DenizBank  Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini buldu

DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması’nda

Ödüller Sahiplerini Buldu

Haber : Balkan Haber Ajansı

DenizBank ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen DenizBank İlk Senaryo İlk Film yarışması’nın kazananları 4 Aralık tarihinde Raffles Otel’de düzenlenen törenle belli oldu.

Yarışmada senaryo dalında birincilik ödülüne ‘İstasyonlar’ isimli senaryosuyla Nisa Yıldırım layık görüldü. Süleyman Arda Eminçe’nin ‘Suç Unsuru’ yapımı ise ilk film kategorisinde Büyük Ödül kazandı. İrem Sak, sunuculuğunu da üstlendiği gecede, aynı zamanda Murat Dalkılıç ile sahne alarak misafirlere müzik ziyafeti sundu.

DenizBank’ın, sinema sanatının bel kemiğini oluşturan senaryo yazımı konusunda uluslararası standartlarda çalışmalar yapılmasını teşvik etmek ve Türk sinemasının geleceği olan senaristleri yolculuklarının en başında cesaretlendirmek üzere Türsak Vakfı iş birliğinde bu yıl üçüncüsünü hayata geçirdiği “DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması”nın kazananları sahiplerini buldu.

Hakan_Ateş – Nisa_Yıldırım – Irem_Sak

Senaryo ve Filmlerin “ilk” ödülleri

Gecede senaryo dalında ödül alan isimler ve senaryolar şöyle sıralandı;

‘İstasyonlar’ – Nisa Yıldırım

‘Yağmur Gelin’ – Hüseyin Özden

‘Kayıp’ – Sevra Baklacı

Yarışmanın ‘İlk Film’ kategorisinde ise Suç Unsuru isimli filmiyle Süleyman Arda Eminçebirinci seçildi.

İŞTE ÖDÜLLER

Senaryo alanında birincilik ödülünü kazanan Nisa Yıldırım’ın ‘İstasyonlar’ projesi 30 bin TL ve Ömer Faruk Sorak’tan senaryo mentorluğu; ikincilik ödülünün sahibi Hüseyin Özden’in ‘Yağmur Gelin’ projesi 15.000 bin TL ve Murat Şeker’den senaryo danışmanlığı; üçüncülük ödülünü kazanan Sevra Baklacı’nın ‘Kayıp’ senaryosu ise toplam 10.000 bin TL ve Ümit Ünal’dan senaryo danışmanlığı kazandı.

Yarışmanın En İyi İlk Film ayağını kazanan eser ise 25.000 TL tutarındaki özel DenizBank Ödülü’ne hak kazandı.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş

“Türkiye’de sinemanın geleceğine katkı sunmaktan mutluluk duyuyoruz”

Ödül töreninde değerlendirmelerde bulunan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş şunları söyledi; “Öznesi insana dair her şey olan senaryo, sinema sanatının tam kalbinde yer alıyor.Odağına insanı almış bir kurum olarak biz de, Türsak ile bir araya gelerek ülkemizde senaryo alanında iyi işlerin hayata geçirilmesi için güçlerimizi birleştirdik. İlk Senaryo İlk Film, sadece ödül alanların değil, herkesin kazandığı, öğrendiği, beslendiği, deneyimlerin paylaşıldığı, fikirlerin büyüdüğü; Türk sineması için değiştirici ve dönüştürücü nitelikte bir sinerji platformu. Sinema sanatının bel kemiğini oluşturan senaryo yazımına uluslararası standartlarda bilimsel bir bakış getirme ve genç senaristlerimizi daha yolun başında cesaretlendirme hedefine katkı sunmaktan mutluluk duyuyoruz”.

Türsak Vakfı Başkanı Fehmi Yaşar

Türsak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Yaşar ise törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti; ”Yarışmanın henüz ilk yılında yola çıkarken, sinemada yaratıcılığın önünü açmak, evrensel birikimleri buluşturmak ve yöntemsizliğin yarattığı kayıpları yok etmeyi arzu ettiğimizi belirtmiştim. Geldiğimiz noktada bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen özendirici, eğitici ve yönlendirici yarışmamızın sektörde önemli bir boşluğu doldurduğunu düşünüyorum. Bu noktada sağladıkları destekler nedeniyle DenizBank’a teşekkürlerimi sunuyorum. Sinema sanatina gönül veren herkesi projemizde yer almaya bekliyoruz”.

Hakan_Ateş – Fehmi_Yaşar

Yeni yılda senaryo alanında sürpriz kategorilerin müjdesi verildi

Üç yıldır başarıyla devam eden DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması’nın senaryo ödül kategorileri 2019 yılında çeşitlendiriliyor. Buna göre senaryolar, ‘Popüler Sinema Dalında En İyi Senaryo’, ‘Sanat Filmi Dalında En İyi Senaryo’ ve ‘Jüri Özel Ödülü’ başlıklarından oluşacak ve başvurular bu doğrultuda alınacak.

DenizBank “Sanata Evet” diyor

Türkiye’nin kültür yaşamına ve birikimine katkı sunmak hedefi ile kurulduğu ilk günden bu yana “Sanata Evet” diyen DenizBank, TÜRSAK ile üç yıl önce başlayan iş birliğinin yanında önemli projelere destek sunuyor. 1997’de, Afife Jale sahnesine sahip çıkarak, bu değerli sanat yuvasının renovasyonunu gerçekleştiren Banka, Deniz Kültür iştiraki ile tiyatrodan senfonik müziğe, operadan edebiyata, belgeselden sinemaya birçok ses getiren projede yer alıyor. 15 yıldır İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) konserlerini desteklemenin yanı sıra, Orkestra Akademik Başkent Konserleri ve Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin de kurumsal sponsorluğunu sürdürüyor.

DenizBank Hakkında

DenizBank, gelişmekte olan Türk denizcilik sektörüne finansman sağlama hedefi ile bir kamu iktisadi teşebbüsü olarak 1938 yılında kurulmuştur. 1997 yılının başında, bir bankacılık lisansı olarak Zorlu Holding tarafından Özelleştirme İdaresi’nden satın alınan DenizBank’ı, Avrupa’nın önde gelen finans gruplarından Dexia Ekim 2006’da bünyesine katmıştır. 6 yıl boyunca Dexia’nın ana hissedarlığında faaliyetlerini sürdüren DenizBank, 28 Eylül 2012 itibariyle Rusya’nın en büyük ve köklü bankası Sberbank çatısı altında hizmet vermeye devam etmektedir. DenizBank, kısa süre içerisinde Türkiye’nin sayılı bankalarından biri haline gelmiştir. 2003 yılında çeşitli finansal hizmetleri aynı çatı altında toplayan bir “finansal süpermarket” oluşturmak amacıyla DenizBank Finansal Hizmetler Grubu kurulmuştur. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’nun, Türkiye’nin 81 ilinde, iştiraklerin şubeleri dâhil toplam 761 şubesi ile 14 bine yakın çalışanı bulunmaktadır. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’nda DenizBank’ın yanı sıra beş yerli ve üç uluslararası finansal iştirak, altı yerli finansal olmayan iştirak ve Bahreyn’de bir şube bulunmaktadır. DenizYatırım, Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, DenizPortföy Yönetimi, DenizLeasing, DenizFaktoring, Intertech, DenizKültür, Ekspres Bilgi İşlem ve Ticaret, Deniz Kartlı Ödeme Sistemleri, Açık Deniz Radyo-TV ve Bantaş Grubun yerli; EuroDeniz, DenizBank AG ve DenizBank Moscow ise uluslararası iştirakleridir.

www.denizbank.com, www.facebook.com/DenizBank,  twitter.com/DenizBank

Türsak Hakkında

TÜRSAK Vakfı Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı, sinema, televizyon, güzel sanatlar, basın, iş ve politika dünyasında tanınmış 215 üyenin katılımıyla ve aşağıdaki genel amaçlarla, 1991 yılında kurulmuş olan özerk bir vakıftır.

Kültürün vazgeçilmez bir parçası olan sinema sanatının yaygınlaşmasını sağlayarak ve görsel-işitsel iletişim araçlarının halkın kültürel kimliğinin zenginleşmesi ve çeşitlendirilmesi yolunda kullanılmasını teşvik ederek Sinema ve Görsel-İşitsel Kültür ortamında destekleyici bir rol üstlenmek,
Sinema sektörümüzün geliştirilebilmesi ve dış pazarlara açılabilmesi amacıyla, devletin bu alanda faaliyet gösteren tüm kuruluşları ile bu alanlarda çalışan yarı-resmi ve sivil kültür kuruluşlarıyla uluslararası kurumlar arasındaki işbirliğini geliştirmek, Sinema ve görsel-işitsel ortamımıza daha nitelikli ve sanatsal bir düzey kazandırmak, yerli ve yabancı nitelikli ürünleri desteklemek, yeni ve dinamik bir görsel-işitsel kültür oluşturacak yaratıcı güçlerin ortaya çıkmasına olanaklar hazırlamak,
Eğitimin her düzeyinde görsel-işitsel kültür ürünlerinden yararlanılması doğrultusunda çalışmalar yapmak ve ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde sinema ve görsel-işitsel alanda eğitim sisteminin gelişimine katkıda bulunmak, Yasal düzenlemelerin yapılması ve gereksinimler doğrultusunda güncelleştirilmeleri konusunda girişimlerde bulunmak ve sektörün kurumsallaştırılmasına yönelik örgütlenmeleri sağlamaktır.

Vakıf bugüne kadar onlarca değerli yönetmen ( Yüksel Aksu, Ozan Açıktan vs) yüzlerce sinema öğrencisi ve sektör çalışanları yetiştirmiş olup endüstriye kaliteli eleman sunmuştur. Diğer yandan yüzlerce uluslararası festival projesi üretip Türkiye’nin dünyada en kaliteli tanıtımlarından birini ve özellikle en büyük projesi olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali etkinliğini hayata geçirmiştir.

TÜRSAK Vakfı, kurulduğun günden bugüne kadar ilkeleri ve prensipleri doğrultusu hareket etmiş olup, yegâne amacı kamuoyuna hizmet edip, gerçekleştirdiği organizasyonlar ile kitlelerin bilinçlenmesini sağlamış aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunmuştur.

*****

Önceki

Gökçen Kaynatan’a Altın Kelebek Ödülü

Sonraki

6 Aralık 2018 Perşembe Tiyatro Rehberi

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar