Nejat Orhan’ın “Kar’a Sevda”sı Açılıyor
Haber : Kemal Gönüleri
- 20 Kasım 2021Cumartesi günü Barış Manço Kültür Merkezi’nde açılacak olan Nejat Orhan’ın “Kar’a Sevda” İsimli Suluboya Resim Sergisi, 3 Aralık’a kadar Sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.
Ankaralı ressam Nejat Orhan‘ın “Kar’a Sevda” İsimli Suluboya Resim Sergisi, 20 Kasım 2021 Cumartesi günü saat 18.00’de Barış Manço Kültür Merkezi’nde açılacak.
Sanatçı “Kar’a Sevda” isimli 24. kişisel sergisinde kış manzaraları, bozkır sessizliğinin içindeki kar taneleri ve bunların yanında diğer mevsim tatlarının da olduğu tablolarını sanatseverlerin beğenisine sunacak.
1979 yılından bu yana Anadolu’nun çeşitli yörelerinde resim öğretmeni olarak çalışan Nejat Orhan, bu yörelere özgü pastoral görünümleri resimlerine yansıttı.
Nejat Orhan‘ın “Kar’a Sevda” isimli Suluboya Resim Sergisi, Barış Manço Kültür Merkezi’nde 3 Aralık’a kadar Sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.
Nejat Orhan Hakkında
Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü mezunu olan sanatçı; Ankara Gazi Lisesi’nde 30 sene eğitmenlik yaptı. Sanatçı 1979-87 yılları arasında resim öğretmeni olarak görev yaptığı Anadolu’nun çeşitli yörelerine özgü pastoral görünümlerini resmetti.
Orhan, “Taşradaki güzellikler, bozkırın sessizliği, ıssız sakin köyler, gözünüzün alabildiği kadar ağaçsız alanlar ve içlerindeki birkaç tane ağaç, küçük köy evleri ve içlerindeki yalnız insanlar… Bunlar beni hep etkilemiştir. Bunları elimden geldiği kadarıyla zihnimde biriktirip resimlerime yansıtmaya çalıştım” diyor.
Kar Ressamı olarak anılan, Nejat Orhan, Bugüne dek pek çok solo ve karma sergiye katıldı.
“Düşte Kalan” isimli sergisi ile 2019 yılında Kozyatağı Kültür Merkezi’nde İstanbul’da ilk sergisini açan Ressam Nejat Orhan’ın “Kar’a Sevda” isimli sergisi İstanbul’da ki 2.sergisi oluyor.
*****





