Dr.Fatma Ötenen Dik’in Sergisi “On My Way” açıldı

Dr.Fatma Ötenen Dik’in Sergisi

“On My Way” açıldı

Haber ve Fotograflar : Çetin Çam

Dr.Fatma Ötenen Dik’in “On My Way” isimli kişisel sergisi, 07 Ağustos 2024 Salı günü saat : 19.00’da düzenlenen bir kokteylle Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi’nde Sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Pop sanatı çalışmaları ile tanınan sanatçı, yeni sergisinde de bunu devam ettiriyor. Son dönem işlerini sergilediği On My Way’de Pop Art’ın enerjik dünyasına adım atmanızı sağlıyor.

Portreler, figürler, deniz teması, soyut resimlerle Pop Art’ın canlı ve dinamik doğasını keşfetme fırsatı sunuyor. Sergi popüler kültürün imgelerini sanata taşıyarak, geleneksel sanat anlayışını yeniden yorumluyor. İnsanın iç dünyasını ve bedenini canlı renklerle ve cesur çizgilerle ifade eden portreler ve nü figürler, bireyselliğin ve insan doğasının sanatsal yanını ifade etmektedir.

Pop Art’ın dinamik ve renkli doğasını, toplumsal eleştirilerini ve estetik anlayışını izleyicilere sunmakta, aynı zamandan bu akımın günümüz sanatına ve popüler kültüre olan etkileri vurgulanmaktadır. Soyut unsurlar, izleyicinin hayal gücünü harekete geçirirken, renklerin ve şekillerin uyumunu ortaya koymaktadır.

Tüketim kültüründen özenle seçilmiş olan figürler, sanatçının ilk sergisinde de olduğu gibi dikkate değer bir yalnızlık içinde. Sanatçının resmettiği kadınlar, çoğunluk arzusuna hitap eden, dayatılmış biçimsel güzelliğe sahipler. Ancak onlara baktığımızda gördüğümüz yalnızlık, biçimselliğin geri planındakileri işaret ediyor.

Dr.Fatma Ötenen Dik’in Sergisi “On My Way” ; 20 Ağustos’a kadar Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi’nde sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi

Kaymakamlık Sanat Galerisi

Adres : Neyzen Tevfik Caddesi No:5, Bodrum

Dr. Fatma Ötenen Dik, kimdir?

1980 doğumlu olan Dr. Fatma Ötenen Dik, ilkokuldan itibaren Güzel sanatlara olan ilgisini ülkemizin çok değerli profesörlerinden ve sanatçılarından aldığı özel derslerle devam ettirdi.

Muğla Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun olduktan sonra Muğla Üniversitesinde Pedagojik Formasyon eğitimi aldı. İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Grafik Tasarımı bölümünde Yüksek Lisansını, ardından İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı bölümünde Doktorasını tamamladı.

Okul döneminde ve mezun olduktan sonra pek çok kişisel sergi açtı ve Yurt içi ve Yurtdışı birçok karma sergiye katıldı. Eğitmenliğinin yanısıra bazı projelerde yapımcı ve sanat yönetmeni olarak yer aldı.

Farklı malzemeler kullanan sanatçı, illüstrasyon, video ve performans çalışmalarına da devam etmekte aynı zamanda Küratörlük yapmakta.

****

Önceki

Taksim Sanat’ta Açık Stüdyo Günleri Başlıyor

Sonraki

Kubilay Kan, Gümüşlük Jazz Cafe’de

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Popüler Yazılar