İDSO Muhteşem Bir Konserle Sezona Veda Ediyor

İDSO Muhteşem Bir Konserle

Sezona Veda Ediyor

Haber : Kemal Gönüleri

  • İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 26 Mayıs Cuma akşamı “Gershwin Yaza Merhaba Konseri” ile 2016-2017 sezonunun kapanışını yapacak
  • İDSO, Sezona Gershwin Bestelerinden oluşan muhteşem bir konserle veda ediyor
  • İDSO DenizBank Konserleri 2016-2017 sezonunun son konseri, 26 Mayıs Cuma akşamı “Gershwin Yaza Merhaba Konseri” ile saat 20.00’de Fulya Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
  • Konsere erken gelecekler , toplam 100 eserin sergilendiği Fulya Sanat Merkezi Fuayesinde ki Şermin Güner “BAŞKA DÜNYA YOK” isimli Dostluk Sergisi‘ni de gezebilecekler.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Broadway müzikalleri ve klasik batı müziği orkestraları için eserler yazan ünlü Amerikalı besteci ve piyanist George Gershwin’in eserlerinden oluşan “Gershwin Yaza Merhaba Konseri”nde Şef Oğuzhan Balcı yönetiminde ünlü solistlere eşlik edecek. Piyanoda Burçin Büke ve Ercüment Orkut, gitarda Neşet Ruacan, kontrbasda Volkan Topakoğlu, Trompette Şenova Ülker, davulda Ediz Hafızoğlu ve vokalde Duygu Argın İDSO eşliğinde sahne alacak.  Şef Oğuzhan Balcı yönetimindeki Konserde, George Gershwin şarkıları, Paris’te Bir Amerikalı, Rhapsody In Blue eserleri icra edilecek.

İDSO Müdürü Sezai Kocabıyık; “Bu hafta sezonun kapanış konserini gerçekleştireceğiz. Değerli müzikseverlere yeni sezonda buluşmak üzere veda edeceğimiz bu son konserimizin unutulmaz olacağına inanıyoruz. 2017-2018 sezonunda buluşmak üzere sanatsever dostlarımızdan kısa bir süre ayrılacağız ve heyecanla yeni sezonu bekleyeceğiz” diyor.

PROGRAM

  • George Gershwin Şarkıları
  • Paris’te Bir Amerikalı
  • Rhapsody İn Blue

İDSO “26 MAYIS CUMA KONSERİ”  ŞEF VE SOLİSTLERİNİ TANIYALIM

OĞUZHAN BALCI  (ŞEF)

1977 yılında İstanbul’da doğdu. Müzik eğitimine 6 yaşında Prof. Cenan Akın ile TRT İstanbul Çocuk Korosu’nda başladı ve ardından İstanbul Devlet Opera ve Balesi Gençlik Korosu’ndakorist  olarak görev yaptı. 1988 yılında İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’na girmeye hak kazandı ve Hızlandırılmış Keman Birimi’nde Prof. Ayhan Turan gözetiminde keman eğitimini sürdürdü. 1994 yılında aynı üniversitenin Kompozisyon Bölümü’ne girdi. Yavuz Özüstün  ileTürk Müziği Analizi, Dr. Nail Yavuzoğlu
ile armoni ve kontrpuan, Prof. Mutlu Torun ile Türk Müziği Formları, Demirhan Altuğ ile piano ve şeflik çalışan besteci, 1999 yılında Prof. Emin Sabitoğlu’nun kompozisyon sınıfından birincilikle mezun oldu. 2000 yılında İ.T.Ü Müzik İleriAraştırmaları Merkezi (MİAM) da yüksek lisans eğitimine başladı ve bir yıl boyunca Prof. Kamran İnce, David Osbon ve Pieter Snapper ile kompozisyon ve müzik teorisi çalıştı. Daha sonra Haliç Üniversitesi’nde Türk Müziği Ana sanat Dalı programında yüksek lisansını tamamladı. 1994 yılından bu yana yurt için deve yurt dışında birçok orkestrada kemancı ve misafir Şef olarak görev yapmakta olan sanatçının  besteleri ve düzenlemeleri, ülkemizdeki tüm devlet orkestraları ve birçok özel orchestra tarafından seslendirilmektedir… Ayrıca, 5 kıtada birçok ülkede müzikleri seslendirilen bestecinin başlıca eserleri arasında Senfonikorkestraiçin: ‘İstanbul Senfonik Süiti’, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk için ‘Mavi Gözyaşları ATA,ya’, ‘Senfoni ile İlahiler’, 6 Ege Türküsü Düzenlemesi’, Yaylı Sazlar orkestrası için: ‘Son Dua’ , ‘Ay’, ‘Büyüsüz Sözcük’, ‘Fırtına’, ‘Tanrıya Yalvarış’, ‘Deniz’in Şarkısı’, ‘3  Telli Klasik Kemençe ve Yaylı Sazlar Orkestrası için konçertino’,Piano için: ‘Madrid’te Bir Sabah ‘Keman ve Piano için Temave Varyasyonlar’, ‘Keman ve Piano için Rapsodi’, keman sanatçısı Cihat Aşkın,ait hafettiği ‘Keman Konçertosu’, ‘ İstanbul Hatırası ‘(kanun ve senfoni orkestrası için) ve ‘Balkan Üvertürü’ sayılabilir. Bazı sinema filmleri, belgesel v reklam filmleri içinde müzikler yazan besteci, İ.T.Ü  Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Kompozisyon Bölümü’nde  kompozisyon dersleri vermiş ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın daimi şefliği görevini de yürütmüştür. Sanatçı, kurucusu olduğu Orkestra İstanbul ile çalışmalarını sürdürmektedir.

DUYGU ARGIN  / VOKAL ( SOLİST )

Müzik öğrenimine İstanbul Pera Güzel Sanatlar’da başlayıp Akademi İstanbul’da devam eden Duygu Argın, 5 yıllık klasik opera ve şan eğitimini tamamladıktan sonra İngiltere’ye yerleşmiş ve caza eğilerek profesyonel müzik hayatına başlamıştır. Yaklaşık 10 yıldır Neşet Ruacan ile çeşitli festival ve caz kulüplerinde sahne alan ve ağırlıklı American Songbook şarkıları seslendiren Duygu Argın, son iki yıl içerisinde Sibel Köse, Elif Çağlar ve Randy Esen’in workshop’larına katılmıştır ve halen bu sanatçılarla çalışmalarına devam etmektedir.

NEŞET RAUCAN/ GİTAR  ( SOLİST )

1948 İstanbul doğumlu sanatçı, uzun yıllar caz gitaristi ve stüdyo müzisyeni olarak çalıştı. Amerika ve İngiltere’de eğitim gördü,sayısız değerli sanatçı ile sahne aldı.1985-2011 yılları arasında TRT Istanbul hafif müzik ve caz orkestrasının gitaristlik ve şeflik görevlerinde bulundu.İ.K.S.V.tarafından yaşam boyu başarı ödülüne layık görülen sanatçı,halen caz gitaristi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

ŞENOVA ÜLKER / TROMPET ( SOLİST )

1969 yılında Ankara Devlet Konservatuarı’na Mehmet Erten’in öğrencisi olarak girdi. 1978 yılında İstanbul Devlet Konservatuarı’ndan Gökmen Ahmet Noyan’ın öğrencisi olarak mezun oldu. 1979 yılında İDSO üyesi oldu. Bu orkestrayla çeşitli solo konserler ve turnelere katıldı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda uzun yıllar öğretmenlik yaptı. Klasik kişiliğinin yanı sıra caz müzisyeni olarak da festival ve konserlere katılıp birçok ülkeye gitti ve birçok albümde çaldı. Halen BAU Lisansüstü Caz Bölümünde öğretmenlik yapmaktadır ve İDSO Trompet Grup Şefi olarak görevine devam etmektedir.

ERCÜMENT ORKUT / PİYANO ( SOLİST )

1984 yılında İstanbul’da doğdu. 1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı piyano bölümüne girdi. 1997 yılında aynı okulun kompozisyon bölümüne de girdi ve eğitimini 5 yıl boyunca iki bölüm olarak sürdürdü. 2000-2005 yılları arasında Prof. Özkan Manav ile çalıştı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Sanat Dalı’ndan 2005 yılında mezun oldu. 2007 yılında ABD’nin California eyaletinin San Francisco şehrinde 3 ay süreyle Dan Zemelman ve Peter Horvath ile caz piyano, solo piyano teknikleri ve piyano trio çalışmaları yaptı.                 2009 yılında Estonya’nın Tallinn şehrinde yapılan Nomme caz festivali kapsamındaki genç caz sanatçıları yarışmasında, piyano dalında Türkiye’yi temsil etti ve jüri tarafından 2.lik ödülü, halk jürisi tarafından ise 1.lik ödülüne layık görüldü. Aynı yıl, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı’nda Prof. Hasan Uçarsu’nun danışmanlığını üstlendiği yüksek lisans çalışmasını tamamladı. Ekibi ile beraber (ENC Müzik) 2013 Antalya Televizyon Ödülleri kapsamında, dram kategorisinde ‘Benim İçin Üzülme’ adlı yapım ile ‘en iyi müzik’ ödülüne layık görüldü. 2015 yılının nisan ayında Kalan Müzik etiketi ile ‘Low Profile’ isimli ilk solo albümünü yayınlayan sanatçı, albüm kayıtları, dizi müzikleri ve birçok projede icraları, düzenlemeleri ve kompozisyonları ile aktif olarak yer almaktadır.

VOLKAN TOPAKOĞLU / KONTRBAS ( SOLİST )

İstanbullu basçı, besteci ve eğitimci Volkan Topakoğlu 2015’te ilk albümü ‘Birdenbire‘yi yayınladı.
On yaşında klavye ve gitar çalarak başladığı müzik eğitimine İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde piyano ve çello, ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde Kâmil Erdem ile bas gitar ve kontrbas çalışarak devam etti. Mezuniyetini takip eden yaz Polonya’da Jacek Niedziela-Meira ve Bronislaw Suchanek ile dersler yaptı. Estonya’nın Tallinn şehrinde yapılan Nomme Caz Festivali’nde “Jazz Artist 2013” caz bas yarışmasında finalist oldu. Türkiye’deki etkinliğinin yanı sıra Avrupa’da, Amerika’da ve Afrika’da kulüplerde, caz festivallerinde ve müzik festivallerinde çeşitli gruplarla ve projelerle yer aldı.İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nda Kompozisyon Yüksek Lisansı’na devam eden Topakoğlu aynı zamanda Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü’nde öğretim görevlisidir.

EDİZ HAFIZOĞLU /DAVUL  ( SOLİST )

Bulgaristan’da doğdu, hiç memleketi olmadı, hayatı boyunca hep çok şanslı oldu, çok değerli üstatlar-dostlar ona yol gösterdi, müzik ile müzik için yaşadı, yaşamaya devam ediyor…

BURÇİN BÜKE /PİYANO (SOLİST)

1966’da İzmir’de doğdu. İlk piyano derslerini müzisyen olan babasından aldı. Daha sonra Ali Ersümer ile çalıştı. Halk önünde ilk konserini 10 yaşındayken verdi. 1977’de açılan “Harika Çocuk” sınavını kazanıp Mithat Fenmen ve Gülay Uğurata ile piyano, İlhan Baran ile de teori ve kompozisyon çalışmalarını sürdürdü. 1979 yılında Sofia Müzik festivalinde Türkiye’yi başarıyla temsil etti. 1982’de 11 senelik Ankara Devlet Konservatuarı’nın Yüksek bölümünü 5 senede bitirdikten sonra, açılan Devlet bursuyla Almanya’nın Hannover şehrinde Müzik Akademisinde okumaya hak kazandı. Burada sırasıyla Prof. Ebert, Goetzke, Szidon, Plagge ile çalıştı.1984-1989 senelerinde solist ve oda müziği sanatçısı olarak Hannover NeuMusik festivallerine katıldı. 1990 senesinde CD, Televizyon ve Radyo kayıtları yaptı. 1992 senesinde Hannover Müzik Akademisi’nin solistlik sınavını birincilikle bitirdi.Londra’da Prof. Benjamin Kaplan ve İtalya’da da Prof. Marvulli ile özel olarak çalıştı.Uluslararası Lanciano Piyano yarışmasında birincilik aldı.Ayrıca Craydon ve Bilbao yarışmalarında ödüller kazandı.1993 senesinde Berlin’de kurulan Color of Musik Oda Orkestrası’nın solist ve kurucularındandır. Sanatçı; Kuzey Almanya Radyo Orkestrası, Langenhagen Festival Orkestrası, Lanciano Festival Orkestrası, Hannover Big-Band Orkestrası ile turneler yapmıştır. Almanya’da Braunschweig, Bremen, Osnabrück, Amerika’da West Palm Beach, İtalya’da Lanciano, Türkiye’de Yapı kredi, Aksanat, İşsanat, festivallerinde başarılı konserler verdi ve çok olumlu kritikler aldı. Almanya’nın dışında Fransa, İngiltere, İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Avusturya, İsrail, Hollanda, Mısır, İsviçre, Estonya, İspanya ve Amerika’da konserler verdi.2002 senesinde New York’ta Carnegie Hall’da verdiği konser New York basınında geniş yer aldı. 1996 senesinde Londra’da 2002 senesinde de New York Steinway-Sons sanatçısı oldu. 2000 yılında My Dream adı altında bir CD yaptı. 2000-2003 yılları arasında Selanik Konservatuarı’nın düzenlediği uluslararası Piyano Festivaline eğitmen ve solist olarak katıldı. 2000 yılında sanatçı “ mydream “,2004 de “ personaltouch “,2006 ‘da “ it’s time”, 2007’de “Mozart forbabies” ve “secretgarden” , 2009’da “HaydnForBabies” albümlerini yapmıştır. Bugüne kadar yaptığı konser turnelerinde Jörris, Marvulli , Becker , Strugalla , Kriemetz , Kretschmacher , Altschuller , Lentini, Abdullayev gibi şeflerle konserler yapmıştır. Sanatçı İstanbul, Ankara, İzmir, Adana Eskişehir ve Bursa Senfoni Orkestraları ile çeşitli konserler vermiştir. “ Secretgarden” konserlerini yurt içindeki birçok Üniversitede seslendirmiş ve konferanslar vermiştir.

www.idso.gov.tr

*****

 

Önceki

2017 NDS Edebiyat Ödülü sahibini buldu

Sonraki

26 Mayıs Cuma GÜNÜN ETKİNLİĞİ

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar