JSM Online Atölyeler Başlıyor

JSM Online Atölyeler Başlıyor

Haber : Kemal Gönüleri

SHODO&BUSHIDO

Japon tarihçisi ve sanatçı Dr.Erdal Küçükyalçın tarafından yapılmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi Asya Çalışmaları Merkezi Yönetim Kurulu üyesidir. Aynı Üniversitede Japonca tercüme, Asya tarihi, Japon Yönetim Teknikleri dersleri vermektedir. “Beş Çember Kitabı- Savaş Sanatı ve Strateji”, “Samuraylar Çağı”, “Kılıcın Efendileri I – Samuray” gibi yayınlanmış bir dizi kitabı bulunmaktadır.

Atölye Çalışmalarında; katılımcılar bir yandan Bushido yani “Samurayın Yolu” düşünce sistemi, strateji ve liderlik konuları işlenirken, diğer yandan da harflerin taşıdığı anlamlar üzerinde durularak kaligrafi ile kendilerini ifade etme tekniklerini öğreneceklerdir.

SUMI-E (Japon Resmi)

Sanatçı Aynur Küçükyalçın tarafından yapılmaktadır. MSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre Japonya’da yaşamış, Sumi-e ve Japon resmi konusunda eğitimler almıştır. Japonya’da 15.yy da başlayan, öğrenimi usta-çırak silsilesi ile günümüze kadar gelen “Rimpa” ekolünün hocalarından ders almış ve birlikte Sumi-e sergilerine katılmıştır. Japonya’da köklü bir kurum olan “Sumi-e Ressamları Birliği”ne kabul edilen az sayıda yabancı sanatçıdan biridir. 2010 yılından bu yana Japon Resmi Sumi-e üzerine dersler vermekte ve sergiler düzenlemektedir.

JAPON SANAT MERKEZİ

Adres : Kuşdili Caddesi Vişne Sokak No:52 Kat:2 Kadıköy/İstanbul

Tel : (0216) 338 28 26

www.japonsanat.com

*****

Önceki

Prof. Dr. Uğur Tanyeli & “Mimar Sinan: Tarihsel ve Muhayyel”

Sonraki

11 Ocak 2021 Pazartesi Günün Sergileri

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar