
8 Ekim 2025 Çarşamba
Tiyatro Rehberi
Hazırlayan : Kemal Gönüleri
Anadolu Yakası / İ S T A N B U L
HAYAT DER GÜLÜMSERİM
75 Dakika – Tek Perde
Yazan – Yöneten : Özen Yula
Oyuncular : Sema Keçik, Serkan Bacak
KONUSU
Yıllarca olağanüstü kadın karakterlere hayat vermiş bir oyuncu, AVM yapılmak üzere yıkılacak bir sahneye veda eder. Anlatılmaya değer bulunmayan farklı sınıflardan kadınların sıcak ve aşina hayat hikâyeleri, ilk kez aktarılır.
Üsküdar Musahipzade Celãl Sahnesi – Saat: 15.00 ve 20.00
Adres: Aziz Mahmut Hüdayi Mahallesi, Halk Caddesi No:84, Üsküdar
****
Gölge
50 Dakika – 1 Perde – 16+
Yazan: Yağmur TOPÇU
Yöneten: Ahmet KAHVECİOĞLU
Oyuuncular: Yağmur Topçu, Berfin Berber, Ahmet Kahvecioğlu
KONUSU: Bir insanın düşünceleri davranışlarını ne kadar etkileyebilir? İç sesimiz olmadan yaşayabilir miydik? Peki bazı düşüncelerimiz başka bir kişi olarak karşımıza dikilseydi ne olurdu? Oyun, Carl Jung’un “gölge” kavramı ekseninde oyunculuk eğitimi almış bir kadının iç dünyasıyla, mesleğiyle, sosyokültürel çevresiyle olan çatışmalarını sahneye taşıyor.
Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi – Saat: 20.00
Adres : Zeynep Kamil Mah. Dr. Fahri Atabey Caddesi No:79, Üsküdar
****
Uçurtmanın Kuyruğu
110 Dakika / İki Perde
Yazan : Savaş Dinçel
Yöneten; Barış Dinçel
Oyuncular: Gün Koper, Ali Yoğurtçuoğlu
KONUSU
Çocukluğu babası tarafından otoriteyle bezenmiş, sıkı bir disiplinle yetiştirilmiş, bu disiplin ve otorite kendisi için saplantıya dönüşmüş bir adam, hayatına son vermeye karar verir. İntihar mektubunu yazıp bitirdiği an kapı çalar. Karşısında ilk defa gördüğü ,tanımadığı bir misafir vardır. Gelen adam hayatına ve tüm çocukluğuna dair her şeye hakimdir. Zaman geçtikçe sohbet ilgi çekici bir hal alır. Etkileyici bir iç hesaplaşma başlar.
Müze Gazhane Prof.Dr. Sevda Sener – Saat: 15.00 ve 20.00
Adres : Hasanpaşa, İkbaliye Sokak No:39, Kadıköy
Cadı Kazanı
150 Dakika – 2 Perde
Yazan : Arthur Miller
Çeviren : Sabahattin Eyüboğlu – Vedat Günyol
Yöneten : Yiğit Sertdemir
OYUNCULAR : Berfu Aydoğan, Berna Adıgüzel, Burak Davutoğlu, Canan Kübra Birinci, Seda Yılmaz, Emre Çağrı Akbaba, Eraslan Sağlam, Ersin Sanver, Ezgim Kılınç, Fatma İnan, Engin Akpınar, Mehmet Bulduk, Nilay Yazıcıoğlu, Onur Demircan, Ozan Gözel, Rozet Hubeş, Selçuk Yüksel, Selen Nur Sarıyar, Zeki Yıldırım
KONUSU
Yıl 1692… ABD’de Salem kasabası…Cadılıkla suçlanan insanlar… Büyük tartışmalara, ardından işkencelere, nihayetinde de idamlara varan mahkemeler… Çıkarları için ‘liste’lerce insanları ölüme sürükleyen ‘insan’lar… İnancı kullanarak; önce toplumsal yaşamı, sonra hukuku, nihayetinde onuru yok etmeye çalışan ‘baştakiler’ ve buna sebep olmayı yahut seyirci kalmayı seçen halk…
Tiyatro yazınının en önemli isimlerinden Arthur Miller’ın, 1952’de gerçek olaylardan yola çıkarak yazdığı bu ölümsüz eser; ilk kez Şehir Tiyatrosu’ndan seyircilerini selamlıyor.
Ümraniye Sahnesi – Saat: 20.00
Adres: Yaman Evler Mahallesi, Haldun Alagaş Caddesi Ümraniye
****
Avrupa Yakası / İ S T A N B U L
Bir Ziyaret
180 Dakika – 3 Perde 16+
Yazan: Friedrich Durrenmatt
Çeviren: Zahide Gökberk
Yöneten: Yıldırım Fikret Urağ
Oyuncular:
- Ziyaret Edenler:
- Aslı Şahin Berk Samur Cüneyt Arda Pamuk Elyesa Çağlar Evkaya Fatih Aksüt Gökhan Eğilmezbaş Şebnem Köstem
- Ziyaret Edilenler:
- Aslı Menaz Buğra Can Ildırışık Cengiz Tangör Ergun Üğlü Hakan Gümüş Mehmet Avdan Neşe Ceren Aktay Selim Can Yalçın Yalçın Avşar
- Güllen Halkı:
- Aslı Akın Narcı Burhan Yeşilyurt Çağlar Ozan Aksu Gülsüm Alkan Musa Arslanali Müge Çiçek Nagehan Erbaşı Ömer Naci Boz Özgür Efe Özyeşilpınar Yasemin Güvenç Yılmaz Aydın
KONUSU
Gençliğinde sevgilisi Alfred tarafından terk edilip kasabadan kovulan Claire, yıllar sonra dünyanın en zengin kadını Bayan Zachanassian olarak geri döner. Yoksulluğa sürüklenen kasaba halkına servet vaat eder; fakat bunun tek bir bedeli vardır: İntikam.
‘Bir Ziyaret’, paranın gücü karşısında çöken ahlakı ve toplumsal ikiyüzlülüğü trajikomik bir dille gözler önüne seriyor. Gençliğinde sevgilisi Alfred tarafından terk edilip kasabadan kovulan Claire, yıllar sonra dünyanın en zengin kadını Bayan Zachanassian olarak geri döner.
Yoksulluğa sürüklenen kasaba halkına servet vaat eder; fakat bunun tek bir bedeli vardır: İntikam. ‘Bir Ziyaret’, paranın gücü karşısında çöken ahlakı ve toplumsal ikiyüzlülüğü trajikomik bir dille gözler önüne seriyor.
Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi – Saat: 15.00 ve 20.00
Adres: Darülbedayi Caddesi No:3, Harbiye / Şişli
****
Yaşamak mı, Yoksa Ölmek mi
120 Dakika 2 Perde
Yazan : Nick WHİTBY
Çeviren : Yücel ERTEN
Yöneten : Hüseyin KÖROĞLU
Oyuncular : Şenay Saçbüker, Hüseyin Köroğlu, Kutay Kırşehirlioğlu, Bahtiyar Engin, Vildan Türkbaş, İrem Arslan, Emre Narcı, Volkan Ayhan, Emre Şen, Ümit Bülent Dinçer, Tarık Köksal, Deniz Yeşil Mavi, Erkan Akkoyunlu, Özge Kırdı, Orçun Tekelioğlu, Rüzgar Aşıkoğlu, Özgür Ali Kuruçay
Oyunun Konusu
Polonya’nın başkenti Varşova 1 Eylül 1939 yılında işgal edildiğinde, Varşova Tiyatrosu’ndaki oyuncular; Hitler’in önderliğinde işgalci Nazi’lere, savaşa karşı tiyatro mesleği ile destansı bir direnişe başlarlar. Hayatlarını yok sayarak, bağımsızlıklarını yeniden kazanmak için mücadele ederler. Başarısız oldukları anda Polonya’nın başkenti Varşova’da direnişin beli kırılacak, savaş kaybedilecek, ülke bağımsızlığı son bulacak, Nazi’lere teslim olacaklardır.
Kara komedi tarzındaki oyunda; 1974’te Kıbrıs’ta savaşı yaşamak zorunda kalan Hüseyin Köroğlu rejisi ile, savaşlara uzaktan nasıl tanıklık ettiğimizin ve barışın ne kadar kıymetli olduğunun aynasını tutuyor bize.
Kağıthane Sadabad Sahnesi – Saat: 20.00
Adres: Merkez Mah, Hasbahçe Caddesi Kağıthane Belediyesi Kültür Merkezi No:1, Kağıthane
****