Maryam Salahi & Kimlikler Lütfen!

Maryam Salahi ‘den KİMLİKLER LÜTFEN!

Haber ve Fotoğraflar: Necati MUMAY

  • Maryam Salahi’nin ‘Kimlikler Lütfen’ başlıklı kişisel sergisi Nişantaşı’ndaki F-Sanat Galerisinde açıldı. Açılışa çok sayıda davetli sanatçı ve sanatsever katıldı…

Deneyimli resim sanatçısı Maryam Salahi’nin ‘Kimlikler Lütfen’ başlıklı kişisel sergisi Nişantaşı’nda faaliyet gösteren F-Sanat Galerisi’nde açıldı. Serginin açılış kokteyli çok sayıda davetli sanatçı ve sanatseveri buluşturdu…

Duayen sanatçı Devrim Erbil’in onur konuğu olduğu açılışta zarafeti ile dikkat çeken Maryam Salahi, konuklarına büyük çalışmaları hakkında bilgi verip onlarla büyük boy tablolar önünde anı fotoğrafı çektirdi. Saat 16.00’da başlayan açılış kokteyli dört saatten fazla sürdü…

SALAHİ’NİN ÖNCELİKLERİ…

Sergiyle ilgili sunumda bilgi verilirken sanatçı Salahi için, “Sergisinde kendisini evinde hissettiği soyut resmin özgürleştirici alanında, toplumsal cinsiyet, din ve aidiyet konularını kendine has üslubuyla ele alıyor. Esin kaynakları arasında Jung’un rüyalar üzerine yaptığı çalışmalar, İran şiiri ve Francisco de Goya’nın resimleri bulunan Salahi icin resim, her fırça darbesinin bir sonrakini etkilediği performatif bir aktivite. Eskiz veya ön hazırlık yapmadan oluşturduğu kompozisyonlarda neyin öne çıkıp neyin geri planda kalacağına, neyin biraz daha beklemesi gerektiğine o anda karar veriyor” denilen açıklamada özetle şunlara yer verildi:

“Gizlenenlerin de en az gösterinler kadar önemli olduğu kompozisyonlarını üç boyutlu ve daha etkili kılabilmek adına kumaş, tül, kâğıt gibi malzemelerden de faydalanıyor. Elle bellek arasındaki kısa mesafede ortaya çıkan suretler türlü kimliklere bürünüyor ve biz sırlarını çözemeden hızlı fırça darbeleriyle ya dönüşüyor ya da bahsedilen malzemelerden örülü bir perde arkasına saklanıyorlar. Salahi’nin çeşitli ilgi alanlarının yanı sıra İran tarihine, kendisinin burada geçirdiği çocukluğuna ve kişisel yaşanmışlıklara da işaret eden resimleri, hem yapım süreçleri, hem de perde arkasına saklamayı seçtikleriyle kimlik kavramının akışkan, geçici ve kırılgan doğasına vurgu yapıyor”

Sergilenen 19 tablo 5.000-20.000 TL aralığındaki fiyatlarla satışa sunulurken, serginin 5 Şubat tarihine kadar izlenime açık tutulacağı bildirildi.

Adres: F-Sanat Galerisi, Akkavak Sokak Polat Apt. No: 338/2 – Nişantaşı/İSTANBUL

*****

Önceki

Bizz Band Sempre’de sahne alıyor

Sonraki

“Ortadoğu / Middle East Dreamin”

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar