Sedat Nacar’ın Sergisi “UWAW” Açıldı

Sedat Nacar’ın Sergisi “UWAW” Açıldı

Haber : Erol Ünal

Fotograflar : Çetin Çam

Atık olarak nitelendirilen malzemeleri sanata dönüştüren, eserlerine doğal, doğadan topladığı malzemeleri de dahil eden Sedat Nacar‘ın “UWAW, UnderWater Art Works” Resim-Heykel Sergisi, Bodrum Akademia Vakfı’nda açıldı.

27 Haziran 2024 Perşembe günü yoğun bir katılım ile düzenlenen açılış kokteyllinde, Akademia Vakfı Başkanı Özay Kartal‘ın açılış konuşması ile başlayan Sergi de; Değerli Sanatçı Sedat Nacar, gitarı ile davetlilere mini bir konser verdi. Sanatseverler tarafından ilgi ile izlenen eserler beğeni topladı.

Sedat Nacar‘ın Sergisi, Bodrum Akademia Vakfı’nda Sanatseverler tarafından 11 Temmuz‘a kadar izlenebilecek.

Sedat Nacar Hakkında ;

1973 yılında Adana’da doğan sanatçı MKÜ Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi bölümünden mezun olduktan sonra aynı üniversitede sanat eğitimi alanında yüksek lisansını tamamladı.

Çocukluğunda çalışma hayatına atılarak usta çırak ilişkisi ile öğrendiği teknikleri, sanatsal hayatının akademik yönüyle uyumlandırıp resim heykel çalışmalarında kendine özgü bir anlatım biçimi yarattı. Sanatsal üretim biçiminde ‘ne anlatacaksın, nasıl anlatacaksın’ gibi sade bir düşünce ve üretim yolunu tercih etti.

Sanat malzemelerinin yanı sıra doğada bulduğu atık malzemeleri de kullanarak oluşturduğu anlatım dili ile izleyicilerin; kendi iç dünyalarına, olanaklarına ve sınırlılıklarına, diğer canlılara, doğaya, çevre bilincine ve geri dönüşümün önemi adına yol göstermek amacıyla çalışmaktadır

Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı Hakkında ;

Uluslararası bir bilim, eğitim, kültür kurumunun Türkiye’de gerçekleştirilmesi amacıyla Akdeniz ülkelerinden ve Türkiye’den bilim insanları, teknisyenler, politikacılar ve iş adamları tarafından 1994 yılında Bodrum’da kurulmuştur. Çok sayıda etkinlik gerçekleştirmiş ve dünyada ilk yerel Habitat Konferansı’nı yürütmüştür.

2001yılında, Bodrum’da üniversite kurulabilmesi yolundaki yasal engellerin aşılamaması üzerine vizyonunda değişiklik yapmış ve Bodrum’da 12 ay turizm düşüncesi altında; arkeoloji, tarih, kültür ve sanat üzerine yoğunlaşarak projeler üretmeye başlamıştır.

Vakıf, 2016yılından itibaren yeni yönetimiyle birlikte, Türkiye’den ve dünyadan arkeolog ve tarihçileri davet ederek, Bodrum’da ‘Tarih Konferansları’ adı altında etkinlikler düzenlemektedir.

Akademia’nın en önemli projelerinden biri olan ve 2020-2022 yıllarında gerçekleştirilen ‘Halikarnassos Surları Projesi’ kapsamında; Kültür ve Turizm Bakanlığı izni, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi denetimi ve Prof. Dr. Adnan Diler danışmanlığında çalışmalar yapılarak, 1,5 kilometrelik antik sur duvarları açığa çıkarılmış ve iki taraflı yürüyüş yollarıyla halkın ve turizmin kullanımına sunulmuştur.

****

Önceki

Salih Koç’tan “Küçük Baldız”

Sonraki

29 Haziran 2024 Cumartesi Günün Sergisi

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar