Nezir Korkmaz’ın Sergisi Açıldı
Haber: Erol Ünal
Nezir Korkmaz‘ın Touch Sanat Galeri’sindeki sergisi açıldı.
Çağdaş resim sanatının önemli isimleri arasında gösterilen Nezir Korkmaz’ın bu sergi için Paris’ten gelen 30 eseri sergide yer aldı.
“Dahi Ressam” olarak anılan Nezir Korkmaz’ın başarılarla dolu bir sanat hayatı var. Eserleri birçok ülkede bilinen ve konuşmaya başlamadan çizmeye başlayan Nezir Korkmaz’ın resme olan ilgisi çok küçük yaşlarda başlamış. Lise öğrencisiyken ilk sergisini açan Nezir Korkmaz’ın 18 yaşında yaptığı “Yolcular” tablosu Belçika Kraliyet Akademisi tarafından altın madalya ile ödüllendirilmiş.
Nezir Korkmaz 1954 doğumlu. İlk, orta ve liseyi Tatvan’da okumuş. Konuşmaya başlamadan çizmeye başlamış. Babası bırakın resim yapmayı okula gitmesine bile karşıymış. Herkesten tepki görmüş ama vazgeçmemiş. Orta okulda resim öğretmeni bile yokmuş. Valilik okul bünyesinde ona bir atölye tahsis ettirmiş. Önce ünlü ressamların eserlerini kopyalayarak başlamış.

İlk kişisel sergisini 1968’da Van Halk Eğitim Merkezi’nde açmış. Liseyi bitirene kadar Ankara ve İstanbul dahil olmak üzere 11 kişisel sergi daha açmış. Liseden sonra üniversite için İstanbul’a gelip Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi giriş imtihanına girmiş. Ama kazanamamış.
Viyana Güzel Sanatlar Akademisine gidip birincilikle kazanmış. Prof. Rudolf Hausner’in atölyesinde iki yıl çalışmış. Daha sonra Ernst Fuchs ve Profesör W. Hutter’le çalışmış. New York’ta Fuchs ve RH. Giger’in de katıldığı ortak bir sergi açmış. Bilahare Fransa, Almanya, İngiltere, Belçika, Danimarka, İsviçre, İsveç, Avusturalya’da da sergiler açmış.
Nezir Korkmaz sergisi, 5 Temmuz’a kadar Touch Sanat Galeri’de devam edecek.
Not : Diğer Fotografları Slayt olarak izleyebilirsiniz.
*****





