EĞİTİM-İŞ FOTOĞRAF SERGİSİ

EĞİTİM-İŞ FOTOĞRAF SERGİSİ

M. Demirel Babacanoğlu Yazdı

Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şubesi, 1 Mayıs emekçiler onuruna Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde “Emeğin portreleri ” fotoğraf, resim, heykel sergisi açtı.

Sergide; Ali Haydar Çetin, Ayhan Binboğa, Begüm Şişman, Mete Altuntaş, Rabia Deletlioğlu, Emine Karataş olmak üzere 38 sanatçının yapıtları yer aldı.

Sergi, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eğitim-İş’çiler, sanatçılar, konuklar tarafından ilgiyle izlendi. Sanatçılara teşekkür belgeleri verildi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 1 Mayıs İşçi Bayramının önemine değindi, bayramı kutladı. Emeğin yüce değer olduğunu belirtti. Emekçilerin kıdem tazminatlarının elinden alınmak istendiğini söyledi. Bu girişim hemen durdurulmalıdır dedi.

Fotoğraflardan kimileri şöyle:

Bir sokak garibanı kedilerle oturmuş bir sekiye, kucağında bir kedi, diğerleri yanında sıralanmış hep aynı yöne bakıyorlar, sanki oradan bir kurutuluşçu gelecek?

Bir atın üzerindeki ağaç yükü öyle ağır ki, hemen dikkati çekiyor. Hayvan ayakları üzerinde duramıyor, başı yüzü ağırlığı anlatıyor bize. Bu hayvana bu denli eziyet niye?

Açık (dekolte) giyimli bir bayanın fotoğrafı da oldukça ilgi çekici. Dünyanın yükü binmiş omuzlarına sanki, nasıl kurtulacağını, ne yapacağını bilemiyor! Umutla umutsuzluk arası bir şey.  Çözüm bekliyor.

Bir sanayi işçisi, çarka vermiş çeliği, ateş demetleri fışkırıyor. Çelik biraz sonra alete dönüşecek. İnsanın emek gücünün yaratısı  işimizi kolaylaştıracak.

Ayakkabı onarıcıları, boyacıları köşe başına oturmuş. Yıpranmış, eskimiş ayakkabıları onarıyorlar…Bir sosyal hizmeti sunuyorlar.

İşte çekçekçi bir çocuk, çöp kutularından topladığı kağıtları götürüyor. Satacak cebine biraz harçlık girecek, az şey mi?

Sanatçılar oldukça sevinçli. Sanatın gücünün ne olduğunun biliyorlar. Sanat ve sanatçılar emeğin gücünü özgürleştirecekler.

1 Mayıs Bayramınız kutlu olsun.

3 Mayıs Basın Özgürlüğü günü kutlu olsun. Her ikisi de anlamına uygun yaşatılsın.

*****

Önceki

Beşiktaş’da Bahar ve Şiir Festivali

Sonraki

Prof. Nevzat Atalay’ın heykelleri

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar