Büyükelçi Sedef Yavuzalp’in eserleri ART ANKARA’da

Büyükelçi Sedef Yavuzalp’in

eserleri ART ANKARA’da

Haber : Kemal Gönüleri

  • Ressam – Büyükelçi Sedef Yavuzalp Doğu Afrika Vahşi Yaşamını konu alan eserleri ve farklı Temaları işlediği çeşitli resimleri ART ANKARA 6. Çağdaş Sanat Fuarında sergilenecek.

Mozaikizm”i geliştiren ve kendi özgün “ mozaik esintisi” tekniğiyle eserler üreten Ressam – Büyükelçi Sedef Yavuzalp, diplomasi çalışmaları yanında insanlar – kurumlar arasında iletişime, dostluğa köprü olan kültür-sanat faaliyetleri çerçevesinde resim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yavuzalp, eserlerini sergiler ve sanat fuarlarında sanatseverler ve koleksiyonerlerle buluşturuyor.

12-15 Mart 2020 – 6. Çağdaş Sanat Fuarı Fırça Sanat Galerisince Düzenleniyor…

Ressam – Büyükelçi Sedef Yavuzalp; 12 Mart ile 15 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek 6. Çağdaş Sanat Fuarı’nda Fırça Sanat Galerisi standında düzenlenen Karma Sergide ; Doğu Afrika vahşi yaşamını konu alan eserleri ve farklı temaları işlediği çeşitli resimleri ile yer alacak.

Sedef Yavuzalp Kimdir?

Büyükelçi Sedef Yavuzalp Amman doğumludur. Paris Amerikan Üniversitesi’nde “Uluslararası İlişkiler” alanında lisans (Yüksek Şeref Derecesi) ve Brüksel Hür Üniversitesi “Avrupa Uluslararası ve Stratejik İlişkiler Araştırmalar Merkezi”nde “Türkiye-Batı Avrupa İlişkileri” konusunda Master (Şeref Derecesi) diplomaları vardır. Büyükelçi Sedef Yavuzalp halen Dışişleri Bakanlığında merkez görevinde bulunmaktadır.

Yavuzalp, mozaikizm olarak da adlandırdığı kendi özgün resim tekniği “mozaik esintisi” ile yapılmış eserlerini minyatürsel düzenlemelerle tuval ve mdf üzerine yansıtmaktadır. İşlediği temalar binlerce yıllık Türk ve Anadolu medeniyetlerine ilişkin tarihi, arkeolojik ve kültürel eserlerin ve konuların betimlenmesidir. Sanatçı ayrıca görevi dolayısıyla yakından tanıdığı doğu Afrika ülkelerinin tarihi, mitolojik ve vahşi yaşam temalarını işlemiştir. Yavuzalp, yurt içinde ve yurtdışında 7’si kişisel sergiler olmak üzere, 25 sergi ve fuarda yeralmıştır. Eserleri yurt içinde ve yurtdışında çeşitli resmi ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır.

*****

Önceki

Rekreasyon Derneği “Kadınım” Karma Sergisi

Sonraki

12 Mart 2020 Perşembe Tiyatro Rehberi

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Popüler Yazılar