Atelier Teymur Rzayev’in Sanat Gösterisi

Atelier Teymur Rzayev’in

Sanat Gösterisi

Haber : Kemal Gönüleri

Atelier Teymur Rzayev‘in “İlk Dijital İklim Değişikliği Sanat Gösterisi” 5 Haziran Dünya Çevre Günü‘nde İstanbul Pinelo Sanat Galerisi‘nde gerçekleşiyor.

Bu sanat gösterisi Birleşmiş Milletler Dünya Çevre Günü Dijital Kutlamaları‘nın bir parçası olarak Selva Özelli tarafından en büyük karbon emisyonlarıyla yargı alanlarındaki dijital teknoloji , güneş enerjisi ve vergi politikaları üzerine makalelerine dayanarak düzenlendi. Bu makaleler, dünyanın ilk iklim değişikliği müzesi “Jokey Club İklim Değişikliği Müzesi – Hong Kong” tarafından dünya genelinde 100’den fazla yayınlanmıştır.

Sanat gösterisinin temasının arkasındaki ilham, Selva Özelli ‘nin iklim değişikliği temelli makale dizisinde yetiştirdiği konulara cevap veren Atelier Teymur Rzayev‘deki benzer fikirli İklim Değişikliği Sanatçılarının yorumlaması ile oluşturuldu.

  • (1) Serife Akkan – “Running to the Oasis”
  • (2) Askin Akman – “Tree 284”
  • (3) Rana Balkis – ” İklim Değişikliği ” & ” Eskisi Gibi Değil “
  • (4) Oya Gali – “Hurricane Irma”
  • (5) Semine Hazar – “Artic Melting” 1 & 2
  • (6) Fatma Kadir – ” Ağaç İstismarı ” & ” Evsiz Güvercinler “
  • (7) Selva Ozelli – “Tsunami” 1 & 2
  • (8) Hülya Sahin – ” Bir Yaprak – Bin Yağmur Damlası ” & ” Gri Gökyüzü – Üzgün Ağaçlar “
  • (9) İlhan Sayın – ” Göz alıcı Kaktüs ” & ” Kırmızı Kaktüs “
  • (10) İsmail Soysal – “Çiftçinin Özlemi”

Sanat şovunun bir parçası olan Atelier sanatçı resimleri son zamanlarda uluslararası iklim değişikliği ve koronavirüs sanat yarışmalarında aşağıdaki gibi kabul edildi:

Rana Balkis (2) ” Eskisi Gibi Değil “, Selva Özelli (14) ” Tsunami ” yakın zamanda United NatiD19 Açık Özelli seçildi;

Selva Özelli “Tsunami” Hindistan Kültür İlişkiler Konseyi tarafından düzenlenen CORONA yarışmasında uluslararası sanat alanında da sergilendi.

Fatma Kadir’in ” Dört Mevsim ” başlıklı tablosu geçtiğimiz günlerde İrlanda’ daki Connemara Ulusal Parkı – Páirc Náisiúnta Chonamara doğa sanat yarışmasında birincilik ödülü kazandı. “Evsiz Güvercinler” adlı çeşitli kuş sanat eserleri ayrıca İrlanda Kültür, Miras ve Gaeltacht tarafından sosyal medya üzerinden seçildi ve yayınlandı.

*****

Önceki

Nazım Hikmet Anıldı

Sonraki

6 Haziran 2020 Cumartesi Günün Sergileri

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar