
Dünya Dans Günü’nde
FLAMENKO ATEŞİ
Haber : Harika Ören
Flamenko İstanbul Derneği 2018’de İspanya ile eş zamanlı festivale imza attı.
Flamenko İstanbul Derneği yaptığı uluslararası festivaller ile başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. Fener Balat’ta 28 Nisan 2018 Cumartesi, Dünya Dans günü, Flamenko Gösterisi ve Flamenko konulu sergi açılışıyla kutlandı.
İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seçkin Dindar ile İstanbul Flamenko Derneği’nin el ele düzenlediği etkinlikler ilgiyle izlendi. Dansçılar özel kıyafetleriyle, Balat’ tan Ayvansaray’a doğru yürüdüler .Tarihi mekanda dans gösterisinin yanı sıra etkinlik boyunca konferanslar düzenlendi. Flamenko resim sergisi açıldı ve Flamenko film gösterimi yapıldı.
Flamengo İstanbul Derneği Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda dans eğitmeni olan Yasemin Devrim Torun “Bu yıl dernek olarak İspanya ile eş zamanlı bir festivale imza atmanın sevincini yaşıyoruz. Türkiye’de bir ilk gerçekleştirdik. Ayvansaray ve Balat’ın tarihi dokusuyla Flamenko ruhunu birleştirdik. Etkinliğimiz bahar tadında cıvıl cıvıl geçti. Dünya Dans Günü’nü de kutladık. Tüm katılımcılar ve dansçılarımızla Endülüs’ün eşsiz atmosferini İstanbul’umuzun Balat’ına taşıdık. Mutluyuz.” diyerek duygularını anlattı..
Ressam, öğretmen Banu Devrim’de Yönetim Kurulu’nda olduğu derneğin etkinliklerine destek olarak, tarihi dokuya sahip Anemas Kafe’de eserlerinden oluşan bir sergi düzenledi.
Devrim; “Flamenko resimlerime ilham verdi. Bunu kızlarıma borçluyum. Flamengodan çok etkileniyorum. Rengarenk, farbelalı kostümler, kırmızı şallar, dansın verdiği duygu muhteşem… Uluslararası birçok sergiye ev sahipliği yapan Anemas Galeri’den gelen sergi teklifini değerlendirmemek olmazdı. Fener Balat’ın muhteşem tarihi atmosferinde Flamenko dansçıları müzikler eşliğinde yürüdüler ve ardından sergimizi açtık. Flamenko danslar, müzik, konferanslarla festival havasını soluduk. Flamenko Istanbul Derneği’yle her projede zevkle çalışıyoruz. Sanat, müzik, dans hep bizimle olsun” dedi.
*****