Dibeklihan’da Sanat Yeniden Başlıyor

Dibeklihan’da Sanat Yeniden Başlıyor

Haber: Erol Ünal

  • Dibeklihan’da “Kartpostallarla Bodrum” Fotoğraf Sergisi 16 Haziran Salı günü açılacak.

Covid-19 önlemleri doğrultusunda kapalı galerilerdeki sergilere ve etkinliklerine ara veren Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü açık alan sergilerine 16 Haziran Salı günü “Kartpostallarla Bodrum Fotoğraf Sergisi” ile başlıyor. 10 kişiyi geçmemek üzere; gruplar halinde gezilebilecek sergi için açılış kokteyli yapılmayacak. Sergi Orhan Kemal Meydanında 16 Temmuz kadar görülebilir..

Orhan Kemal Meydanı 600 m2 büyüklüğündeki meydana sahiptir. Meydan Edebiyat tarihinde önemli bir yere sahip, Anadolu medeniyetleri ve kültürümüze katkıları ile bilinen değerli sanatçı Orhan Kemal’in adını taşıyor. Yerli ve yabancı sanat severlerin bir araya geldiği Dibeklihan’da yer alan Orhan Kemal Meydanı’nda resim, heykel, fotoğraf vb. sanat eserleri sergilenmesinin yanısıra değişken etkinlikler düzenlenmektedir.

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Bodrum’da özel bir yere sahip. Bodrumda Ortakent’teki kavşaktan Yalıkavak yönüne dönüp, Yalıkavak yoluna girdikten 2 km sonra soldan Yakaköy’e bir yol ayrılır. Bu ayrımdan itibaren 1500m sonra sağda, doğa ile bütünleşmiş bir taş yapı ile karşılaşırsınız. Otopark girişindeki taştan babalar üzerindeki iki büyük yoğurt dibeği bu yapıya adını verir.

Senelerdir sergiler, konserler gibi çeşitli sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan mekanları ve sergi salonları ile ağırlıklı olarak yaz aylarında hizmet veren Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, insanımızın geçmişte ve günümüzde ürettiği güzelliklerin sergilenmesi ve bu güzelliklere gönül verenlerin buluşma noktası olması arzusuyla planlanmış, kültürümüze ve doğaya saygılı bir mekandır. Ancak Covid-19 önlemleri doğrultusunda kapalı galerilerdeki sergilere ve etkinliklerine ara veren Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü açık alan sergilerine 16 Haziran Salı günü “Kartpostallarla Bodrum Fotoğraf Sergisi” ile başlıyor.

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde 16 Haziran Salı günü’nden itibaren Pazartesi hariç her gün 10:00-20:00 saatleri arasında “Kartpostallarla Bodrum Fotoğraf Sergisi”, Orhan Kemal Meydanındaki “El Sanatları Dükkanları” ve “Etnografya Müzesi” ziyaret edilebilecek.

Dibek Sofrası Restoranı” ve “Dibek Bakkal” birimleri 9 Haziran Salı günü açılmıştı. Dibek Sofrası Restoranı Pazartesi hariç her gün 09.30-22.00 saatleri arasında kahvaltı, öğlen ve akşam servisi ile hizmetinizde olacak.

Rezervasyon ve bilgi için; 0532 527 76

 

*****

Önceki

14 Haziran 2020 Pazar “Romeo ve Juliet”

Sonraki

15 Haziran 2020 Pazartesi Günün Söyleşileri

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar