Bodrum Çoksesli Korosu Festivalden Festivale koşuyor

Bodrum Çoksesli Korosu

Festivalden Festivale koşuyor

Haber: Erol Ünal

2017 yılında İlkin Tokay tarafından kurulan Bodrum Çoksesli Korosu, İlkin Tokay‘ın Genel Sanat Yönetmenliği, Defne Kozanoğlu‘nun şefliğinde, 2023 yılında İzmir‘de; 2024 yılında İzmir ve Denizli‘ de Uluslararası festivallere katılmasının ardından bu sene de Mayıs ayında Muğla‘da Korolar Festivali‘ ne katıldı.

11-12 Temmuz tarihlerinde Çanakkale‘ de yapılacak Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali‘ne de katılacak olan Bodrum Çoksesli Korosu salon ve açık hava konserleri vermeye devam etmektedir.

Son olarak 1 Temmuz 2025‘de Herodot Kültür Merkezi‘nde “Deniz ve Denizcilik Şarkıları 2” Konseri ile Denizcilik Bayramı’nı kutladı.

Konser boyunca İlkin Tokay piyano ve akordeonla; Vuslat Çiftdal kemanla koroya eşlik ettiler. Ayrıca gitarla Yusuf Altundaşar ile keman ve mandolinle Vuslat Çiftdal konuk sanatçı olarak yer aldılar.

Konserde Serdar Öztürk, Muammer Sun ve bir eserde Mustafa Çırıka tarafından düzenlenmiş eserlerin yanısıra İlkin Tokay tarafından düzenlenen altı eser sahnelendi. İlkin Tokay ve Defne Kozanoğlu tarafından yılboyunca kesintisiz çalıştırılan koroda ses ve nefes eğitimi ve koro eğitimi verilerek sürekli yeni korist alımları ve yetiştirilmesi gerçekleştirilmektedir.

****

Read Previous

6 Temmuz 2025 Pazar Günün Sergisi

Read Next

Minik Ressamlar ödüllerini aldılar

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Most Popular