Sanatçı Eşlerin İkili Sergisi
Haber : Necati MUMAY
Çorlu Kültür ve Sanat Derneği’nin sanat ve kültür hayatımızı zenginleştirmek ve katkıda bulunmak amacıyla bünyesinde açtığı Nazmi Şenel Sanat Galerisi; Hakan Sarıhan-Resim / Yeşim Yerebasmaz Sarıhan-El Sanatları ve Takı sergisi ile sezonu parlak bir şekilde kapatıyor.
Hakan Sarıhan-Resim / Yeşim Yerebasmaz Sarıhan-El Sanatları ve Takı sergisi ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada ; “Bu sergide, daha önce ::BİRGRUPİNSAN:: Çorlu sergisinde iki eseri ile tanıdığımız Hakan Sarıhan’ın tuval üzerine akrilik Acayipimsiler serisine eklediği yeni çalışmalarının yanında özellikle dijital işlerin baskılarından oluşan illüstrasyon tadındaki eserler ile ilk kez sanatseverlerin karşısına çıkacak. Acayipimsiler serisi ile görünenin arkasındaki gerçeği aramaya çalışan, izleyicilerin bu konuya dikkatini çekmeyi hedefleyen eserler yanında, sanatçının dönem itibariyle sanat ve kültürel değerlerimizin aşındırılmasına tepki olarak ürettiği portre çalışmaları dikkat çekiyor.
Yeşim Yerebasmaz Sarıhan’ın daha önce katıldığı ÇKSD Sergisinde beğeni toplayan özellikle kurdele nakışı, rokoko nakışı, iğne oyası ve keçe iğneleme çalışmalarından oluşturduğu kolye, bileklik, broş ve pano işlerden yeni çalışmaları da yine meraklıları ile buluşacak. El Sanatları Öğretmeni olarak 1987 başladığı çalışmalarında geleneksel değerlerimiz ile günümüzün beğeni ve zevklerini kendine ilke edinen Yeşim Yerebasmaz Sarıhan ziyaretçilere zengin bir görsel şölen vadediyor.” denildi.
Sanatçı eşlerin farklı dallardaki eserlerinden oluşan bu ilk kişisel sergileri 2 Haziran 2018 Cumartesi günü Saat 14,00’de Çorlulu sanatseverlerle buluşacak. Sergi 2-9 Haziran günleri saat 14.00-18.00 arası ziyaret edilebilecek.
Çorlu Kültür ve Sanat Derneği, Hakan Sarıhan ve Yeşim Yerebasmaz Sarıhan ülkemizin içinden geçmekte olduğu bu sıkıntılı dönemde sanatı ve güzellikleri hayatımızda var etmeye devam etmek için “Sanata EVET!” diyen dostlarını sergiye izlemeye davet ediyor.
*****