Bodrum Yaşam Okulu Resim ve Çini Sergisi açıldı

Bodrum Yaşam Okulu

Resim ve Çini Sergisi açıldı

Haber: Erol Ünal

Fotoğraflar: Çetin Çam

Bodrum‘da yaşayan 50 yaş ve üzeri bireyler için özel olarak tasarlanan Bodrum Yaşam Okulu‘nun Resim ve Çini Sergisi Bodrum Oasis’de müzik dinletisi eşliğinde açıldı.

Bu yıl ikinci kez düzenlenen olan 17-18-19 Mayıs tarihlerinde Oasis AVM’nin Açık Hava Sinema Alanı’ndaki 2. Bodrum Yaşam Vakfı Şenliği‘nde DJ performansları, konserler, öğrenci gösterileri, büyük hediyelerle dolu şenlik çekilişi ve geleneksel kep atma töreni gibi etkinlikler yer alıyor.

Bodrum Yaşam Okulu

Bodrum Yaşam Okulu, Bodrum Yaşam Vakfı tarafından Bodrum Ticaret Odası işbirliği ile 2019 yılında eğitimlere başlamıştır.

Bodrum Yaşam Okulu’nun amacı Bodrum’da yaşayan 50 yaş ve üzerindeki kişilerin hayatın içinde daha aktif yer almalarını, fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı kalmalarını olanak veren eğitimler sunmaktır.

Eğitimler her yılın Ekim ayında başlar ve Mayıs ayının sonunda sonlanır.

Dersler

  • Konferans dersleri; Uzman kişilerce verilen kültür, sağlık, hukuk, ekonomi gibi alanlarda güncel konuların işlendiği derslerdir.
  • Çigong – Hakan Onum; Hareketleri, dikkat ve nefes ile birlikte kullanarak bedenin organ ve kanallarında enerjiyi uyumlıyan çalışmadır.
  • Ege dansları – Hüseyin İbak; Çökertme, Sirtaki, Zeybek gibi ege yöresine ait dansların öğrenildiği dans dersidir.
  • Yoga – Nilgün Oktürk; Yoga pozları ve meditasyon ile fiziksel esnekliği kazanmayı, zihin ve ruhta dinginliğe ulaşmayı sağlar.
  • Çini – Fatma Nişancı; İnce ayrıntılar ile işlenen objelere hayat verilen el işçiliği ile yapılan çini çalışmasıdır.
  • Resim – Nebahat Açış; Değişik tekniklerde resim çalışmaları yapılmaktadır.
  • Müzik – Hande Ekşioğlu; Doğru şarkı seslendirmenin öğrenildiği bir koro çalışmasıdır.
  • Ev tamiratı – M. Engin Olcay; Evlerimizde gözümüzde büyüyen küçük tamiratların nasıl yapıldığının öğrenildiği bir çalışmadır.
  • Satranç – Atilla Gürmen ve Emin Ersen; Zeka geliştiren oyunlardan olan satranç’ı öğrenmek, odaklanmanızı ve stratejik düşünmenizi sağlar.

Bodrum Yaşam Vakfı

Bodrum Yaşam Vakfı 2017 yılında Cengiz Macun ve Tuğcan Altuğ tarafından kurulmuştur.

Faaliyet alanları  İleri Yaş Eğitim, Kültür Sanat ve Sosyal Güçlenmedir. Vakfın öncelikli amacı Bodrum’u son durak olarak gören insanlarımıza daha mutlu, daha sosyal ve daha üretken olmalarını sağlayacak ortamı ve olanakları yaratmaktır.

Bodrum Yaşam Vakfı’nın kuruluş amacı tercihen Bodrum yöresinde 60 yaş ve üstünün konaklayacağı bir Yaşam Köyü kurmaktır.

Bodrum Yaşam Vakfı ayrıca Bodrum’da yaşayan 50 yaş ve üzeri kişilerin hayatın içinde daha aktif yer almalarını sağlamak için 2019 yılında Bodrum Yaşam Okulu adı altında eğitimlere başlamıştır.

Bodrum Yaşam Vakfı

bodrumyasamvakfi@gmail.com

Tel: 0530 993 40 48

****

Önceki

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı

Sonraki

19 Mayıs 2024 Pazar Günün Sergisi

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar