2 Ekim 2025 Perşembe
Tiyatro Rehberi
Hazırlayan : Kemal Gönüleri
Anadolu Yakası / İ S T A N B U L

Geçmişin Gölgesi (Yeni Oyun)
80 Dakika – 1 Perde
Yazan: Macit Koper
Yöneten: Barış Dinçel
Oynayanlar: Ahmet Saraçoğlu, Bahtiyar Engin
Konusu: Terk edilmiş bir binada eski bir polis yıllar önce iş birliği yaptığı doktoru beklemektedir.
Açığa çıkması gereken gerçekler, yüzleşmeleri gereken suçları vardır.
Büyük bir hesaplaşmaya girerler.
Üsküdar Musahipzade Celãl Sahnesi – Saat: 20.00
Adres: Aziz Mahmut Hüdayi Mahallesi, Halk Caddesi No:84, Üsküdar
****

Maviydi Bisikletim
80 Dakika 1 Perde
Yazan: Dinçer Sümer
Yöneten: Ersin Umulu
Oyuncu : Çağrı Büyüksayar
Oyunun Konusu
İlk gençlik yıllarını geçirdiği İzmir’e duyduğu özlem ve ilk aşkının izinden giden bir adamın, anılarına yaptığı bu yolculuk, bizi 1950’lerin İzmir’inden günümüze taşıyor.
Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi – Saat: 20.00
Adres : Zeynep Kamil Mah. Dr. Fahri Atabey Caddesi No:79, Üsküdar
****

Yenilmez
1 Saat 50 Dakika – 2 Perde
Yazan: Torben Betts
Çeviren: Nazlı Gözde Yolcu
Yöneten: Nihat Alpteki
Oynayanlar : Gizem Akkuş, Gökçer Genç, Nurdan Kalınağa, Tankut Yıldız
Konusu : Ekonomik kriz sebebiyle Londra’da yaşamaları imkânsız hale gelen Oliver ve Emiliy çifti Londra’dan İngiltere’nin kuzeyindeki küçük bir kasabaya taşınırlar ve burada “gerçek” insanlarla tanışmaya karar verirler. Taşralı Komşuları Alan ve Dawn’ı evlerine davet ederler. Farklı sınıflara ait insanlar arasında gelişen, büyük bir hayal kırıklığı ile başlayan ve giderek tuhaflaşan ilişkiler trajik sonuçların ortaya çıkmasına sebep olur.
Oyun iki farklı altyapıya sahip aile aracılığıyla kültürel, sosyal ve ekonomik sınıf farklılıklarını ve ilişkileri irdeliyor. Ve aslında birbirimizden pek de farkımız olmadığını gösteriyor
2014 yılında yazılan oyun İngiltere dışında 10 farklı ülkede oynandı ve oynanıyor. Yenilmez oyunu Türkiyede ilk kez Şehir Tiyatrolarında seyirci ile buluşacak.
“Hayatta ne yaparsan yap, kendine sormalısın. Bu, insanları mutlu ediyor mu, etmiyor mu?”
Ümraniye Sahnesi – Saat: 20.00
Adres: Yaman Evler Mahallesi, Haldun Alagaş Caddesi Ümraniye
****
Avrupa Yakası / İ S T A N B U L

Bir Ziyaret
180 Dakika – 3 Perde 16+
Yazan: Friedrich Durrenmatt
Çeviren: Zahide Gökberk
Yöneten: Yıldırım Fikret Urağ
Oyuncular:
- Ziyaret Edenler:
- Aslı Şahin Berk Samur Cüneyt Arda Pamuk Elyesa Çağlar Evkaya Fatih Aksüt Gökhan Eğilmezbaş Şebnem Köstem
- Ziyaret Edilenler:
- Aslı Menaz Buğra Can Ildırışık Cengiz Tangör Ergun Üğlü Hakan Gümüş Mehmet Avdan Neşe Ceren Aktay Selim Can Yalçın Yalçın Avşar
- Güllen Halkı:
- Aslı Akın Narcı Burhan Yeşilyurt Çağlar Ozan Aksu Gülsüm Alkan Musa Arslanali Müge Çiçek Nagehan Erbaşı Ömer Naci Boz Özgür Efe Özyeşilpınar Yasemin Güvenç Yılmaz Aydın
KONUSU
Gençliğinde sevgilisi Alfred tarafından terk edilip kasabadan kovulan Claire, yıllar sonra dünyanın en zengin kadını Bayan Zachanassian olarak geri döner. Yoksulluğa sürüklenen kasaba halkına servet vaat eder; fakat bunun tek bir bedeli vardır: İntikam.
‘Bir Ziyaret’, paranın gücü karşısında çöken ahlakı ve toplumsal ikiyüzlülüğü trajikomik bir dille gözler önüne seriyor. Gençliğinde sevgilisi Alfred tarafından terk edilip kasabadan kovulan Claire, yıllar sonra dünyanın en zengin kadını Bayan Zachanassian olarak geri döner.
Yoksulluğa sürüklenen kasaba halkına servet vaat eder; fakat bunun tek bir bedeli vardır: İntikam. ‘Bir Ziyaret’, paranın gücü karşısında çöken ahlakı ve toplumsal ikiyüzlülüğü trajikomik bir dille gözler önüne seriyor.
Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi – Saat: 20.00
Adres: Darülbedayi Caddesi No:3, Harbiye / Şişli
****

Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım
Yazan: Haldun TANER
Yöneten: Yelda BASKIN
Oynayanlar : Alp Tuğhan Taş, Aybar Taştekin, Cafer Alpsolay, Can Alibeyoğlu, Doğan Şirin, Emrecan Karakurum, Özgür Atkın, Özgür Dağ, Seda Çavdar, Yiğit Ali Uslu
Konusu : Epik Tiyatro’nun büyük ustası Haldun Taner, bu kült eserinde 31 Mart Vakası’ndan 71 Muhtırası’na kadar bireysel ve toplumsal anlamda yaşanan dönüşümlerin yanı sıra hiç değişmeyen şeylerin taşlamasını yapıyor.
Oyunda yoksul bir aileden gelen, hayatı sorgulamadan yaşayan “dürüst” Vicdani ile varlıklı bir ailede doğan, servetine servet katarak yükselebilmek için her yolu mubah gören Efruz isimli iki zıt karakterin hayat hikâyesi aktarılıyor. Hiciv, mizah ve yer yer hazin hikâyelerle ilerleyen oyun, sınıfsal farklılıkların birey ve sosyal yaşam üzerindeki etkileri, insan tabiatı, vatan sevgisi, iyilik-kötülük gibi konulara dair sorular sorduruyor.
Vicdani kendi gibi olanlara şöyle sesleniyor: “Ey benim kardeşlerim/ İbret olsun hayatım/ Açın ne olur gözünüzü,/ Sakın siz de benim gibi/ Safçasına/ Plak olmayın”
Kağıthane Sadabad Sahnesi – Saat: 20.00
Adres: Merkez Mah, Hasbahçe Caddesi Kağıthane Belediyesi Kültür Merkezi No:1, Kağıthane
****





