Ünlü Yazar Nazlı Eray’ın Sergisi Bodrumda

Ünlü Yazar Nazlı Eray’ın Sergisi Bodrumda

Haber : Erol Ünal

Nazlı ErayKaramel” isimli Resim Sergisi 23 Haziran’da Osmanlı Tersanesi’nde açılıyor. Ünlü Yazar bu kez ressam kimliğiyle karşımıza çıkıyor. Sergi 6 Temmuz’a kadar Sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

Nazlı Eray sergisini şöyle açıklıyor; “İkinci akrilik resim sergimde var olan altmış bir tablom ile en heyecan veren hayat perdelerinden birini sizlere açarken, bir yazar, bir duygu fırtınası, bir yalnızlık, bir tülden güve olarak kuliste heyecanla tepkileri izliyor olacağım. Sergimin konusu “Kadın…”

Bir tuvalde beş kadın, sekiz kadın, gözler, dudaklar, duygular, umutlar, sevgi isteyen gözler, kabartılmış saçlar, güzeller, çirkinler, yapayalnızlar sizlerle beraber olarak. Onlar konuşamadıkları için hikâyelerini gözleri ile renkleri ile kirpikleri ile dudakları ile tuvalden anlatıyorlar. Altmış bir tuvalim üzerinde 346 değişik kadın kahkahaları, çığlıkları, rüyaları, dinledikleri müziklerle, gezdikleri yerlerle “Karamel” adını verdiğim sergimde sizleri heyecanla bekliyorlar.

Bir tane tuvale resmedilmek ölümsüzlük mü acaba? Uyuyor mu bu kadınlar? Gökyüzünden karanlık gece yere düşünce? Rüya görürler mi acaba?

Sizleri sessiz gecelerde yarattığım bu kalabalıkla tanışmaya bekliyorum. Bir tablo ihtiyarlar mı? Bir tablo şişmanlar mı? Bir tablo terk edebilir mi? Bir tablo ağlar mı gece sessizliğinde? Bir tablo acı çekip ölür mü? bir tablo hayatı anlamaya çalışır mı ve bir tablo görür mü gökyüzündeki ayın ağladığını. Kim bilir…

Sergimin küratörlüğünü emprezaryom ve görsel tasarımcım, sanatçı Tolga Yarıcı üstlendi bu çalışmanın ilk adımından son gününe kadarki olan hassas çalışmaları ve yönlendirmeleri Belçika Kraliyet Akademisi Görsel Sanatlar ve Tasarım bölümünden aynı dönemi paylaştığı okul arkadaşları, onun kendi sanatsal danışmanı ve Fransa, Amerika, İspanya temsilcisi Paloma Picasso ile sergimizin Avrupa Turnesi çalışmaları hepsi çok heyecan vericiydi. 2020 yılında “Yılın Yazarı” unvanı verilişi, pandemi dolayısıyla kitap fuarlarının ertelenişi bu süreçte üretmeye ve daha çok yaratmaya yönelik çalışmalarımız Tolga Yarıcı’nın atölyesinden ve fikirleriyle onun dahili olduğu “Dadaist” akıma girişimdir bu sergim.

23 Haziran – 6 Temmuz 2021 tarihleri arasında Osmanlı Tersanesi sergime bekliyorum. Sergim süresince her gün 17:00 -19:00 saatleri arasında kitaplarımın başında olacağım ve kitaplarımı sizler için imzalayacağım.” dedi

NAZLI ERAY Kimdir?

1945 doğumlu Nazlı Eray İstanbul’da Arnavutköy Kız Kolejini bitirdi. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okudu. 1965-1968 yılları arasında Turizm ve Tanıtma Bakanlığı’nda çevirmen olarak görev yaptı. 1977’de Lowa Üniversitesinde (ABD) konuk öğretim üyesi olarak bulundu. Bir dönem burada yaratıcı edebiyat dersleri verdi.

Yazmaya henüz ortaokulda iken kaleme aldığı “Mösyö Hristo” ile başladı. Bu öyküsünü “Varlık” dergisinde yayımladı. 1975’te ilk kitabı “Ah Bayım Ah” basıldı. Edebiyatçılar Derneği’nin kurucularından olan Nazlı Eray, “Güneş”, “Radikal”, “Akşam” ve “Cumhuriyet” gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. 1978’den bu yana Türkiye Yazarlar Sendikası’nda görev yapmaktadır. Öyküleri İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Japonca, Çekçe, Urduca ve Hintçe gibi çok farklı dillere çevrildi.1988’de Haldun Taner Öykü Ödülü, 2002’de Yunus Nadi Ödülü aldı.

Eserleri;

Geceyi Tanıdım, Kız Öpme Kuyruğu, Hazır Dünya, Eski Gece Parçaları, Yoldan Geçen Öyküler, Aşk Artık Burada Oturmuyor, Kuş Kafesindeki Tenor, Elyazması Rüyalar, Beyoğlu’nda Gezersin, Pasifik Günleri, Orphee, Yıldızlar Mektup Yazar, Arzu Sapağında İnecek Var, Ay Falcısı, İmparator Çay Bahçesi, Uyku İstasyonu, Deniz Kenarında Pazartesi, Örümceğin Kitabı, Aşık Papağan Barı, Ayışığı Sofrası, Aşkı Giyinen Adam, Sis Kelebekleri, Düş İşleri Bülteni

*****

Önceki

Harika Ören “Babalar Günü Kutlu Olsun”

Sonraki

Bugün Babalık Yapanların Günü

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar