İDSO ve Gülsin Onay’dan özel konser

İDSO ve Gülsin Onay’dan özel konser

Haber : Kemal Gönüleri

İDSO, Gülsin Onay’ın solist olarak katıldığı 9 Aralık’taki konserde üç büyük mücadeleci bestecinin; Berlioz, Saint-Saens ve Edward Elgar’ın eserleri müzikseverlerle buluşuyor.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) 2022’in son ayının ikinci hafta konserinde yaşamları mücadele içinde geçmiş bestecilerin, müziğe kazandırdığı bestelerden oluşan bir repertuarla müzikseverlerle buluşuyor. Ülkemizin en önemli piyanistlerinden Gülsin Onay’ın solist olarak katıldığı konseri başarılı şef Josef Sulien yönetiyor.

Konserde, Berlioz’un sevilmeyen bir operasının temalarından doğmasına rağmen en sevilen eserlerinden biri haline gelen Roma Karnavalı Uvertürü’nün ardından Saint-Saens’ın sadece 17 günde tamamladığı ve bestecinin eleştirilen performansına rağmen halkla buluşan İkinci Piyano Konçertosu’nu müzikseverler dinleyecek.

Son olarak ise yaşamı boyunca mezhebi ve müziği sebebiyle İngiltere’nin sanat çevrelerinde dışlanan Edward Elgar’ın bestecilik yaşamında bir dönüm noktası olan Enigma Varyasyonları dinleyicilerle buluşuyor. AKM Tiyatro Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak konserin biletleri biletinial.com’dan satın alınabilir.

AKM Tiyatro Salonu Saat: 20:00

Şef: Josef Suilen

Solist: Gülsin Onay, Piyano

Program

  • H. Berlioz, Roma Karnavalı Uvertürü
  • S.Saens Pi̇yano Konçertosu No:2

Ara

  • E.Elgar Eni̇gma Varyasyonları

*****

Read Previous

Hasan Cem Araptarlı’nın “İstanbul Balıkçıları’’ Sürüyor

Read Next

9 Aralık 2022 Cuma Tiyatro Rehberi

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Most Popular