
Haber: Erol Ünal
Nuran Say “Karışık’ Resim Sergisi” Adalar Kültür Derneği Sergi Salonu’nda açıldı. Nuran Say sergiye görüntülü olarak katıldı. Açılış kokteyli yapılmadan ve maske takılması zorunlu olarak açılışı yapılan sergide Nuran Say eserleri ilgi gördü.
Sanatseverler tarafından 3 Temmuz 2020’ye kadar ziyaret edilebilecek sergi Nuran Say “Karışık” adını verdiği resimlerinden oluşuyor.
Nuran Say 1987’de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Anasanat dalından mezun oldu. 1987’da Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümüne Tekstil Tasarım ve Temel Tasarım derslerini vermek üzere “Öğretim Görevlisi” olarak girdi.
1991’da Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim İş Eğitimi Anabilim dalında yüksek lisans; 1999”de doktora çalışmalarını tamamladı. 2003’de Yrd. Doçent oldu. Nuran Say Ankara, Kastamonu, Çankırı, Alanya, İstanbul, Bulgaristan ve Gürcistan’da 15 kişisel resim sergisi açtı. Yurt içi ve yurt dışında Florida, Venedik, Paris, Tiran ve Ürdün’de çok sayıda karma resim sergisine katıldı. Nuran Say’ın resmi kurum ve kuruluşlarda ve özel koleksiyonlarda çalışmaları bulunmaktadır. Kültür Bakanlığı DÖSİM Uzmanlar Kurulu üyeliği yaptı. GESAM ve SAKÜDER üyesi, özgün eser TÜBİTAK ödülü sahibidir.
Serginin açıldığı Büyükada Çınar Meydanı No:86’daki Adalar Kültür Derneği Sergi Salonunda 2001 yılından beri kültür-sanat çalışmaları yapılıyor. Adalar Kültür Derneği 1994’de Adalar’da kültür ve çevre faaliyetleri yapmak, adaların kültür hayatına katkıda bulunmak amacıyla “Büyükada Kültür ve Yardımlaşma Derneği” adıyla kuruldu. Sonraki yıllarda “Büyükada Kültür Derneği”, daha sonra da “Adalar Kültür Derneği” adını aldı. Yazın üç ay süren konserler, gösteriler, sergiler, söyleşiler ve yarışmalardan oluşan kültür programları gerek Adalıların gerekse İstanbul’dan gelen sanatseverlerin büyük ilgisini çekiyor.
*****