Bodrum Merqezart’da
“Yaz Ortası” Sergileri
Haber: Erol Ünal
Bodrum Marina Yacht Club – Merqezart Alternatif Sanat Mekanı‘nda Banu Tarhan, Esra Meral ve Levent Oyluçtarhan’ın kişisel sergileri 14 Ağustos 2025 Perşembe günü, saat 18.30 – 20.30 arasında kokteyl eşliğinde açılacak.
- Çağdaş ressam Banu Tarhan figürden soyuta seyir eden yelkenli resimleriyle ruhun dönüşümlerini anlattığı “Özgürlük” sergisiyle Salon 1’de;
- Esra Meral duygu yüklü dudaklardaki karakteristik farklılığı betimlediği resimlerinden oluşan “Winner of the day: Kiss” sergisiyle Koridor’da;
- Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Mezunu Levent Oyluçtarhan da düşlerinden yola çıkan sürrealist ve geometrik formları canlı renklerle zenginleştirdiği eserleriyle Salon 2’de sanatseverlerle buluşacak.
Sergiler, Bodrum Marina Yacht Club – Merqezart Alternatif Sanat Mekanı’nda 14 Eylül 2025’e kadar izlenebilir.
Banu Tarhan Kimdir?
Banu Tarhan 1972’de İstanbul’da doğdu.
İç Mimar 1997’de Resim çalışmalarına başladı.
Esra Meral Kimdir?
Esra Meral Erzurum’da doğdu.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden 2003”da mezun oldu. Uygulamalı Atölye olarak Gravürü seçen sanatçı burada Özgün Baskı Resim çalışmalarına da ağırlık verdi.
2003-2004 yılları arasında İstanbul’da G-Art Galerisinde Sanat Danışmanlığı yaptı. 2007 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Resim Bölümünden ‘Barok Dönem Ölü doğa Resminde Kullanılan Nesneler ve Kendi Çalışmalarına Yansımaları’ başlıklı Yüksek Lisans tezini tamamlayarak mezun oldu.
2005-2007 yılları arasında Doğuş Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Resim Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Birçok eseri özel koleksiyonlarda yer alan sanatçı yurt içi ve yurt dışı olmak üzere çok sayıda karma sergi ve sanat fuarına katıldı. 8 kişisel sergi açmış olan sanatçı halen çalışmalarını İstanbul’daki sanat atölyesinde sürdürmektedir.
Levent Oyluçtarhan Kimdir?
Levent Oyluçtarhan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden 2011’de mezun oldu.
Çalışmalarına Eskişehir ve Milas’daki atölyelerinde devam etmektedir.
****





