Ayşe Anıl’ın Sergisi ArkeoPera Sanat’ta

Ayşe Anıl’ın Sergisi ArkeoPera Sanat’ta

Haber: Erol Ünal

  • Ayşe Anıl “Karia Kızından Karia Gravürleri ve Resim Sergisi” 7 Kasım Salı günü ArkeoPera Sanat Galerisi’nde açılacak. Sergi 30 Kasıma kadar sürecek.

Sergide sanatçı Ayşe Anıl‘ın gravür ve resimlerinde antik Karia uygarlığını işlediği eserleri yer alacak. Muğla Milas doğumlu sanatçı Ayşe Anıl eserlerinde “Karia Kızı” olarak kendini, doğduğu toprakları ve atalarını anlatmakta, geçmişle bugünü sentezlemeyip, analizler yapıp, gelecek kuşaklara bırakmaktadır. Zengin kültürün içinden kopup gelmek elbette onun sanatına yansımıştır.

Sanatçı “Ben Karia’yım, kendimi anlatıyorum” diyor. Bunun yanında asla gelenekçi olmadığını vurguluyor. Yerel olmadan evrensele varılamayacağının altını çiziyor. O Milas’a, Muğla’ya, yaptığı işe âşıktır. O, aşkla, sevgiyle, disiplinle yapılan şeyin mükemmel olacağına, başarıya gideceğini biliyor. Muğla ve Milas’ın yöresel bacaları, evleri, Hekatomnos, Ada, Hekate, Tike, doğa, hepsi O’nun gravürlerinde canlanıyor ve dünya kataloglarında, sergilerde, müzelerde, galerilerde yer alıyor. Çalışmaları geçmişle gelecek arasındaki bağı kurmak, yeni analizler yapmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Gravürlerinde ana konu olarak doğduğu topraklar olan Muğla ve Milas’ın tarihi antik Karya dönemini işlemektedir. Milas ve Muğla’yı gravürleri ile dünyaya tanıtmaktadır.

1955 Milas doğumlu sanatçı Ayşe Anıl Resim Sanatına; yağlıboya, akrilik, suluboya teknikleri ile başlamış birçok eser vermiştir.2008’den bu yana Gravür ve Exlibris yapmaktadır. Gravür ve Exlibris dalında 25 Uluslararası Kongre ve Bienale, 11 Anadolu Gravür ve Exlibris sergisi, 24 Özgün Baskı grup ve karma sergiye katıldı. Eserleri Dünya kataloğuna girdi, sergilendi, teşekkür belgesi aldı. Resim, Gravür, Exlibris Sanatında 130 karma sergiye katıldı ve 10 kişisel sergi açtı. 10 plaket, 22’nin üzerinde teşekkür belgesi aldı. Gravür ve Exlibrisleri 20 dünya kataloğuna girdi.

Portekizli yazar, koleksiyoner Artur Mota Miranda’nın “Uluslar arası Kadın Exlibris Sanatçıları 2014” adlı kitabında yer aldı. Ayrıca Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin çıkardığı “Muğla’da Yüz Yılda Yüz Kadın 2014” projesi adlı kitapta yer aldı. 2016’dan itibaren Japon Sanat Merkezi’nde Aynur Küçükyalçın ile Japon suluboya sanatı Sumi-e atölyesinde çalışmaktadır. 2017’de Fransa Cherbourg’de Beste Bonnard ile Ekolojik Baskı (kumaş ve kağıt) Kök Boya ve İndigo boyama teknikleri üzerine atölye çalışmaları yaptı.

Eserleri: Türkiye, Almanya, Fransa, Kazakistan, Sırbistan, Belçika, Çin, Tayvan, Finlandiya, İtalya, İspanya, Portekiz, Japonya, Ukrayna, Bulgaristan, Arjantin, Rusya ve Belarus, Polonya, Macaristan, Meksika’da çeşitli koleksiyonlarda bulunmaktadır.

Çalışmalarını kendi atölyesinde ve İstanbul’da Ayşen Erte GravüResim Baskı Atölyesi’nde sürdürmektedir.

*****

Önceki

Atilla Aktürk’ten Gidişler/Yansımalar

Sonraki

3 Kasım 2017 Cuma GÜNÜN KONSERİ

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar