Bodrum Çağdaş Sanat Fuarı Başlıyor

Bodrum Çağdaş Sanat Fuarı Başlıyor

Haber : Erol Ünal

Bodrum Çağdaş Sanat Fuarı’nın ikincisi düzenlemesi, 24-28 Ağustos günlerinde sanatseverlerle buluşuyor.

Altmış galeri, yurt içi ve yurt dışından beş yüz sanatçı, koleksiyoncu ve sanatseveri ağırlayacak olan Bodrum Çağdaş Sanat Fuarı, sanatseverlerden hak ettiği ilgiyi şimdiden bekliyor.

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde beş gün sürecek olan fuar, 16.00 – 22.30 saatleri arasında, Bodrum güneşinin batıya yöneldiği, günün geceyi selamladığı saatlerde ziyaret edilebilecek.

Fuarda ziyaretçileri sanatlı tadımlık sürprizler de bekliyor.

DEMOS Fuarcılık tarafından düzenlenen fuar, Bodrum Belediyesi, Bodrum Belediye AŞ, Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi, Bodrum Ticaret Odası, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Bodrum Otelciler Derneği tarafından da destekleniyor.

Geniş Katılımlı Fuar

Dünyadaki çağdaş sanat fuarları arasındaki rekabette yerini güçlendiren fuar; klasik- modern – çağdaş sanatçıların resim, heykel, yerleştirme çalışmalarının yanı sıra plastik – görsel – işitsel sanatlara ilişkin canlı performans, söyleşi ve etkinlikler ile sanatlı buluşmalar hedefliyor.

AB Gallery, Abay Galeri, Adiga Art, Art Suites, Atolye 76, Balaban Sanat Galerisi, Balart Galeri, Colorbox, Doruk Art Project, Ender Güzey Arthill Bodrum, Galery Binyıl, Galeri M, Galery, CRD, Gama Gallery, GUGA Contemporary, Kuzgun Art, Kalimerhaba Sanat Kültür Derneği, Nurol Sanat Galerisi, Sekiz +1, Tunca Sanat gibi sanat hayatımızın kıymetli galerileri de birbirinden önemli eserler ile fuar alanında olacak.

‘Günden Geleceğe Sanatla Bakış’

“Günden Geleceğe Sanatla Bakış” başlıklı söyleşi, fuar alanında 25 Ağustos Perşembe günü saat 19.00’da sanatsever ziyaretçilerle olacak.

Söyleşiyi sanat programları yapımcı ve sunucusu Zafer Bilgin yönetecek. Söyleşiye akademisyen – eleştirmen – yazar Prof. Dr. Gediz Akdeniz, ressam – yazar Ayla Yakıcı, akademisyen – ressam Evren Mumcu, oyuncu – yazar – yönetmen Okday Korunan konuşmacı olarak katılacak.

“Günden Geleceğe Sanatla Bakış”, yürünen yolun ışığında günümüz sanatının geldiği noktadan yarını nasıl gördüğü ve gelecek için farklı düşüncelerin sorgulandığı bir söyleşi olacak. Son bölümü, izleyicilerin soru – cevap katılımı ile tamamlanacak.

Katılımcılar, kendi alanlarında gelecek üzerine düş ve düşüncelerini sanatla bakışın sosyoekonomik, teknik, devrimlere olan etki ve etkileşimlerini, deneyimledikleri pratik sonuçları, olgu – bulgu noktasında zenginleştirerek paylaşacak.

*****

Önceki

Bodrum’da Gastronomi Akademisi Kuruluyor

Sonraki

23 Ağustos 2022  Salı Günün Sergisi

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar