Sanatta Engel Yok Vakfı
İAAF’da ilgiyle karşılandı
Yasemin Zanbak’ın Başkanlığında önemli projelere imza atan ; Sanatta Engel Yok Vakfı özel bireylerinin ürettiği resimler ve yazdığı kitaplarla 7-11 Mayıs 2025 tarihleri arasında düzenlenen İzmir Sanat ve Antika Fuarı’nda bir kez daha yer aldı.
Vakfın Sanat ve Basın Danışmanı Harika Ören “Sanatta Engel Yok Vakfı ve Derneği fiziksel, mental ve diğer engelleri nedeniyle sanata uzak kalan, sanata ulaşamayan bireylerin, insan haklarına özgürce ulaşmaya kararlı tüm kurum ve kişilerle Plastik Sanatlar’ın ve Edebiyat’ın tüm dallarında destekleyici kitlesel çalışmaları planlamak ve hayata geçirmek amacıyla kurulmuştur. ‘’ diyerek hatırlatma yaparken İzmir’de Sanatta Engel Yok Derneği üyelerinin eserlerinin de bulunduğu stant ziyaretçi akınına uğradığını belirtti.
Gözlerinin birini 10 yaşında, diğerini 14 yaşında kaybeden İlker Ertuğrul’un orada kabartma tabletiyle yaptığı resimler ilgiyle izlendi.
45 yaşından sonra yaptığı resimlerle hayatını devam ettiren Meryem Düzgün Kaya, tekerlekli sandalye ve yöresel kıyafetiyle “Şalvarlı Ressam’’ olarak İzmir Karabağlar’ın güzelliklerini yansıttığı tablolarıyla fuarda yer alarak engelli bireylere örnek oldu.
Görme Engelli Fatma Işıkkaya “Dünyayı Fatmalar Kurtaracak’’ isimli kitabını imzaladı ve yaptığı resimlerini sergiledi.
Sanatta Engel Yok Vakfı İAAF standında: Melihat Tüzün, Harika Ören, Azniv Çoban, Sevim Baykal, Birgül Sözer, Perihan Keki, Hediye Kızılay, Gülçağ Yitmener, Atilla Yıldırım, Zeynep Bekiroğlu, Rahim Yazdani, Ayşe Işık, Semra Çelik, Doğa Baykal, Meryem Düzgün Kaya, Fatma Işıkkaya, Hatun Kır ve İlker Ertuğrul eserleriyle yer aldılar.
****





