Köy Kahvesinden Sanat Atölyesine
Haber: Erol Ünal
- Ressam Setenay Özbek Eski bir köy kahvesini Sanat Atölyesine çevirdi.
- Bodrum Yalıkavak ; Geriş köyü’nde kurulan sanat atölyesinin açılışı büyük ilgi gördü.
Ressam Setenay Özbek‘in Bodrum Yalıkavak Mahallesi Geriş köyü’nde kurduğu sanat atölyesinin açılışı büyük ilgi gördü. Setenay Özbek açılışında sanatçı dostlarını ağırladı. Eski bir köy kahvesini Sanat Atölyesine çeviren sanatçı Setenay Özbek atölyesinde çocuklara ve yetişkinlerle yönelik resim çalışmaları yapacak.
Setenay Özbek atölyenin özellikle çocukların gelişimine yönelik çalışmalar yapacağı bir mekan olacağını planlıyor. Atölyesinde çocuklarla birlikte resim ve mandala gibi çalışmalar yapmayı planlayan sanatçı çocukların gelişimine yönelik çalışmaları gönüllülük üzerinden yapacak. Setenay Özbek Atölyenin galeri olarak değil; sanatçı arkadaşların atölye ortamında buluşmalarını sağlayacak bir ortam olarak planlamış. İlkbaharda yurt dışındaki müzisyen, edebiyatçı, ressam ve heykeltraş sanatçı dostlarını davet edip bir de şenlik düşünüyor. Setenay Özbek bir ada çocuğu olarak daima denize yakın yaşamayı sevdiğim için gerçek bir kültür-sanat yarımadası olan Bodrum’da yaşamayı ve çalışmayı “Maviye tutkusundan” dolayı tercih etmiş.
SETENAY ÖZBEK KİMDİR?
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Görüntü Sanatları STV Ana Sanat Dalından 1990’da mezun oldu. 1983-1986 yılları arasında İstasyon Sanat Akademisi’nde Sabri Berkel, Hülya Düzenli, Erkan Özdilek, Ergül Özkutan tarafından verilen resim derslerine devam etti. Danimarka, İspanya, Fransa, İngiltere, Bulgaristan, Sırbistan, İsviçre, Mısır, Almanya, Belçika, Çin gibi ülkelerde çeşitli sergiler, sanat etkinlikleri ve atölye çalışmaları yaptı. Sırbistan Modern Sanatlar Müzesinde resmi bulunan sanatçı barış, evren, doğa ve varoluşla ilgili temaları işlemektedir.
2006’da İngiltere. Londra “Royal Academy of Arts”da 238’nci Yaz Sergisi’nde yapılan 9.000 den fazla eserin katıldığı yarışmada “Funfair” ve “Harvest” adlı resimleri finale kaldı. 2009’da Uluslararası Beşinci Taşkent Bienali Contemporary Art’da “3. lük ödülü” ve “En iyi çağdaş resim ödülü” aldı. Bakraç Sanat Galerisi 30. Yıl Resim Yarışmasında birincilik ödülünü aldı. 2011’de İskoçya´da Traquair House´da düzenlenen Beyond Borders Diyalogue and Cultural Exchance “sınırlar ötesi diyalog ve kültürlerarası değişim” toplantısına katıldı. Edinburg Festivali´nde Assembly Room 1 de The Art of Resistance: from Belarus to Libya konusu çerçevesinde artistik ifade özgürlüğü ve sansür konusunda konuşma yaparak soruları yanıtladı.
Uluslararası PEN Yazarlar Derneği Türkiye Merkezi ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) üyesi olan sanatçının “Gecenin Mavisi” (Öykü), “Hiç Kimse Bir Başkası Olamaz” (Öykü) ve “Kaf Dağı’nın Ateşi” (Roman) adlı yayınlanmış üç kitabı var.
*****