Ayşe Wilson’un “Aşk Mektupları” Sergisi Pg Art Gallery’de

Ayşe Wilson’un “Aşk Mektupları” Sergisi

Pg Art Gallery’de

Haber : Kemal Gönüleri

Pg Art Gallery, Ayşe Wilson’ın ‘Aşk Mektupları’ başlıklı sergisine 5 Nisan – 7 Mayıs 2021 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

Ayşe Wilson, sergiyle aynı adı taşıyan ‘Aşk Mektupları’ başlıklı son serisinde karantina ve eve kapanmaya karşı hissettiği belirsiz ve karışık duyguları temel alarak tuval yerine toile de jouy adı verilen duvar kağıtlarını kullanıyor. Birbirini tekrar eden kır yaşantısından sahnelerin tasvir edildiği, kendinden desenli bu baskılı duvar kağıtları, COVID dönemine bir selam niteliğindedir. Bu seride başvurulan toile geleneği, pandemi ile birlikte demodeleşmiş pastoral yaşam tarzlarının ve evde eğitimin yanı sıra yemek pişirmek, bahçıvanlık, dikiş-nakış gibi zanaatkarlık gerektiren konuların da yeniden keşfini temsil ediyor.

Sanatçı sergide yer alan çalışmalarıyla, maskelerle bezenmiş dünyada, pandemi ile gelen bilinmezlik korkusunun aile içinde yarattığı kaygıları, kişisel farkındalığın artmasıyla birlikte içinde olduğumuz sıkışmışlık ve güvensizlik hissine karşı açtığımız savaşı aktarmayı umuyor. Kimi sanatçıya ait kimi ise hislerini yansıtan şarkı sözlerinden seçilen rengarenk yazılar, çağdaş hayat tarzımız, bağlanma yöntemlerimiz ve yüksek teknolojiyle donatılmış dünyamız arasındaki katmanları oluşturuyor. Sanatçı, gün geçtikçe kendimizi en güvenli hissetiğimiz alana karşı değişen duygularımızı iyileştirmek için kullandığı mesajları, yine özlemini duyduğumuz doğa tasvirleriyle dolu Fragonard-vari zeminlere uyguluyor.

New York’ta yaşayan ve çalışan sanatçı, İstanbul’da Pg Art Gallery ve New York’ta Geary Contemporary tarafından temsil edilmektedir. 1991’de Wellesley College’dan mezun olan Ayse Wilson, Floransa’da akademik eğitim aldı ve 2003 yılında New York Academy of Art’ta resim bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sonra Jeff Koons’un asistanı olarak birkaç yıl çalıştı ve büyük ölçekli fotogerçekçi işlerine yardımcı oldu.

Yurt içinde ve yurt dışında birçok kişisel ve karma sergiye katılan sanatçının çalışmaları, aynı zamanda pekçok uluslararası fuarda da izleyiciyle buluştu.

Wilson’ın resimleri son olarak Nisan 2017’de Dallas Art Fair’de sergilendi.

*****

Önceki

Zeynep Bugay & “Proti Adası’nın Esrarı”

Sonraki

12 Nisan 2021 Pazartesi Günün Sergileri

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar