Harika Ören “Babalar Günü” kutlu olsun

Haber : Kemal Gönüleri

Rekreasyon Derneği Başkanı Harika Ören, Babalar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Ören’nin yazılı mesajı şöyledir ;

‘’Sevgili babalar, baba adayları, Babalar Günü’nüzü gönülden kutluyorum.

Bugün varlığınızın sebebi babanızın elini öpmeye gidebiliyorsanız ve çocuklarınız sizi ziyarete koşuyor, arıyorsalar çok şanslısınız.

Bir çocuk için babası, gücün simgesidir. Sevgiyle sarılacağı, yolundan yürüyeceği, desteğini, sevgi ve şefkatini hissetmekten mutluluk duyacağı en güvenli sığınak, yolu gözlenen kocaman bir olgudur.

Baba, kızdığında titreten, okşadığında gevşeten, sorgusuzca ardına düşülen, yaşam tecrübelerinden yararlanılacak, hayat hikayeleri göz kırpmadan dinlenecek, örnek alınacak koca bir güçtür.

Ebeveyn olmak zordur. Babalık yapmak zor iştir. ‘’Babamm!’’ diyen bir ufaklığın verdiği yaşam sevincini yaşarken adımlayarak öğrenilir. Çocuk olgusu, cinsiyetsizdir. Bilseniz, ‘’Bir oğlum olmalı’’ diye dua eden baba adaylarının, kız çocuklarından gördükleri o karşılıksız sevgi ve hayranlığın tadını ne çok babadan dinledim.

Kocaman, soran gözlerle babasına yönelen, elini sıkıca yakalayıp, sıcak avucuna sığınan, çocuklarınızın size daima ihtiyaçları olduğunu unutmayın. Sevginizi gösterin. Onları gözlerinin içine bakarak dinleyin, konuşun, sorun. Anlayın ve anlatın lütfen. Yermeyin, övün. Kızmayın, öğretin. Deneyin. Bir daha deneyin. Sakın ola ki darılmayın. Çocuk yapmak değil, marifet yol gösterici olma sorumluluğunu yüklenmektir. Bir zamanlar siz de çocuktunuz, lütfen unutmayınız.

Ebediyete intikal etmiş, bize bu günlerimizi armağan eden Türkiye Cumhuriyeti babası Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ülkesi için canlarını veren şehit babalarımızı, Corona virüs salgınında yaşamını yitiren sağlıkçı babalarımızı, bugün yanımızda olmayan babalarımızı rahmetle anıyorum. ‘’

Harika Ören

2020/2022 Rekreasyon Derneği Başkanı”

*****

Önceki

21 Haziran 2020 Pazar “Maskeliler”

Sonraki

23 Haziran 2020 Salı “Zorba Workshow”

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar