ÇDSO’dan
Mussorgsky, Mozart ve Çaykovsky konseri
Haber : Vahit Şahin
Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Ç.D.S.O.), klasik müzik dünyasının devleri olarak Kabul edilen üç besteci, Mussorgsky, Mozart ve Çaykovsky’nin eserlerini seslendirecek.

1966 doğumlu Rus orkestra şefi Igor Verbitsky’nin yöneteceği konser, 15 Kasım 2019 Cuma günü saat 20:00’de Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu’nda gerçekleşecek.

Programın ilk bölümünde, Polonya’nın en iyi kemancılarından biri olarak Kabul edilen ve dünya çapında birçok ödüle sahip olan Marta Magdelena Lelek solist olarak yer alacak ve sanatseverlere A.Mozart’ın “ Keman Konçertosu No.3 ” eserini seslendirecek.
Programın ikinci yarısında Ç.D.S.O., P.I.Çaykovski’nin “Senfoni No.3” (Polonez) ile M.Mussorgsky’ninTürkiye’de ilk kez seslendirileceği “Khovanshchina” (Moskova Nehrin’den Aşağıya) uvertürünü Adanalı sanatseverlerle buluşturacak.

Program:
- M. Mussorgsky / Khovanshchina “Türkiye’de ilk seslendiriliş” (Moskova Nehrinden Aşağıya)
- W. A. Mozart / Keman Konçertosu No.
- P. I. Çaykovski / Senfoni No.3
*****





