İnci Tekelioğlu & “Güze Doğru”

İnci Tekelioğlu’nun “Güze Doğru” Resim Sergisi Açılıyor

Haber : Erol Ünal

İnci Tekelioğlu “Güze Doğru” Resim Sergisi , 25 Ağustos Cuma günü saat : 19.00’da Bodrum’da AKDER Akyarlar Güzelleştirme Derneği Sanat Galerisi’nde düzenlenen bir kokteyl ile açılıyor.

Sergi 5 Eylül’e kadar Pazar hariç 18:00-22:00 saatleri arası görülebilir.

İnci Tekelioğlu 1942 İstanbul Üsküdar doğumlu. Üsküdar Amerikan Kız Lisesinden 1959’da mezunu oldu. Mezun olduğu yıl evlendi. Anadolu’nun pek çok yerinde yol, tünel vb. yapımında çalışan eşi Gökalp beyin yanında yer aldı. Türkiye Yardımseverler Derneği Genel Merkezi Yönetim Kurulunda 18 yıl gönüllü olarak çalıştı. 2005’te gençliğinden beri çok isteyip de bir türlü zaman ayıramadığı resim çalışmalarına David Ugralidze atölyesi’nde başladı. Daha sonra Turgutreis Şevket Sabancı Kültür Merkezinde Ümit Tonkuş‘un öğrencisi oldu. Son dört yıldır  Faruk Günayer ile çalışmaktadır.

Konularını doğa ve insan oluşturur. Çizim ve renklendirme en büyük tutkusu. Tarz olarak realisttir… Hatta hiper realist de denilebilir.

Serginin açılacağı Akder Sergi Salonu; Akyarları Güzelleştirme ve Geliştirme Derneğinin binası … Akyarların merkezinde oldukça geniş, güzel bir galerisi var. Burada iki yaz sezonunda sergiler açıldı.

Bu sene 3üncü senesi…. Akyarları Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği’nin binasında yaz-kış çeşitli etkinlikler yapılıyor. Fatma Nişancı‘nın önderliğinde Çini ve resim kursu, dikiş kursu, kumaş üzerine boyama kursu gibi kurslar veriliyor. Yard. Doç. Dr. Serkan Çelik hocanın önderliğinde Türk Halk Müziği koro çalışması, Nesrin Körükçü önderliğinde Türk Sanat Müziği korosu çalışmaları yapılıyor.

*****

Önceki

23AğustosÇarşamba GÜNÜN SERGİLERİ

Sonraki

N.Yıldız Özşengül Resim Sergisi Açıldı

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar