Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı

Haber & Fotoğraflar Şahika Öner

Sıcak bir Antalya Pazarı, Albedo Trek Grubu, Perihan hanım önderliğinde Kaputaş Plajına gidiyoruz. AntalyaKaputaş Plajı arası 210km, 3 saattir. Yola çıkarken sol tarafta oturuyorsanız, yılan gibi kıvrılan bu yolda, her an değişen denizin mavisiyle, adeta Akdeniz’le iç içe, manzaranın bir parçası olabiliyorsunuz. Yolculuk, sakin ve ıssız koylarla, kayaları döven dalgalarla görsel bir şölene dönüşüyor.

Kaputaş, doğallığı bozulmamış, geniş bir koya sahiptir. Popüler hale gelen Kaputaş Plajı, Kaş ile Kalkan arasındaki sahil yolu üzerindedir. Kaş’a 20 km, Kalkan’a ise 4 km. mesafede olup bu doğa harikası plaj; her yıl yerli ve yabancı pek çok turist tarafından tercih edilmektedir. Etrafı sarp kayalıklar ile çevrili olup, aynı zamanda doğal sit alanıdır. Tropik bir adayı andırmaktadır. Kaputaş Plajı, üst vadi tabanından gelen yer altı sularının vadinin başlangıç noktasında süzülerek denize ulaşması sonucu oluşmuştur. Kıyı suyundaki mineraller plajın dünyaca ünlü turkuaz rengini vermiştir. Sahil yapısı çakıldan oluşmaktadır. 8-10 metre sonra plaj derinleşmektedir. Çocuklu ailelerin dikkat etmesi gerekmektedir. Bu bölgede irili ufaklı bir sürü mağara bulunmaktadır. Mavi mağara, zamanında fok balıklarının yaşadığı, uğrak yeridir. Ulaşım yalnız kayıkla yapılabilmektedir.

Bir kanyon ağzı plajı olma özelliğini taşıyan Kaputaş Plajı ; deniz, orman ve yeşilin bir arada izlenebileceği eşsiz bir yerdir. Dağların oldukça sarp ve dik oluşu nedeniyle plaja ulaşım boyunca eşlik eden görkemli bir manzara görülmektedir. Doğal güzelliğinin korunması amacı ile yalnız bir Cafesi bulunmakta, plajda ise şezlong ve şemsiye yer almaktadır. Yer altından akmakta olan suyun deniz kıyısında kumlar arasından süzülmesi sonucu suyu genel olarak serin ve turkuaz rengindedir. Karayolundan 187 basamak inilerek plaja ulaşılır. Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü Kaputaş Mevkii‘nde yarmalar açılırken meydana gelen iş kazasında 4 işçi ölmüştür. Plajın hemen yukarısından geçen yolun kenarında; üzerinde, ölen işçilerin isimlerinin bulunduğu 2 adet tabela vardır.

Kaputaj Plajına ancak tur arabaları, kendi arabanızla ulaşabiliyorsunuz. Yol kısmı maalesef park konusunda sıkıntı yaratıyor. Cafesi geniş, güneşten muaf, her türlü ihtiyacı karşılayacak nitelik de görünüyor. Duşlar temiz, rahatlıkla kullanım sağlanıyor. Hafta sonları çok kalabalık, deniz dalgalı oluyor. Denize inen basamaklar yorsa da, gözlerden uzak kanyon ağzı bu yeri görmeye değiyor. Yolunuz Kaş veya Kalkan’a düşerse, Kaputaş Plajı, ücretsiz Halk Plajını ziyaret etmeyi unutmayınız! Şemsiye ve şezlong için maalesef ücret alınmaktadır.

 

*****

Önceki

12 Eylül 2021 Pazar Günün Sergileri

Sonraki

Tahire Vural & “İçimizdeki Tohumlar”

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar