Murat Balkan’ın Anısına Sergi Açılıyor

Murat Balkan’ın Anısına Sergi Açılıyor

Haber: Erol Ünal

  • Murat Balkan anısına düzenlenen sergi 21 Eylül 2021 Çarşamba günü 18:00’de Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılacak.
  • Sergi 21 Kasım’a kadar sürecek.

Modern Bodrum Müzesi’nin kurulması için çalışmalar yürütürken trafik kazasıyla hayatını kaybeden Murat Balkan anısına sergi düzenliyor. 21 Eylül 2021 Çarşamba günü 18:00‘de Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlere kapısını açacak olan sergide Murat Balkan’ın koleksiyonundan bir bölüm yer alacak.

Aspat Koyu’nda 15 yıl resim ve heykel çalıştayları düzenleyen Balkan‘a saygı niteliği taşıyan ve Prof. Dr. Kıymet Giray küratörlüğünde hazırlanan ‘Murat Balkan Koleksiyonu’ndan Seçkiler’ sergisi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlere kapılarını açacak.

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Modern Bodrum Müzesi’nin kurulması için çalışmalar yürütürken trafik kazası geçirerek yaşamını yitiren Murat Balkan beş yıl boyunca Şevket Sabancı Kültür Sanat Merkezi Danışma Kurulu’nda gönüllü olarak görev yapmıştı. Balkan’ın anısına düzenlenen bu sergide Murat Balkan’ın koleksiyonundan bir bölüm yer alıyor.

Ayrıca sergide; Adnan Turani, Aslı Özok, Ali Kotan, Bedri Baykam, Bedri Rahmi, Devrim Erbil, Ergin İnan, Ertuğrul Ateş, Ferruh Başağa, Gencay Kasapçı, Habip Aydoğdu, Hakan Esmer, Harun Antakyalı, Kayhan Keskinok, Lasche, Lütfi Günay, Mehmet Gün, Neşe Erdok, Ömer Ulaş, Özdemir Altan, Pol Andersen, Selim Turani, Ş. Ateş, Şadan Bezeyiş, Şeref Akdik ve Turan Erol eserleri de sanatseverlere sunuluyor.

*****

Önceki

Garaova Gençlik Tarım Kampı Sona Erdi

Sonraki

Altın Koza’da Ödüller Sahiplerini Buldu

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar