9 Şubat Perşembe Tiyatro Oyunu (MARTI)

9 Şubat 2017 Perşembe

Tiyatro Oyunu (MARTI)

Hazırlayan : Kemal Gönüleri

İ S T A N B U L

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları “MARTI”

Yaklaşık 150 dakika sürer; 2 Perde.

Yazan: Anton Çehov

Genel Sanat Yönetmeni : Süha Uygur

Yöneten: Yıldırım Fikret Urağ

Çeviren: Behçet Necatigil

Dramaturg: Dilek Tekintaş

Sahne Tasarımı: Nurullah TuncerSırrı Topraktepe

Kostüm Tasarımı: Nurullah TuncerYeşim Türkgeldi

Müzik: Selim Atakan

Işık ve Video Tasarımı: Kemal Yiğitcan

Efekt: Özgür Yaşar İşler

Koreografi : Yasemin Gezgin Yavuzcan

Yardımcı Yönetmen: Mert Tanık

Reji Asistanları: Pınar Demiral, Berk Samur, Kamer Karabektaş, Z. Bahar Çebi

Korrepetitör ve Vokal Koçu: Çağrı Hün 

Oynayanlar: Jülide Kural, Nazif Uğur Tan, Mert Asutay, Pelin Abay, Ersin Sanver, Rozet Hubeş, Mert Tanık, Hakan Arlı, Mert Aykul, Kamer Karabektaş, Z. Bahar Çebi, Yeşim Koçak

Sorin Çiftliği’nde bir akşamüstü… Çiftliğin hemen yanı başındaki gölün kıyısında hazırlanmış sahnede genç yazar Treplev’in oyunu oynanacaktır. Annesi ünlü aktrist Arkadina ,Sevgilisi başarılı yazar Trigorin ve ev halkı gösteriyi izlemek için toplanmışlardır. Oyunda Treplev’in aşık olduğu Nina oynayacaktır. Treplev’in hayali sanatta yeni biçimler bulmak,Nina’nın hayali ise ünlü bir aktrist olmaktır. Büyük umutlarla başlayan oyun annesinin yüzünden yarıda kesilince Treplev ve Nina başta olmak üzere hayatları savrulmaya başlayacaktır. Moskova’dan uzak bir çiftlikte bir araya gelen Aristokrat ailenin, çöküş içinde olan ve yeni değişimlere ayak uyduramayan bireylerinin taşrada geçen dramatik öyküsü.

Çehov’un içine “seksen kilo kadar aşk” koydum dediği Martı’da kalpler kırıldıkça taşıyamadıkları aşklarını dışarı sızdırır. Medvedenko Maşa’ya, Maşa Treplev’e, Treplev Nina’ya, Nina ve Arkadina Trigorin’e âşıktır. Çığır açan bir oyun yazarı ve meşhur bir aktris olmayı hayal eden Treplev ile Nina’nın karşısında bu hayallerin büyüsünden boğulmuş, ama yine de hep daha fazlasını arzulayan Trigorin ve Arkadina… Fiyaskoya dönüşen bir prömiyer akşamı, daha başarılı bir yazara vurulan bir kadın, daha genç bir oyuncuya kapılıp giden bir adam, hissedilen eksiklikleri doldurabilmek için sürekli üretilen ve tüketilen, yer yer rüyalara, yer yer gerçeğe yaklaştırılmaya çalışılan sanat. Hayatla ve sanatla ilgili en katmanlı oyunlardan biri olan Martı, 1896’daki ilk sahnelenmesinden sonra geçen 120 yıla rağmen, güncelliğini hâlâ koruyan bir şaheser.

Musahipzade Celal Sahnesi – Üsküdar – Saat:20.30

Adres: Kefçedede Mah. Halk Cad. Doğancılar/Üsküdar

*****

Önceki

“ÇİFTLER” SERGİSİ AKYOL SANAT’TA

Sonraki

“GÖÇ ETMEK TERCİH DEĞİLDİR”

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar