Yeni Ana Dergisi Ocak ayı toplantısı yapıldı

Yeni Ana Dergisi Ocak ayı

toplantısı yapıldı

Haber : Mehmet Ünlü

Fotograflar : İsmail Hakkı Bagdat

Edebiyat Dünyasının en uzun soluklu dergilerinden olan Yeni ANA Dergisi’nin  Ocak ayı geleneksel kültür sanat etkinliği yapıldı. Şişli Öğretmenevi‘ndeki etkinlikte; sanatçılar, şairler ve çeşitli mesleklerden kalabalık bir topluluk hazır bulundu…

TOPLANTIDA KİMLER VARDI?

Yeni ANA Dergisi’nin Ocak 2019 ayı toplantısına katılanlardan isimlerini tesbit edebildiklerimiz şunlardır:

Başta Yeni ANA Dergisi İmtiyaz Sahibi Şaheste Ünday olmak üzere ; Prof. Şinasi Eskikaya,  Spiker-Seramik sanatçısı yazar Özcan Atamert, Güzel Sanatlar Resim Birliği Bşk. Ressam Nazan Akpınar, İstanbul Çevre Derneği Başkanı Gültekin Taşpınar, Marmara Emlak Derneği Başkanı Adnan Yeşiltaş, Küratör Tülin Erkmen, Gazeteci Şükrü Disanlı, Gazeteci Mehmet Ünlü, Ressam Serdar Samancıoğlu, Gravür Sanatçısı Ayşen Erte, Koro Şefi Nisa Gürtuna, Ressam Sibel Özkaygısız, Ressam Selcan Odabaşıoğlu, Ressam Şehnaz Aykaç, Ressam Ayşe Ümit Sahilyol, Ressam Aynur Yıldırım, Ressam Figen Koylan, Spiker Suat Demirok, Ebru Sanatçısı Gülseren Sönmez, Biyoloğ Dr. Mine Bora, Dr. Necmettin Çanga, Ressam Serpil Deringöl, Selma Metin Binyıldız, Ressam Nilüfer Çile, Ressam Fergün Erkmen, Ressam-Şair-Eğitimci Belkıs Yıldız Erk, Şair Melda Hakgüder,  Em.Öğ.Asım Uzun, Udi Ahmet Gülcüoğlu, TSM Solist Gülşen Aygün, TSM Solist Olcay Anıl, Şair.Foto Muh. İsmail Hakkı Bağdat, Şair Yıldız Büget Mertel, Sanatçı-şair Serdar Ural, Şair Müjgan Özgürel, Nafi Özgürel, Şair Gülşen Şenderin, Korist Leman Çayır, Göksel Şayıplı, Mehmet Ali Şayıplı, Roman yazarı Nurten Ertul, Şair-Yazar Gülnur Bağrıyanık, Naciye Uran, Aysel Ekmen, Nurten Altıntaş, İlizyonist-şair Has Bora Güzelrüzgar, Lale Güzelrüzgar , Mustafa İmamoğlu ve İsmail Akbalık.

TOPLANTIDA AĞIRLIK NAZIM HİKMET İDİ

Şişli Öğretmen Evi’nde düzenlenen şiir ve söyleşilerin yer aldığı etkinlikte ünlü şair Nazım Hikmet; 117 doğum yılı nedeniyle kendi şiirleriyle anıldı.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Ana Dergisi sahibi Şaheste Günday ; Nazım Hikmet’in özgeçmişinden kesitler sundu.

Günday ayrıca derginin zor şartlar altında basıldığını zaman zaman mali sıkıntılarla karşı karşıya kalındığını belirterek, ” 2019 yılının Ocak-Şubat ayı itibariyle 46’ıcı sayısını yayımladık. Ancak, kağıt ve baskı alanında maliyetler yükseliyor. İyi bir yere sahip olan dergimizi bunca yıldır sanat ve bilim insanlarının desteğiyle yaşatmaya çalışıyoruz ama bizi ayakta tutacak getirimiz düşme eğiliminde. Bu da sıkıntı yaratmaya başladı. O nedenle değerli dostlarımdan destek bekliyorum “ dedi.

Günday’ın konuşmasından sonra Şair Serdar Samancıoğlu ; Nazım’ın Milli Mücadele yıllarını anlatan şiirini, Dr. Necmettin Çanga da usta şairin başka bir şiirini aktardı.

Toplantıda Melda Hakgüder, Müjgan Özdural, Adnan Yeşiltaş, İsmail Hakkı Bağdat kendi yazdıkları şiirlerden örnekler sunarken, eğitimci Asım Uzun ise, Nazım Hikmet’in tanınmış bir şiiri olan, “Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane parkında” şiirinin hikayesini anlattı. Serdar Ular seçtiği bir şiiri okudu.

Sahneye davet edilen gazeteci-yazar Nurten Ertul da şiir değil ama roman ve çeşitli konularda kitaplar yazdığını vurguladı. Ertul, etkinliğe katılan topluluğa hitap ederek, “burada olan çok değerli güzide insanları artık her yerde göremiyoruz. Cumhuriyet’e ve değerlerine sahip çıkan insanları ne yazık ki bir arada bulamıyoruz. Onun için sizlere ve sizleri bir araya getiren Ana Dergisi’ne teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.

Eski TRT spikerlerinden yazar Özcan Atamert de, genel olarak kadınların önemine değindiği konuşmasında, savaşların sona ermesi gerektiği mesajını içeren kendi yazdığı şiirini paylaştı.

Ressam ve Yazar Nazan Akpınar ise, “Acımasız Dünya” başlıklı, çocukların aç yatmaması, kimsesiz kalmaması gerektiğini vurgulayan bi deneme türünde kaleme aldığı yazısını davetlilere aktardı.

Daha sonra, Udi Ahmet Gülcüoğlu eşliğinde, TSM Solist Gülşen Aygün ile genç şarkıcı Olcay Anıl da, Türk Müziği’nden çeşitli şarkıları seslendirerek etkinliğe renk kattılar.

*****

Önceki

Aysel Gürel TED Bodrum Koleji’nde Anıldı

Sonraki

KELLEYİ YESEM Mİ, OĞLANA DESEM Mİ? – Öykü

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar