
Arth Gallery
“Frekans”la Açılıyor.
Haber: Erol Ünal
3 Temmuz Cuma günü 10:00-22:00 saatleri arasında Bodrum Yalıkavak’ta yeni bir resim galerisi açılıyor. Arth Gallery’sinin ilk sergisi ; 30 Eylül’e kadar devam edecek Hamza Arslan ve Yasemen Latife Ayvaz “Frekans” Sergisi oldu.
3 Temmuz’da eserleri sanatseverlerin beğenisine sunulacak olan sanatçılar “Frekans” temasıyla “Renklerin ve taşların frekansları vardır. Bu frekanslar insan psikolojisine etki eden özellikleriyle son yıllarda oldukça fazla araştırmanın temel konusu olmuş, insan üzerindeki etkilerine dikkat çekilmiştir. Taşların farklı çeşitleri gerek psikoloji gerekse de alternatif tıp alanında iyileştirici güce sahipken renkler de insan psikolojisini şekillendiren güce sahiptirler.” görüşünü yorumlayarak eserlerini meydana getirmişler.
Sergi Dirmil Mahallesi Bodrum Caddesi’nde Arth Gallery’deki serginin açılış saati Covid-19 önlemleri gereğince tüm güne yayılmıştır. Toplam 2000 m2 alanı bulunan ve 3 bölümden oluşan galeride açık ve kapalı alan hava sanat galerileri bulunmaktadır. Bodrumun en büyük sanat galerisi olmaya namzet galeride ayrıca 200 sanat eseri, 170 heykel ve 30 resim bulunmaktadır.
Galeri yönetiminin bir de önerisi var: Sanatseverler galeriyi gezdikten sonra bir heykelin yapımında katkıda bulunabilirler. Galeriyi gezdikten sonra çıkışta bulunan bir taşı bir heykeltraş gibi işleyecek. 100’lerce sanatsever bunu yaptığında sergi sonunda bir eser meydana gelecek. Bu eser sergi sonunda satılacak ve elde edilen gelir bir yardım vakfına bağışlanacak. Emeği geçen tüm sanatseverlere satış sonrası bu konuda hakkında bilgi verilecek.
*****