
Merqezart Bodrum Marina’da
3 özel sergi
Haber: Erol Ünal
Fotoğraflar: Semra Oksay
François Gracia Panzani “For on Against”, Gül Kozacıoğlu’nun “Changes- A series of pertinent transformations”, ve Haldun Genç’in “Küçük ve güzel hayaller” sergilerinin açılışı Merqezart-Bodrum’da kokteyl eşliğinde gerçekleşti. Birbirinden renkli eserleriyle iki ay boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulacak solo sergilerin açılış kokteyline ilgi büyüktü.
- İllüstratör François Garcia Panzani; İnsan ve hayvan arasında süregiden trajik bir fenomen olan boğa güreşlerini betimlediği resimleriyle Salon 1’de,
- çağdaş sanatçı Gül Kozacıoğlu; insan hayatında ve doğadaki kaçınılmaz dönüşümleri anlattığı fotoğraflarıyla Koridorda,
- Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Reklam Yaratıcısı Haldun Genç de tamamen Bodrum’a ait buluntu nesneleri dönüştürerek ürettiği mikro ölçekte Bodrum güzellemeleriyle Salon 2’de izleyicilerle buluştu.
Sergiler 31 Mart 2024’e kadar görülebilir.
François Gracia Panzani kimdir?
1980’lerden itibaren Fransa’da aralarında Le Figaro ve Fransız Playboy’unun da bulunduğu sayısız yayın, yerel ve uluslararası reklam ajansı ve Yves Saint Laurent moda evi ile çalışan muzip ve dahi illüstratör François Garcia Panzani’nin Akdeniz havzasının gözbebeği İspanya’nın Boğa Güreşlerini, üç perdelik bir trajedi olarak izleyiciye sunuyor.
Hem mitolojik varlığın, hem de insanın tarafını deneyimleyebilirsiniz…
Gül Kozacıoğlu kimdir?
1976 yılında Ankara’da doğan Gül Kozacıoğlu, Kopenhag, Danimarka’da büyüdü. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra ODTÜ Mimarlık bölümünde Tasarım Felsefesi üzerine dersler aldı.
Gerçeküstü öğeler taşıyan çalışmalarında uzay, zaman, göç, sansür, çevre & toplumsal kriz konularını ele almaktadır.
Sanatçı performanslarında ve enstalasyonlarında fotoğraf, video, müzik ve şiirle çalışıyor. İstanbul, Kopenhag, Bodrum ve New York arasında yaşıyor ve çalışıyor.
Haldun Genç kimdir?
“Balıkçı’nın ilk ‘Merhaba’sından sonra aklımız Bodrum’da kalarak şehirlerimize döndük. Şehir yaşamının bedelini mesai olarak ödedikten sonra Bodrum’da yaşama hayallerimiz, mandalina bahçelerinin üzerine inşa edilen havuzlu ve güvenlikli sitelere taşınmamızı ile gerçekleşti.
İşte “küçükse güzeldir”deki tüm “hayali yerler” bu gizli vicdan azabı içinde Bodrum ve civarından toplanan doğal malzemelerle oluştu. Deniz kenarında, yollarda, patikalarda, bahçelerde muhtemelen üzerine basıp geçtiğimiz her şey bu minik kompozisyonlarda kendine yer buldu.”
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi çıkışlı reklam yaratıcısı Haldun Genç de tamamen Bodrum’a ait buluntu nesneleri dönüştürerek ürettiği mikro ölçekte Bodrum güzellemeleriyle “Küçük ve Güzel Hayaller….
****