” Dostluk ” için Muhteşem İşbirliği

 Dostluk Kısa Film Festivali’nde

Muhteşem İşbirliği

Haber : Kemal Gönüleri

  • Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi destekleri ile Balkon Film organizasyonunda düzenlenecek olan Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivalinde  Bahçeşehir Üniversitesi ile iş birliği yapılacak.

Fethi Gemuhluoğlu’nun “Dost olmak” felsefesinden hareketle ‘Dostluk üzerine yaratılan insan ve evren ilişkisini doğrudan ya da dolaylı yoldan işaret eden “Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali” bir ilke imza atıyor.

Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi destekleri ile Balkon Film organizasyonunda düzenlenecek olan Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali, bu yıl ilk kez “Dostluk Kısa Film Atölyesi”ni hayata geçirerek, Bahçeşehir Üniversitesi ile iş birliği yapmaya hazırlanıyor.

Direktörlüğünü Faysal Soysal’ın ve Genel Sanat Yönetmenliğini Mehmet Lütfi Şen’in yaptığı festival kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde düzenlenecek atölye ile sinemaya gönül vermiş kısa filmciler sektörün ustaları ile buluşacak ve yeni tecrübeler, birikimler elde edecekler.

https://aday.bau.edu.tr/uluslararasi-dostluk-kisa-film-festivali internet sitesinden 7 Ekim tarihine kadar yapılacak başvurular sonunda Festival Komitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi tarafından belirlenecek 20 öğrenci, sektörün önde gelen isimlerinin liderliğinde atölye çalışmasına katılacaklar.

12-13-14 Ekim tarihlerinde, Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü’nde Festival Başkanı Yönetmen Faysal Soysal, Yapımcı Elif Dağdeviren, Senarist Yönetmen Melisa Üneri, Oyuncu İrem Altuğ, Görüntü Yönetmeni Emre Pekçakır, Ses Teknisyeni Sertaç Selvi, Kurgucu Umut Sakallıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek atölye sonucunda ortaya çıkan ‘’dostluk’’ temalı senaryo, Bahçeşehir Üniversitesi ve eğitmenlerin desteği ile filme dönüşecek.

Dostluğu kısa film dilinde yeniden inşa etmeye hazırlanan “Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali” dostluğun hayatımızdaki yansımalarını çoğaltma amacıyla tüm kısa filmcileri “Dostluk Kısa Film Atölyesi”ne davet ediyor.

*****

Önceki

26 Eylül Çarşamba Kelepir Müzayedesi

Sonraki

Tasarım Bienali’nde “Fashion Film”leri

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar