Merqezart Alternatif Sanat’da 3 Sergi Birden

Merqezart Alternatif Sanat’da

3 Sergi Birden

Haber: Erol Ünal

Deniz Çift Kozakiewicz, Ekin Su Kızılelma, Tilbe Sungur sergileri Merqezart Alternatif Sanat‘da, 24 Temmuz 2023 Pazartesi günü Saat: 19:00’da açılacak.

24 Ağustos‘a kadar ziyaret edilebilecek sergi sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Bodrum Yat limanindaki mekanın üç salonunda üç farklı sanatçının sergileri eşzamanlı olarak izlenebilecek.

Merqezart Alternatif Sanat Mekanı, Günyüzü Sanatçıya Destek Projesi ile sanat dünyasına yeni isimler ve değerler kazandırmayı hedeflemektedir.

Günyüzü Sanatçıya Destek Projesi” okullu ya da alaylı, henüz geniş kitlelere ulaşamamış, tutkuyla üretmeye devam eden sanatçılara ses vermeyi hedeflemiştir. Bu proje Merqezart’ın herkese ulaşabilme vizyonuna yeni bir pencere açmaktadır. İlki 2023’de başlayacak proje her yıl düzenli olarak tekrarlanacaktır.

Küratör ve sanat tarihçisi Marcus Graf, akademisyen sanatçı Erkan Özdilek, sanatçı Setenay Özbek, illüstratör ve akademisyen François Garcia-Panzani, iş insanı Şenkar Öztüzün ve iç mimar Evren Başık’tan oluşan bir jüri tarafından seçilen sanatçıların ilk üçünün sergileri 24 Temmuz’da başlayacak.

Deniz Kozakiewicz “Lüminous Matters” Resim Sergisi

Deniz Kozakiewicz Ankara, 1977 doğumlu. 1999’da Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra University of the Arts London Central Saint Martins College of Arts and Design’da Sanat Yönetmenliği, Ürün Tasarımı, Mobilya Tasarımı, Moda İllüstrasyonu ve Portre Fotoğrafçılığı eğitimleri aldı. İstanbul’a döndükten sonra sanat yönetmeni, tasarımcı, fotoğrafçı ve danışman olarak birçok uluslararası projede yer aldı. 2017’den itibaren resim çalışmalarına ağırlık verdi. Çalışmalarına Barselona’da devam etmektedir.

Ekin Su Kızılelma”Hide & Seek” Resim Sergisi

Ekin Su Kızılelma 2002’de doğdu. Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi’nde resim eğitimi aldıktan sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı bölümünde öğrenim görmeye devam etmektedir. Bu süreçte sanatsal üretimine odaklanan Kızılelma, son dönemde ağırlıklı olarak resme yoğunlaşmıştır. Base İstanbul ve Bazaart Genç sanat fuarında çalışmalarını sergilemiştir.

Tilbe Sungur “Yaşamaya Dair” Resim Sergisi

Tilbe Sungur 1993’de doğdu. 2018’de Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünden mezun oldu. 2021’den itibaren İBB bünyesinde Mimar olarak çalışmakta… Mevcut koşullarda hayal ettiği haliyle mimari üretimi gerçekleştiremeyeceğini anladığı an, almış olduğu tasarım eğitimini ve kazanmış olduğu yetkinlikleri daha özgür üretim yapabileceği alanlara yönlendirdi. Freelance olarak 2 boyutlu ya da 3 boyutlu mekan tasarımları yapmaya ve ihtiyaç halinde görsel sunumlar üretmeye başladı.

Read Previous

Işıl Güngör’ün “Sokak Halleri” Fotoğraf Sergisi

Read Next

Bodrum’da Zeki Müren Konseri Çok Beğenildi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Most Popular