Golden Horn Brass Kahve Konserleri

Golden Horn Brass

Kahve Konserleri

Haber : Kemal Gönüleri

Taksim / İ S T A N B U L

Golden Horn Brass Kahve Konserleri

  • Julian Lupu – trompet
  • Renato Lupu – trompet
  • Begüm Gökmen – korno
  • Emre Berbergil – trombon
  • Sinan Şirin – tuba

Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi olan Golden Horn Brass, Barok, klasik, caz, türkü be pop müziğin bakır nefesli için düzenlenmiş birçok örneğini seslendiren grup 2004 yılında kuruldu.

Golden Horn Brass Kahve Konserleri, 6 Ocak 2024 Cumartesi günü, AKM – Atatürk Kültür Merkezi , Türk Telekom Opera Salonu – Alt Fuaye‘de Saat: 11.00’de Müzikseverlerle birlikte olacak.

Atatürk Kültür Merkezi

Adres : Mete Caddesi No:2 Taksim

Golden Horn Brass

Golden Horn Brass

2004 yılında Begüm Gökmen tarafından kurulan Golden Horn Brass Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesliler beşlisi. Dev bir orkestranın gücünü kendilerinde toplamış bu bileği ve nefesi kuvvetli çekirdek ekip, bir araya geldikleri günden beri çalgılarındaki ustalıklarıyla en hassas, en kırılgan, billursu tınıları ile müziği adeta altın bir kumaş gibi örüyor.

Hem orkestra repertuvarında, hem de eğitim alanında uzmanlaşmış seçkin müzisyenlerden oluşan topluluk, her konserlerinde karşımıza son derece zengin bir programla çıkıyor. Titizlikle hazırladıkları bu programların içinde Barok dönem ve klasik dönem eserlerinin yanı sıra, unutulmaz caz ve pop şarkıları, ayrıca halk ezgilerinin sofistike düzenlemeleri yer alıyor.

Yıllardır verdikleri eser siparişleriyle birçok Türk bestecisi için motivasyon kaynağı olan beşli, bir yandan da “eğitim konserleri” başlığı altında uzun yıllardır sürdürdükleri ve genç kitleleri müzikle buluşturup yetiştirmeyi hedefleyen etkinlikleriyle müziğin toplumsallaşmasına katkıda bulunuyor.

Andante dergisinin 2014’te beşincisini düzenlediği Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Oda Müziği Topluluğu” seçilen Golden Horn Brass, yurt içindeki sayısız konserin yanı sıra, yurt dışındaki birçok prestijli organizasyonda ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyor.

Julian Lupu (trompet)

Julian Lupu (trompet)

Romanya doğumlu Julian Lupu, George Enescu Akademisi’nde Ioan Rusu ile çalıştı. Diplomasını solo trompet ve pedagoji dallarında aldı. Bayreuth ve Köstence’de trompet kurslarına katıldı.

Serge Baudo, Alexander Dimitriev, Massimo Freccia, Jean Fournet, Howard Griffiths, Peter Gülke, Ernest Martinez Izquierdo, Karl Anton Rickenbacher, Gennady Rozhdestvensky, Nello Santi, Emil Tabakov, Gürer Aykal, Yoel Levi ve Vladimir Ashkenazy gibi ünlü şeflerle birlikte konserler gerçekleştirdi. Ekim ve Kasım 2008’de Çukurova Devlet Senfoni ve Bursa Devlet Senfoni eşliğinde J. G. B. Neruda ve A. Vivaldi konçertolarını seslendirdi. 2009’da Bilkent Senfoni ile Şostakoviç Piyano ve Trompet Konçertosu’nu Gürer Aykal yönetiminde seslendirdi.

Napoli, Firenze, Parma, Palermo, Milano, Oradea, İaşi, Arad, Cluj, Bükreş, Rennes, Paris, Marsilya, Lozan, Sion, Zürih, Köln, Düsseldorf, Hamburg, Bamberg, Hannover, Ankara, İstanbul, Eskişehir, İzmir, Adana, Barselona, Madrid, Murcia, Valensiya ve Tokyo’da konserler verdi. 1989, 1991, 1992 yıllarında Köstence Ulusal Yorum Yarışmaları’nda ve 1990’da Bayreuth’ta ödüller derledi.

Hayli geniş bir repertuvara sahip sanatçının Joseph Haydn, Wenzel Pichl, Wolfgang Amadeus Mozart, Antonio Vivaldi ve Sergey Rahmaninof kayıtları bulunmakta.

Halen Bilkent Senfoni Orkestrası’nda solo trompet ve grup şefliği görevlerini sürdüren Julian Lupu; aynı zamanda Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde öğretim görevlisidir.

Renato Alexandru Lupu (trompet)

Renato Alexandru Lupu (trompet)

Romanya’da müzisyen bir aileye doğdu. 7 yaşında piyano öğrenimine başladı. 2000 yılında ailesiyle Türkiye’ye yerleşti. Kısa bir süre sonra babası Julian Lupu ile trompet çalışmalarına başladı. 2001’de Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık Okulu’na kabul edildi. Alison Balsom ve Gabor Bodolczki’nin ustalık sınıflarına katıldı.

Aynı yılın Nisan ayında Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası eşliğinde bir konser verdi. 2007’de Bilkent Senfoni Orkestrası ile, 2008’de Çukurova Devlet Senfoni ve Bursa Devlet Senfoni

Orkestraları eşliğinde Julian Lupu ile birlikte çaldı. Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası’nın yanı sıra, misafir sanatçı olarak Bilkent Senfoni, Bursa Devlet Senfoni, Çukurova Devlet Senfoni, Antalya Devlet Senfoni, Anadolu Senfoni, Hacettepe Akademik Senfoni Orkestralarında; ayrıca 2009 yılında Işın Metin yönetimindeki Türk-Yunan Gençlik Orkestrası’nda ve Cem Mansur yönetimindeki Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası’nda görev aldı, turnelere katıldı. 2010’da “Brassissimo” kentet ile Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası eşliğinde konser verdi.

Halen yüksek lisans öğrencisi olan Renato Alexandru Lupu, trompet öğrenimine Julian Lupu ile devam etmekte. Bilkent Senfoni, Ankara Gençlik Senfoni ve Bilkent Gençlik Senfoni Orkestralarında çalışmalarını sürdürmekte.

Begüm Gökmen (korno)

Begüm Gökmen (korno)

Begüm Gökmen korno öğrenimine başladığı Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Prof. Mahir Çakar’ın sınıfından yüksek şeref derecesi ile mezun oldu. Almanya’nın Cloppenburg kentinde düzenlenen korno sempozyumuna katıldı. 1997 yılında Almanya’nın Bayreuth kentinde yapılan Uluslararası Gençlik Senfoni Orkestrası’nın sınavlarını kazanarak, bu orkestrada arka arkaya üç defa burslu olarak çaldı ve Christian Lampert ile çalışma şansına erişti. Aynı zamanda California Üniversitesi Müzik Bölümü dekanı ve orkestra şefi olan Larry Livingston’ın sağladığı bursla Amerika’daki Idyllwild Festival Orkestrası’nda çaldı.

Yurt dışında birçok atölye çalışması ve gençlik orkestrası kampına katıldı. Yüksek lisans öğrenimini Mimar Sinan’da Cem Köse, sanatta yeterlik derecesini ise yine Mimar Sinan’da piyanist Selen Bucak ile tamamladı; ve yakın zamanda Doçent unvanını aldı.

Akbank Oda, Cemal Reşit Rey Senfoni, İstanbul Filarmoni, Tekfen Filarmoni, Millî Reasürans ve Borusan Filarmoni gibi orkestralarda görev aldı. 2004’te Türkiye’nin ilk uzun soluklu bakır üflemeliler grubu Golden Horn Brass’i kurarak bir ilke imza attı ve bu grubun kurucu üyesi olarak konserlerine devam etti. 2008 yılında Avusturya’dan gelen Sonus Brass tarafından seçilerek Avusturya’nın 5 şehrinde konserlerde yer aldı.

Begüm Gökmen 2004 yılından beri Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda çalışmakta; ayrıca ilköğretim okullarında ve Anadolu’nun çeşitleri kentlerinde bakır nefesli çalgıları tanıtmak amaçlı konserler düzenlemekte.

Emre Berbergil (trombon)

Emre Berbergil (trombon)

1987 Konya doğumlu Emre Berbergil, 2001-2010 yılları arasında askerî bandolarda profesyonel öğrenim gördü. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın sınavlarını kazanarak Murat Demiral’ın öğrencisi oldu. Öğrenimine daha sonra Aycan Teztel ile devam etti. Bu süreçte Erden Bilgen, Gökay Gökşen ve Murat Demiral ile oda müziği çalıştı. Jacques Mauger, Yılmaz Alkan, Ahmet Yaldız ve Bedi Durham’ın ustalık sınıflarına katıldı.

ModeArt Trombone Quartet, Agathon Brass ve Istanbul Trombone Quartet ile oda müziği çalışmalarına devam eden Emre Berbergil, 2014 yılından beri Golden Horn Brass grubunun sabit üyesi. Ayrıca halen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda yüksek lisans öğrenimi görmekte.

Sinan Şirin (tuba)

Sinan Şirin (tuba)

1989 İzmir doğumlu Sinan Şirin, 2003 yılında bando okullarında euphonium ve tuba öğrenimine başladı. 2013 yılında İstanbul Ünversitesi Devlet Konservatuvarı’na girerek Yılmaz Alkan’ın öğrencisi oldu. Aynı okulda Aycan Teztel ile oda müziği ve tuba öğrenimine devam eden sanatçı, 2015 yılından beri Golden Horn Brass’in daimi tubacısıdır.

***

Önceki

6 Ocak 2024 Cumartesi Günün Sergisi

Sonraki

“Seni Gidi Beni” Beylükdüzü’nde

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar