Bodrum’da Yeni Bir Oluşum

Bodrum’da Yeni Bir Oluşum

Haber: Erol Ünal

  • “L’mekan” Karma Sergisi Bodrum’un yeni mekanı Leartesian Art Space Bodrum’da 10 Kasım’a kadar gezilebilecek.

Ali Koçak, Ahmet Hıdır, Behruz Kuul, Cuma Altıntaş, Duygu Aydoğan, Efe Kasaplar, İris Noyan Pala, Memedali Alekberov, Merve Çetin, Necla Yılmaz Şeker, Saeed Ayyami, Tao Ulusoy “L’mekan” Karma Sergisi 10 Ekim Çarşamba 18:30’da Leartesian Art Space‘de açılacak. Leartesian Art Space bünyesindeki ve konuk sanatçılardan oluşan “L’mekan” sergisi Bodrumlu sanatseverlerin karşısına çıkacak. Sergi 10 Kasım‘a kadar Pazartesi günleri hariç 10:00-20:00 saatleri arası ziyaret edilebilir.

Sergi hakkında Leartesian’ın yaptığı yorum şöyle; “L’mekan karma sergisi yakın geçmiş için geleceği ya da hiç olmayacakmış gibi bir durumu, varolmanı simge ve imge yapan kelimeler, artık modern çağın günlük yaşamı ve varolma uğraşı içinde birleştirmeye başlamıştır. “Gerçekliğin utopik olmaya hızla dönüşen”, günlük durumdan çekilmeye başladığı “antik” çağımızda, yeni, yeniden ve biraz da kolektif sorgulama ve yaratmanın son halini gözlemleyebiliriz. (Tabi ki istersek(!) “L’mekan” karma sergisi bu anlam doğrultusunda “olmayan” veya çoklu şekilde artık olmaya başlamış yer ve durumu sergilemeyi amaçlamaktadır.”

ALİ KOÇAK

1954 doğumlu olan sanatçı, ağabeyi ressam Kasım Koçak’ın atölyesinde 4 yıl çalıştıktan sonra 1988’dan itibaren serbest olarak resim yapmaya devam etmiştir. Geçmişteki tecrübelerinin de yardımı ile iç dünyasındaki fantezilerini, düşlerini duygusal bir bağlamda, figüratif bir anlatım yolu ile ifade etmeye çalışmıştır. Resim çalışmalarını, Bodrum’da kendi atölyesinde sürdüren sanatçının bugüne kadar 25 kişisel, 15 karma sergide resimleri sergilenmiştir. Ayrıca sanatçının yurtiçi ve yurtdışında Almanya, ABD, Fransa, Avusturya, Finlandiya, İngiltere olmak üzere birçok özel koleksiyonda eserleri bulunmaktadır.

MEMEDALİ ALEKBEROV

Azerbaycanlı ressam. Tuval üzerinde çalışan ressam genelde eserlerinde kendi yöresinin kadınlarını soyutlamaktadır.

İRİS NOYAN PALA

Çalışmalarını Bodrumda yapan sanatçı, seramik ve resim tarzlarında çalışmaktadır. L’mekan sergisine seramik işleriyle katılacak.

AHMET HIDIR

Seramik çalışmalarına Selma Belek atölyesinde başladı. Kısa bir süre Ayfer Karamani ile seramikte figür ve form çalıştı.
Resim çalışmalarına ise Ümit Nalbantoğlu ile başladı. Ali Koçak atölyesinde desen, figür ve renk çalıştı.  Resimlerinde insan ilişkilerini, iletişimi ve iletişimsizliği, bireyin bazen coşkusunu, bazen hüznünü naif bir dille resmeden sanatçı eserlerinde akrilik ve karışık teknik kullanıyor. Seramikleri ve resimleri ile çeşitli sergilere katılan sanatçı çalışmalarını halen Bodrumda kendi atölyesinde sürdürüyor.

BEHRUZ KUUL

1988’de Nahçıvan’da doğan Behruz Kuul (Guliyev) 2009’da Nahçıvan Devlet Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden, Prof. Huseyingulu Aliyev’in atölyesinden mezun olduktan sonra Azerbaycan’ın ünlü ressamlarından dersler aldı. 2016’ya kadar Nahcivan’daki kişisel atölyesinde çalışmalarına devam etti. Bu sırada iki kişisel serg ve bir çok karma sergilere imza atan sanatçı bir yıl kadar İstanbul Kınalı Ada’ da çalıştıktan sonra 2017’den beri Bodrum’da bulunan atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

TAO ULUSOY

Eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesinde tamamlayan sanatçı, tuval üzerine yağlı boya, akrilik, ayrıca gravür ve yerleştirme tarzlarında çalışmalar yapmaktadır.

SAEED AYYAMİ

İranlı ressam. Tuval üzerine realistik-soyut çalışmalar yapmaktadır. Çalışmalarını İran ve Türkiyede devam ettirmektedir.

NECLA YILMAZ ŞEKER

Kütahya doğumlu olan sanatçı, ilk orta öğretimini yine Kütahya‘da tamamlamış ve Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun olmuştur. Halen Eskişehir’de kendi atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir. Eserleri yurtiçi ve yurtdışı koleksiyonlarda yer almaktadır.

CUMA ALTINTAŞ

Gümüşlükte geniş bir arazide heykel çalışmaları yapan Cuma Altıntaş çocukken görüğü bir rüyadan yola çıkarak heykeller yapmaya başlamıştır. Genelde sergilere mesafeli duruşuyla da bilinen heykeltraş L’mekan sergisine iki eseriyle katılmaktadır.

DUYGU AKDOĞAN

2011’de Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. 2015’de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü Yüksek Lisans programına giriş yaptı.Çalışmalarına hala Eskişehirde devam etmektedir.

EFE MASAPLAR

1981 Ankara Doğumludur. Gazi Üniversitesi İşletme bölümünü eğitimini yarıda bırakarak resim sanatına yöneldi.
Efe Kasaplar ilk dönem resimlerinde minyatür ile soyutu birlikte kullanma çabasına karşın, son zamanda minyatürden kaçmaya çalışsa da resimlerinde gizli minyatür etkisi devam etmektedir. Halen Ankarada kendi atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

MERVE ÇETİN

1987’da Niğde’ de doğdu. 2005’de Ortaöğretimini Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde tamamladıktan sonra 2006-2012 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Eskişehir Osmangazi Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel Sanatlar bölümünde başladığı yüksek lisans programını bitirmiştir. Şu anda Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.

BODRUM’un yeni Sergi Mekanı ; LEARTESIAN ART SPACE

Leartesian Art Space Bodrum, Mehmet Akif Ersoy caddesi Sabri Kaptan İş Merkezi 2A-6’da sanat-mekan bileşenli alternatif sergileme mekanı. Farklı dinamik ve disiplinleri barındıran, farklı coğrafyalardan bir araya gelen yeni ve deneysel üretim yapan resim, fotoğraf, heykel, enstalasyon, dijital sanat, şiir gibi farklı türlerde çalışan genç sanatçıların gönüllü bir “artezyen” oluşumu; bir basınç şekli… 2017 yılında kurulum çalışmalarına başlanan Leartesian Art Space sergi alanı, atölye ve sanatçılara ayrılan art-cafe mekanından oluşmaktadır.

Leartesian Art Space yöneticisi Serap Akdoğan oluşum amaclarını şöyle açıklıyor; “Metropollere sıkışmış sanat üretimi ve paylaşımını Bodrum gibi farklı kültür dinamiği ile hızla gelişen ve büyüyen mekanlaşma sürecini sanatla birleştirmek, mekan yapılanmasının statik aurasını farklı türlerde sanat eserleri ile değiştirmek. Günümüz yaşam alanlarının sanatla beslenmesini daha sağlam ve orijinal seviyeye çıkarmak. Sadece eserleri değil, eserlerin üretim sürecini de mekanla birleştirme, farklı alanlarda workshop etkinlikleri düzenleme, sanat üretimini farklı insanlarla paylaşmak.

*****

Önceki

10 Ekim Çarşamba Günün Sergileri

Sonraki

11 Ekim Perşembe Tiyatro Rehberi

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar