“Keşanlı Ali Destanı” 29 Şubat’ta TİMShowCenter’da

“Keşanlı Ali Destanı” 29 Şubat’ta

TİM Show Center’da

Haber : Kemal Gönüleri

  • Keşanlı Ali ile güzeller güzeli Zilha’nın imkânsız aşkı: ‘‘Keşanlı Ali Destanı’’ 29 Şubat Cumartesi akşamı saat 20.30’da TİM Show Center’da!
  • ‘‘Keşanlı Ali Destanı’’ da; Birce Akalay, İlker Ayrık, Meral Çetinkaya, Köksal Engür, Nilgün Kasapbaşoğlu, Aykut Taşkın ve Hilmi Özçelik’le birlikte 50 kişilik dev bir kadro yer alıyor.

Epik tiyatronun en önemli örneklerindenKeşanlı Ali Destanı”nda Ali, sevdiği kızın amcasını öldürmekten hapse düşer ve hapisten bir kahraman olarak geri gelir. Ali’nin iki yarası vardır: Birincisi, kimseyi suçsuzluğuna inandıramaz; ikincisi, âşık olduğu Zilha, amcasını öldürdüğü için ona düşmanca davranır. Muhtar seçilen Ali, Sineklidağ’da yeni bir düzen oluşturur ama yüreğiyle beyni arasında bir seçim yapmak zorunda kalır. Hem muhtar olarak halkına hem de Ali olarak Zilha’ya, duyduğu aşka sorumludur.

Haldun Tanerin kaleme aldığı, Yalçın Turanın müziklerini yazdığı Keşanlı Ali Destanı”nda; İlker Ayrık Keşanlı Ali, Birce Akalay Zilha, Meral Çetinkaya Şerif Abla, Köksal Engür Derviş Dayı/Sarhoş Rasih; Nilgün Kasapbaşoğlu Madam Olga, Aykut Taşkın ise İzmarit Nuri karakterlerine hayat veriyor. Ayhan Anıl, Cem Cücenoğlu, Hilmi Özçelik ve Burak Şafakın da rol aldığı oyunun dekorunda Barış Dinçel, kostüm tasarımında Gamze Kuş, ışık tasarımında ise Yakup Çartıkın imzaları yer alıyor. Müzik direktörlüğünü Çiğdem Erkenin üstlendiği oyunun koreografisi Hamit Erentürke ait. Oyunda, 50 kişilik oyuncu kadrosuna 10 kişiden oluşan bir orkestra eşlik ediyor.

Pervasız Tiyatro prodüksiyonuKeşanlı Ali Destanı, 29 Şubat 2020 Cumartesi akşamı saat 20.30da TİM Show Centerda sahnelenecek. Oyunun biletleri, biletix.com adresinden ve gişeden temin edilebilir.

KEŞANLI ALİ DESTANI” KONUSU :

Keşanlı Ali Destanı”, tipleri, çevresi, müziği ile yüzde yüz ‘bizim’ olan nefis bir hiciv komedisidir. Keşanlı Ali adında bir gecekondu efendisinin kahramanlık destanının iç yüzünü anlatan oyun aslında, bir gecekondu ortamı içinde ‘asil’ büyük şehrin, bütün toplumumuzun hicvini yapıyor.

Oyunun geçtiği Sineklidağ, büyük bir kentin eteklerinde yer alan, gecekondulardan oluşmuş, ezilen yoksul insanların yaşadığı bir varoştur. Ali de Sineklidağ’da oturan bir gençtir. Zilha isminde, aynı semtte oturdukları bir kızı çok sevmektedir. Bir gün Zilha’nın amcası öldürülür ve suç Ali’nin üzerine atılır. İşlemediği bir cinayetten ötürü önce mahkûm edilen Ali, ardından bir kahramana dönüşür.

Sineklidağ’ın insanları Türk oldukları kadar herhangi bir toplumun geri kalmış zümresinin insanları da olabilirler. Bu nedenle Türk edebiyatının epik konulu en iyi eserlerinden birisi olan Keşanlı Ali Destanı”, dünya çapında büyük ilgi görerek birçok tiyatro topluluğu tarafından defalarca sergilenmiştir. Avrupa’nın birçok şehrinde, Amerika’dan Lübnan’a kadar birçok ülkede oynanan oyun, Türk tiyatro tarihinde bir fenomen haline gelmiş ve halen güncelliğini yitirmemiştir.

PERVASIZ TİYATRO HAKKINDA

Pervasız Tiyatro, 2005 yılında kuruldu. Bugüne kadar “Sığıntılar”, “İlker Ayrık ve Acayip Tipler”, “Uçurtmanın Kuyruğu” ve “Tüy” oyunlarını sahneye koyan Pervasız Tiyatro, 2020 yılının ocak ayında Haldun Taner’in büyük eseri “Keşanlı Ali Destanı”nı tiyatroseverlerle buluşturuyor. Pervasız Tiyatro, 2019-2020 sezonunda “Keşanlı Ali Destanı”nın yanı sıra  “Uçurtmanın Kuyruğu” ve “Tüy” oyunlarını sahnelemeye devam edecek.

PERVASIZ TİYATRO – “KEŞANLI ALİ DESTANI” Künyesi ;

Yazan : Haldun Taner

Yapımcı : Serhat Sarı, M. Serdar Fırat

Yapım : Pervasız Tiyatro (Aykut Taşkın, İlker Ayrık, M. Serdar Fırat, Serhat Sarı)

Yöneten : Yücel Erten

Müzik : Yalçın Tura, Müzik Direktörü : Çiğdem Erken

Koreografi : Hamit Erentürk, Sahne Tasarımı : Barış Dinçel

Giysi Tasarımı : Gamze Kuş, Işık Tasarımı : Yakup Çartık

Yardımcı Yönetmen : Burak Şentürk, Reji Asistanı : Merve Anlağan , Yapım Asistanı : Elif Çelik

Yapım Koordinatörü : Fırat Aktaş, Cast Direktörü : Esra Akkoyunlu

Oyuncular :

Keşanlı Ali – İlker Ayrık , Zilha/Nevvare – Birce Akalay , Şerif Abla – Meral Çetinkaya

Madam Olga – Nilgün Kasapbaşoğlu , Derviş Dayı/Sarhoş Rasih – Köksal Engür, İzmarit Nuri – Aykut Taşkın

Beşvakit Niyazi – Ayhan Anıl, Temel – Hilmi Özçelik, Hafize – Ceren Demirel, Hidayet – Ramin Nezir

Şişman Polis – Burak Şafak, Zayıf Polis – Ali Açıkbaş , Çakal Rüstem /İhya Onaran/ Kondu Anası – Cem Cücenoğlu

Sipsi Selim – Orhan Eşkin, Teke Kazım/Kondu Anası – Yasin Yıldıran , Kürt Sabri/Kondu Anası/Fotoğrafçı – Uğur Dayal, Profesör – Tolga Çıklaçiftçi, Ahsen – Can Ertik, Suhandan Gülperi – Burcu Kavaklıpınar

Filiz Onaran – Vera Bacak, Bülent Onaran – Yağız Gürcan, Manyak Cafer – Burak Şentürk, Şoför – Ozan Demir

Gelin – Yağmur Şimşek, Kadın – Ceren Özmen, Şahinde Şaklaban – Gülçin Gülrek,

Gazeteci/Şakir Şaklaban – Kazım Balta, Kör Adam – Sercan Doğantekin, Sarman (Deli Kondulu) – Müge Ökten

Davulcu – Doğa Demir, Zurnacı – Ozan Demir, Klarnet – Uğur Dayal

Kondulular – Ali Açıkbaş, Betül Demir, Burcu Kavaklıpınar, Burak Şafak, Can Ertik, Ceren Özmen, Doğa Demir, Gizem Keklikçi, Gülçin Gülrek, Kazım Balta, Müge Ökten, Ozan Demir, Sercan Doğantekin, Tolga Çıklaçiftçi, Uğur Dayal, Yağız Gürcan, Yağmur Şimşek, Yasin Yıldıran

Orkestra :

Piyano – Ayca Daştan , Keman – Ezgi Karasu, Trombon – Alihan Kahraman , Flüt – Ş. Kubilay Taşcılar, Burçak Aladar , Alto Saksafon – Serkan Okanar , Klarnet – Ömer Göktay , Bas Gitar – Saltuk Tukur , Davul – Bilal Nazlıgül, Trompet – Muhammed Çınar

BİLETİX Bilet Fiyatları :

  • 1. Kategori – 180.00 TL
  • 2. Kategori – 150.00 TL
  • 3. Kategori – 120.00 TL
  • 4. Kategori – 100.00 TL
  • 5. Kategori – 80.00 TL

*****

Önceki

Cihangir Atölye Sahnesi (CAS) Mart Ayı Proğramı

Sonraki

25 ŞUBAT 2020 S A L I GÜNÜN SERGİLERİ

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar