Hilton’da ‘Renklerin suda dansı’

Hilton’da ‘Renklerin suda dansı’

Haber ve Fotoğraflar: Necati MUMAY

  • İstanbul Hilton Oteli ARP Gallery’de açılan “Renklerin Suda Dansı” isimli suluboya sergisi ilgiyle izlendi…

İstanbul Hilton ARP Gallery’da bir grup sanatçının suluboya çalışmalarının sergilendiği bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Serginin açılış kokteyli, çok sayıda davetli sanatçı ve sanatseverin katılımıyla yapıldı…

Sanat Danışmanı Pınar Kanber’in sanatseverlerle bire bir ilgilendiği açılışta, iş, sanat, ticaret ve medya dünyasından katıldılar. Sergilenen eserler dışında sanatseverler sürpriz bir ‘canlı performans’ da izleme şansı buldular…

SANATÇILAR…

Haluk Evitan: 1952 yılında İzmit’te doğan sanatçı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde yüksek lisansını tamamlamıştır. Bugüne kadar açtığı 41 kişisel serginin yanı sıra birçok karma sergiye katılan Haluk Evitan, 2008 yılında RC Art Gallery ile Contemporary İstanbul’da yer almıştır. Yapıtlarıyla genellikle insanın iç dünyasının sembolik ifadesine ağırlık veren sanatçının form ve kompozisyon anlayışı çarpıcı ve zengindir. Sulu boya resimlerinde figürün, ağırlıklı olarak pastel renklerde fragmental bir yapıya sahip portre ve insan başlarının hâkim olmasına karşın yağlıboya yapıtlarında soyut yaklaşımlar daha ağır basmaktadır. Devinim, çizgisel formlar ve aykırı tutkularla çarpıcı biçimler, sanatçının karakteri olan uyum yasalarını oluşturmaktadır.

Teymur Ağalıoğlu: 1953 Gürcistan doğumlu olan Teymur Ağalıoğlu, 1976 yılında Bakü Azim-Azimzade Devlet Ressamlık Okulu ve 1981 yılında Tiflis Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nden mezun oldu. 2006 yılından itibaren Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesi olan ve elliyi aşkın kişisel ve karma sergiye katılan sanatçının T.C. Kültür Bakanlığı, Denizli Belediyesi, Alanya Müzesi, Malezya, Fransa, İngiltere, ABD, Avustralya, İsviçre, Hollanda ve Almanya da özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. Ağalıoğlu’nun eserlerinde, doğada yalnızlık hissini öne çıkaran kompozisyonlarla yalın bir anlatım ön plana çıkar.

Vıctor Dyachkov: 1957 yılında Moskovada doğan sanatçı, 1977 -1980 yıllarında Endüstriyel tasarım yüksek okulundan mezun olmuş tur.1995 yılında St.Petersburg Altın Fırça Ödülünü kazanmıştır. 1997 yılında Unesco’ nun grafik sanatçıları üyesi olan Dyachkov, uluslararası birçok sergiye katılmış tır. Tula ve Almanya’da açtığı kişisel sergilerinin yanısıra 1997 yılında Tolstoy Ulusal Müzesine bir eseri kabul edilmiştir. 2004 yılında Moskova Ulusal Sanatçılar Birliğine seçilen sanatçının, yurtdışında bir çok eseri bulunmaktadır. 2013 yılından itibaren Türkiye’de tanınmaya başlayan Dyachkov’un 2014 yılında bir eseri (IWS) Uluslararası Suluboya Topluluğu Kitabı’nda yer almaktadır.

Orhan Gürel: 1952 yılında Sivas’ta doğan Orhan Gürel, Ankara’da geçen ilk öğretim yıllarının ardından, Mali Bilimler Yüksek Okulu’na devam ederken hocası olan Eşref Üren’in teşvikiyle 1987 yılında suluboya çalışmalarına başladı. Hocasının etkisi ile suluboya tekniğini ilerleterek, zaman içinde büyük bir ustalık ve incelik kazanmıştır.

Gürel, tutkusu olan suluboya çalışmaları yaparken boyanın saydam dokusunu koruyarak, tabiri caiz ise kâğıt üzerine yumuşak dokunuşlarla şiirler yazıyor. Etkileyici manzaralara imza atan ve gerçek anlamıyla bir suluboya sanatçısı olan Gürel, başka hiçbir malzemeye yönelmemiştir. Atölyesinde suluboya aşkını paylaşan herkese açık tutan sanatçı, suluboya resmin ülkemizde tanınıp, anlaşılarak hak ettiği yeri bulmasını amaçladığını söylüyor.

Yurtiçi ve yurtdışında pek çok koleksiyonda eserleri bulunan Orhan Gürel, Ankara Ressamlar Derneği ve Suluboya Ressamları Grubu üyesidir. Çalışmalarına atölyesinin de bulunduğu Ankara’da devam etmektedir.

ARP Galllery sorumluları, Orhan Gürel, Teymur Ağalıoğlu, Haluk Evitan ve Victor Dyachkov‘un suluboya eserlerinden oluşan karma serginin 17 Kasım tarihine kadar  izlenime açık tutulacağını bildirdiler…

*****

Önceki

“Anneanne & Torun” Resim Sergisi

Sonraki

Cumhuriyete Giden Yolda Cemil Nardalı

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar