İDSO’dan 19 Mayıs İçin Özel Konser

İDSO’dan 19 Mayıs İçin Özel Konser

* Haber : Kemal Gönüleri

  • İDSO, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Konserinde genç Yetenekleri Müzikseverlerle buluşturacak.
  • İDSO DenizBank klasik müzik konserleri kapsamında 19 Mayıs Cuma günü saat 20.00’de Fulya Sanat Merkezi’nde “Genç Yetenekler Haftası” konseri gerçekleştirilecek.
  • 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Konserinde “Ulusal Genç Yetenekler Yarışması”nda dereceye giren başarılı genç yetenekler İDSO eşliğinde sahne alacak.

2017 sezonunda Klasik Dönem eserleri üzerine, tüm enstrüman gruplarından adaylar ve şancılar için gerçekleştirilen “Genç Yetenekler Haftası” konserinde dereceye giren adaylar, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde 19 Mayıs Konseri’nde yeteneklerini gösterme şansını bulacaklar.

İDSO, Sedat Gürel-Güzin Gürel Sanat ve Bilim Vakfı katkıları ile düzenlenen “Ulusal Genç Yetenekler Yarışması” konserinde Şef Lukasz Borowicz yönetiminde, solist Umut Sağlam ( Viyolonsel) solist Doğa Altınok ( Keman ), solist Bora Demir ( Korno ), solist Emre Akman ( Viyola) ve solist Duru Aydın’a ( Piyano ) eşlik edecek.

Konserde, Joseph Haydn’ın “Do Majör Viyolonsel Konçertosu No. 1, Wolfgang Amadeus Mozart’ın Keman Konçertosu No. 4,  Wolfgang Amadeus Mozart’ın Korno Konçertosu No. 2 (1. Bölüm), Franz Anton Hoffmeister’in Re Majör Viyola Konçertosu  (1. Bölüm ) ve Joseph Haydn’ın Re Majör Piyano Konçertosu HOB. XVIII: 11 (1. Bölüm)  eserleri icra edilecek.

İDSO Müdürü Sezai Kocabıyık; “ Ulu Önderimizi anacağımız bu anlamlı günde 19 Mayıs konserimizle müzikseverlere yine muhteşem bir akşam yaşatacağımıza inanıyoruz. “ Ulusal Genç Yetenekler Yarışmasında” dereceye giren başarılı genç yeteneklerle birlikte olacağımız için mutluyuz ve gururluyuz” diyor.

PROGRAM:

( İDSO tarafından Sedat Gürel-Güzin Gürel Sanat ve Bilim Vakfı katkılarıyla )

  • Joseph Haydn : “ Do Majör Viyolonsel Konçertosu  No. 1”
  • Wolfgang Amadeus Mozart :  “Keman Konçertosu  No. 4”
  • Wolfgang Amadeus Mozart :  “Korno Konçertosu No. 2 (1. Bölüm)”
  • Franz Anton Hoffmeister :  “Re Majör Viyola  Konçertosu  (1. Bölüm )”
  • Joseph Haydn : “Re Majör Piyano Konçertosu HOB. XVIII: 11 (1. Bölüm)”

İDSO “ 19 MAYIS Cuma Konseri”  şef ve Solistlerini Tanıyalım

LUKASZ BOROWICZ ( ŞEF )

Polonya Radyo Senfoni Orkestrası’nın sanat yönetmenidir. 1977 yılında Varşova’da doğan Borowicz, Fryderyk Chopin Müzik Akademisi’nde Boguslaw Madey ile çalıştı ve aynı akademide Antoni Wit’ten aldığı eğitimle orkestra şefliği doktorasını aldı. Varşova Ulusal Operası’nda Kazimierz Kord’un, Varşova Filarmoni’de Antoni Wit’in ve Budapeşte Festival Orkestrası’nda Ivan Fischer’ın şef asistanlığını yaptı.

Polonya Kültür Bakanlığı tarafından çeşitli ödüllere layık görüldü ve orkestra şefliği dalında dört yarışmanın ödül kazananıdır: Trento (1999), Atina (2000), Porto (2002) ve Bamberg (2004). Ödülleri arasında Polityka dergisi tarafından verilen ‘Passport’ ödülü (2008) ve ‘Coryphaeus of Polish Music’ (Polonya Müziği Temsilcisi Ödülü-2011) de yer almaktadır.İlk opera sahnesini Varşova Ulusal Operası’nda Don Giovanni ile aldı ve bunu Orfeo ed Euridice, Bir Yaz Gecesi Rüyası ve Bahar Ayini takip etti. Diğer opera çalışmaları arasında: Don Juan, Eugene Onegin ve Halka (Krakow Operası), Die Zauberflote, Rusalka, Mavi Sakal’ın Şatosu, Dido ve Aeneas ve Kral Roger (ABAO Bilbao) yer almaktadır. Varşova Ulusal Operası’nda bale performansları yönetti (Kuğu Gölü, La Bayadere). Geniş diskografisi arasında Ewa Podles, Piotr Beczala, Mariusz Kwiecien ve Samuel Ramey ile yaptığı kayıtlar yer almaktadır. Kayıtları için aldığı ödüller: İki Diapason d’Or ödülü, iki Fryderyk ödülü, Midem Klasik ödülleri (2008) ve der Deutschen Schalplattenkritik ödülü (2009) yer almaktadır.

UMUT SAĞLAM  / VİYOLONSEL  ( SOLİST )

1998 yılında doğan Umut Sağlam, viyolonsel eğitimine 2009 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Tufan Tahir Tolga ile başladı. Buradaki eğitimi süresince solo, piyano eşlikli ve oda müziği olarak çeşitli konserler verdi. 2014-2016 yılları arasında eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda Dilbağ Tokay ile sürdürdü. Konservatuvar eğitiminin yanısıra, Daniel Barenboim, Christoph Henkel, Peter Bruns, Maria Kliegel,Johannes Moser, Alexander Hülshoff, Michael Haber, Jiri Barta ve Alexander Rudin gibi saygın isimlerile çalışma fırsatı bulan Umut Sağlam, orkestra ile solist olarak ilk konserini Gürer Aykal yönetiminde2014 yılında verdi, ardından aynı yıl Erhan Torlular ve Can Okan yönetiminde MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak konser, 2015 yılında Pera festivali “Genç Solistler Dizisi”nde resital, Bakırköy Oda Orkestrası ve MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Gençlik Orkestrası eşliğinde solist olarak konserlerde yer aldı, 2016 yılında ise “Türkiye Filarmoni Derneği” konserleri kapsamında CSO Konser Salonu’nda, “Klasik Müzik Gençlik Buluşması” konserleri çerçevesinde Fulya Sanat Merkezi’nde resital, MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Gençlik Orkestrası ve Samsun Devlet Opera Orkestrası eşliğinde konser, 2017 yılı Nisan ayında İş Sanat tarafından düzenlenen “Milli Reasürans’da Parlayan Yıldızlar Serisi”nde konser verdi.  2015 yılında Bulgaristan’da gerçekleştirilen Uluslararası Alman ve Avusturya Müziği Yarışması’nda ikincilik, İtalya’da gerçekleştirilen Genç Virtüözler Yarışması’nda ise birincilik, 2017 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın düzenlediği Uluslararası Genç Yetenekler yarışmasında birincilik ödüllerine layık görüldü. Lisans eğitimine 2016 yılında kabul edildiği Barenboim – Said Akademi’de Claudius Popp ile devam etmektedir.

DOĞA ALTINOK  / KEMAN  ( SOLİST )

2000 Antalya doğumlu Doğa Altınok, keman eğitimine 2007’de Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Doç. Hakan Çuhadar ile başladı;  2009’da Daniya Kaynova ile devam etti. 4. Gülden Turalı Ulusal Keman Yarışması küçükler kategorisinde ikincilik ödülüne, ayrıca Server ACİM’e ait “Filiz” adlı eseri en iyi yorumlayan yarışmacı ödülüne layık görüldü.  2011 Berlin’de düzenlenen Uluslararası “Sforzando” Müzik Yarışması’nda keman kategorisinde birinci, 2012 yılında Slovakya’da düzenlenen “Talents For Europe” yarışmasında ikinci oldu. 2012 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri kapsamında “Yılın Çıkış Yapan Genç Müzisyeni” seçildi. 2015 yılı Mart ayında Bulgaristan Sofya’da gerçekleşen 11’inci Uluslararası “Young Virtuosos” Yarışması’nda bir üst kategori olan 16-19 yaş kategorisinde birincilik elde etti. Aynı yıl Mayıs ayında İtalya Fermo’da düzenlenen 22’nci Uluslararası “Andrea Postacchini” Yarışmasında da kendi kategorisinde birincilik ödülünü kazandı.Bugüne kadar İzmir, Antalya ve Bursa Bölge Devlet Senfonileri eşliğinde çalan  Altınok, Moskova, Iguazu, Tokyo, Münih, Lizbon, Viyana, Milano, Prag ve Odessa’da resitaller, oda müziği ve orkestra konserleri verdi. Doğa Altınok, Güher & Süher Pekinel “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler Projesi dahilinde TÜPRAŞ tarafından desteklenmekte olup eğitimine 2013 yılından beri Viyana’da Amadeus International Nobel Talent Of Music School’da burslu olarak devam etmekte; keman çalışmalarını Prof. Dora Schwarzberg ile sürdürmektedir.

BORA DEMİR / KORNO ( SOLİST )

2000 senesinde İstanbul’da doğmuş olan Bora Demir, 2012 senesinde İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın açmış olduğu sınavda başarı göstererek korno eğitimine Göker Büyükgönenç ve Sertan Sancar ile başladı. 2015 yılında Prag Müzik Festivali kapsamında resital ve solo konserler verdi, aynı sene Rengim Gökmen yönetimindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nda çalmaya başladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Orkestrası’nın açtığı seçmelerde iki sene üst üste başarılı oldu ve solist olarak çalmaya hak kazandı. 2016 yılında Cem Mansur yönetiminde Türk-Yunan Gençlik Orkestrası ile konserler verdi. 2017 yılında Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın açtığı seçmelerde başarılı oldu ve bu orkestra ile çalmaya hak kazandı. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın düzenlediği 2017 Ulusal Genç Yetenekler Yarışması’nda ikinci olup, solist olarak yer almaya hak kazandı. Çek Filarmoni üyelerinden Prof. Jiri Havlik, Prof. Zdenek Divoky ve Prof. Jindrich Petras’dan masterclass dersleri almıştır.

EMRE AKMAN / VİYOLA ( SOLİST )

1992 yılında Eskişehir’de doğdu. Viyola eğitimine 2003 yılında Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başladı. 2005 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na geçiş yaptı.2007 yılında düzenlenen Ayvalık Uluslararası Müzik Akademi’sine katılarak  Ulrich Eichenauer ile çalıştı.2008 yılında Peter Kuhn yönetimindeki Rias Gençlik Orkestrası kapsamında Almanya’nın Weikersheim kasabasında düzenlenen projede yer aldı. Aynı sene Ruşen Güneş’in kurmuş olduğu ”Sempre Viola” grubunda yer aldı. 2010-2013 yılları arasında şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Ulusal Gençlik Filarmoni Orkestrası ve Oda Orkestrası’na grup şefi olarak katıldı. Türkiye, Hollanda, İtalya, Almanya ve Belçika’yı kapsayan Avrupa turnelerinde yer aldı.Bu turneler kapsamında ‘Beethoven Fest Bonn’ , ‘Young Euro Classic’ ve ‘Bruckner Fest Linz’ festivallerinde konserler verdi. 2010 yılında Arjan Tien yönetimindeki  Hollanda Öğrenci Orkestrası’da yer aldı. 2011 yılında üyesi olduğu Tempesta Quartet ile TRT Radyo 3’te canlı konser gerçekleştirdi. Aynı sene, üyesi olduğu Tempesta Quartet ile birlikte Almanya’ nın Hamburg şehrinde düzenlenen ”5. International Mendelssohn Summer School Festival” kapsamında, Arnold Steinhardt, Ralf Gothoni, Matthias Lingenfelder ve Niklas Schmidt ile çalıştı. Berlin Filarmoni Orkestrası’nın solo viyola sanatçısı Wilfried Strehle ile çalışma fırsatı buldu. 2012 yılında düzenlenen Ayvalık Uluslararası Müzik Akademi’sine katılarak Ruşen Güneş ile çalıştı. Edirne’ de düzenlenen ”15. Uluslararası Genç Müzisyenler Oda Müziği Yarışması” na katılarak yaylı trio ile 2.lik ödülü aldı. 2013 yılında Kapadokya Klasik Keyifler Festival’inde ise Ruşen Güneş ve Çetin Aydar ile oda müziği çalıştı. Ayrıca Prof.Eberhard Feltz, Bernhard Hartog, Atilla Aldemir ve Audubon Quartet ‘in masterclasslarında yer aldı. Borusan Filarmoni Orkestrası, CRR Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Filarmoni Orkestrası, İstanbul Sinfonietta, İstanbul Oda Orkestrası, Akbank Oda Orkestrası, OrkestraSion gibi orkestraların projelerinde yer aldı. Bu orkestralarda Gürer Aykal, Sascha Goetzel, Antonio Pirolli, Lukasz Borowicz, Rengim Gökmen, Cem Mansur, Naci Özgüç, İbrahim Yazıcı, Erdem Çöloğlu , Hakan Şensoy gibi şeflerle çalışmıştır. 2014 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası ve AIMA Festival Orkestrası ile solist olarak konserler verdi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu ve yüksek lisans çalışmalarına aynı okulda başladı. 2015 yılında ”9. International Mendelssohn Summer School Festival” kapsamında Miguel da Silva, Anna Kreetta Gribajcevic ve Boris Faust ile çalıştı ve yine festival kapsamında konserler gerçekleştirdi. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile solist olarak M.Bruch’un klarinet ve viyola için ikili konçertosunu seslendirdi. 2016 yılının Nisan ayından bu yana master çalışmalarını Hochscule für Musik Hanns Eisler Berlin’ de Berlin Filarmoni Orkestrası’nın 1.solo viyola sanatçısı Mate Szücs ile sürdürmektedir. 2017 yılı Mayıs ayında Rundfunk Sinfonieorchester Berlin’in açmış olduğu akademi sınavını kazanarak Ağustos ayından itibaren eğitiminin yanı sıra 2 sene boyunca bu orkestrada çalışmalarını sürdürecektir.

DURU AYDIN / PİYANO ( SOLİST )

Duru Aydın, 27.07.2005 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Piyano eğitimine 5,5 yaşında Marmara Üniversitesi öğretim görevlisi Aytaj RZAGULIYEVA ile başladı. Royal Schools of Music ABRSM’nin 8 aşamadan oluşan sınavlarını Takdir belgesi ile vererek öğretmenlik diploma sınavına girmeye hak kazandı. Haziran 2013 yılında MSGSÜ (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) İstanbul Devlet Konservatuvarı sınavlarını kazanarak, yarı zamanlı piyano eğitimini burada iki yıl sürdürdü. Yine aynı yıl Marmara Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Özcan ÖZBEK’ten solfej ve armoni dersleri almaya başladı.  Haziran 2014 tarihinde Milano (İTALYA)’da, düzenlenen Piano Talents 2014 4th International Piano Competition’a katıldı, 2.lik kategorisinde yer aldı. Aralık 2014 tarihinde Brüksel (BELÇİKA)’da C’ésar Franck International Piano Competition’ın  finallerine   katılmaya hak kazandı. 2015 ve 2016 yıllarında, Philippe RASKIN’in ve Vincenzo BALZANİ’nin   ustalık sınıflarına  katıldı. Orkestra eşliğinde ilk solistlik tecrübesini Nisan 2016’da, W.A.Mozart – Piano Concerto No.1 KV 37 Fa Majör Allegro (1. Bölüm) seslendirerek yaşadı. Haziran 2016 tarihinde Milano (İTALYA)’da, Piano Talents 2016 6th International Piano Competition’a katıldı, 1.lik kategorisinde yer aldı. 20 Nisan 2017’de CRR (Cemal Reşit Rey) Konser Salonu’nda MSGSÜ İDK Genç Orkestra ile J. Haydn – Piano Concerto in D Major Hob. XVIII:11 (1/3) seslendirdi. 30 Nisan 2017 tarihinde İDSO (İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası) Ulusal Genç Yetenekler Yarışması’nda Üçüncülük Ödülü’ne layık görüldü.

www.idso.gov.tr

******

Önceki

19 MAYIS CUMA GÜNÜN SERGİLERİ

Sonraki

19 MAYIS

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar