Miss Türkey’i Miss World’da Fırat Neziroğlu Giydirecek

Miss Türkey’i Miss World’da

Fırat Neziroğlu Giydirecek

Haber : Kemal Gönüleri

  • Miss Türkey 2021 Birincisi Dilara Korkmaz, Porto Riko’nun Coliseo De şehrinde 16 Aralık Perşembe günü yapılacak olan Miss World yarışmasında 85 ülke arasında Türkiye adına yarışacak.
  • Miss Türkey 2021 Birincisi Dilara Korkmaz Sanatçı Fırat Neziroğlu Tasarımı ile Dünya’da Ülkemizi temsil edecek.

MISS TURKEY 2021 yarışmasında dereceye giren 4 güzelin dünyanın faklı noktalarında ülkemizi temsil etme heyecanı sürüyor. Bu yıl yarışmada birinci seçilen Dilara Korkmaz’ın ve yarışmada kazanan güzellerin kostümlerini hazırlayan dünyaca ünlü dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu; New York Fashion Week’ te ülkemizi temsil ederken kullandığı özel teknikleri bu kez Göbeklitepe ilhamı ile birleştirdi.

Medeniyetlerin beşiği ülkemizin, kilim,kumaş ve halının en eski örneklerinin tarihsel süreçlerini günümüze bağlayan modern dokunuşlarla harmanlanan bu çok özel giysiler,sanatçı Fırat Neziroğlu tarafından 2 aylık uzun bir süreçte dokundu.

Konu ile ilgili bilgi aldığımız Neziroğlu “ Ülkemizi dünyada temsil edecek güzellerimizin kıyafetlerini tasarlamak onur verici. Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe’den ilham alarak gerçekleştirdiğim Dilara Korkmaz’ın kıyafeti ile, hem iklim değişikliğinde önemini kavradığımız toprağın; hem de yaşadığımız coğrafyanın altın kadar kıymetli değerlerini, başak taneleri ile bereketi, çiçekler ile umudu ve hiçbir meta ile değişmeyecek değerinin altını çizdim. Aylar süren bu özel el dokuması ile Dilara’nın ülkemizin değerlerini üzerinde taşıyor olduğunu bilmesi, kendisi içinde güven kaynağı olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

16 ARALIK PERŞEMBE GÜNÜ HEYECAN DORUKTA

Miss Turkey 2021 birinci güzeli Dilara KORKMAZ , Miss World yarışmasında Porto Riko ‘da Türkiye’yi temsil edecek. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Finans Yüksek Lisans Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Korkmaz, Porto Riko’nun Coliseo De şehrinde 16 Aralık Perşembe günü yapılacak olan Miss World yarışmasında 85 ülke arasında Türkiye adına yarışmak için 21 Kasım ‘da Porto Riko’ya uçtu.

Korkmaz ‘’Miss World atmosferinin bizzat içinde olup o havayı teneffüs edeceğim için heyecalıyım.Ülkemi en iyi şekilde temsil edebilmek için elimden geleni yapacağım” diyor

*****

Önceki

6 Aralık 2021 Salı Günün Sergisi

Sonraki

BODRUM’DA YILBAŞI PARTİSİ

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar