Çocuklarınızın Hayatında Fark Yaratın
Haber : Kemal Gönüleri
- Müzede Drama Atölyeleri artık uzaktan eğitimle evlerinizde…
MÜZ e.d.e. (Eğitim Drama Etkinlik) Oluşumu kurucusu Gül Bulut, salgından çok büyük ölçüde etkilenen çocukların ve gençlerin eğitimlerine katkıda bulunmak ve onların dersle ilişkilerini sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla Müzede Drama Atölyelerini artık uzaktan eğitimle gerçekleştirecektir.
“Çocuklarınızın Hayatında Fark Yaratın!,” sloganıyla başlatılan bu çalışma, en iyi ve en çok beğenilen örneklerin kullanıldığı hareketli sunumlar eşliğinde, uzmanından farklı yaş gruplarına özel olarak tasarlanmış ve verimliliği kanıtlanmış ‘Müzede Drama Atölyeleri’nden oluşmaktadır.
Müzede Drama Atölyeleri
Keşfetme arzusu ve merak duygusuyla dolu olan çocukları erken yaşlardan itibaren müzelerin eğlenceli yüzüyle tanıştıran bu atölyeler, aynı zamanda ülkemizin geleceği ve umudu olan çocuklara ve gençlere kültürel mirasımızın tanıtılması ve kültürel mirası sürdürme bilincinin kazandırılmasını da hedeflemektedir.
“Günümüzde ‘Duvarsız Sınıf’ ve ‘Okula Alternatif Mekan’ olarak tanımlanan ve çocuk gelişimi ve eğitiminde büyük payı olan müzeler, Müzede Drama Atölyeleri ile öğrenim süreçlerine dahil ediliyor,” diyen arkeolog ve yaratıcı drama lideri Gül Bulut, ‘Müzeler, yapılandırmacı eğitim yaklaşımının uygulanmasına uygun bir zemin sağlamakta’ diye de ekliyor.
Şimdi İnceleyin ve Hemen Katılın!
Çocuklarınızı müzeler ve kültürel mirasımız ile tanıştırmak için hemen harekete geçin! Müzede Drama Atölyeleri ile ilgili detaylı bilgiye https://www.muzededrama.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.
2016 yılında kurulan MÜZ e.d.e. Oluşumu tarafından tasarlanan Müzede Drama Atölyeleri, her yaş grubundan ve her kesimden öğrenci, yaşam boyu öğrenme felsefesine inanan herkes için uygulanabilir bir nitelikte olup ağırlıklı olarak Yaratıcı Drama yöntem ve tekniklerini barındırmaktadır.
Müzede Drama Oluşumu
MÜZ e.d.e. Oluşumu’nun misyonu; “Yapılandırmacı Eğitim yaklaşımı çerçevesi içinde, yenilikçi eğitsel çözümlerimiz ve yaratıcılığımız ile kültürel mirası sürdürme bilincini öncelikle toplumun çocuk ve genç kesimine, yani yarının büyüklerine ve toplumun tüm kademelerine yaygınlaştırarak kültürel mirasımızı geleceğe taşımak ve ülkemiz için kalıcı ve yüksek değer yaratmak” olarak tanımlanmıştır.
MÜZ e.d.e. Oluşumu’nun kurucusu Gül BULUT klasik filolog, arkeolog, Anadolu Uygarlıkları ve Kültürel Miras Yönetimi uzmanı, müzebilimci, müze eğitimcisi ve yaratıcı drama lideridir.
GÜL BULUT Kimdir?
(Klasik Filolog, Arkeolog, Anadolu Uygarlıkları ve Kültürel Miras Yönetimi Uzmanı, Müzebilimci, Müze Eğitimcisi, Yaratıcı Drama Eğitmeni)
Müz e.d.e. Drama oluşumunun kurucusu ve eğitmenidir. 1969 Stuttgart, Almanya doğumludur. Kariyerine liseden sonra 1988 yılında Kültür Koleji’nde başlamış, 1990 yılından itibaren Koç Holding ve yine bir Koç Holding kuruluşu olan İ.d.e.a. (İnceleme Danışmanlık Eğitim Araştırma) şirketlerinde kariyerine devam etmiştir. 2001 Şubat ayında İpbüken Danışmanlık, Organizasyon ve Geliştirme şirketinde çalışmaya başlayan ve burada çalışırken 2002 yılında ilgi alanları doğrultusunda bir üniversiteye gitme fırsatını yakalayan Gül Bulut, İstanbul Üniversitesi Klasik Filoloji/Eski Yunan Dili ve Edebiyatı ve Arkeoloji lisans programlarından 2006 yılında mezun olmuştur.
Koç Üniversitesi, ‘Anadolu Uygarlıkları ve Kültürel Miras Yönetimi’ yüksek lisans programını burslu okuması nedeniyle iş hayatına 19 yıldan sonra 2007 yılında son vermek durumunda kalmıştır. 2010 yılından bugüne dek müzecilik ve kültürel miras alanlarında çeşitli projelerde görev almıştır. ‘Kültürel Miras’ ve ‘Müze’ farkındalığını yaygınlaştırmak ve kültürel mirasımızı toplum ile buluşturarak müzeleri gündelik yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline getirebilmek için bir ‘araç’ arayışı içindeyken 2015 yılında Yaratıcı Drama tekniği ile tanışmış ve 2016 yılında İstanbul Drama Sanat Akademisi ‘Yaratıcı Drama Liderliği/Eğitmenliği’ programından mezun olmuştur.
Çocuklara yönelik olarak hazırladığı “Bugünün Küçükleri Yarının Büyüklerine Yaratıcı Drama Yöntemiyle Arkeoloji Müzelerinde ‘Kültürel Miras’ ve ‘Müze’ Farkındalığı Kazandırmak” adlı bitirme projesi aynı zamanda ‘Müzede Drama’ oluşumunun çıkış noktasını oluşturmuştur. Bir bibliyofil, arkeoloji sever, müze sever, doğasever, hayvansever olan ve yaşam boyu öğrenme felsefesine inanan Gül Bulut, 2016 yılından bu yana misyon edindiği ve bir yurttaşlık görevi olarak gördüğü kültürel mirasımızı koruma ve sürdürme bilincinin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarıyla toplumun farklı kesimleriyle farklı platformlarda buluşmaya devam ediyor.
Çocukların ve gençlerin yanı sıra öğretmenler, öğretmen adayları ve farklı branşlardaki eğitmenler ile Müzede Drama Atölyeleri gerçekleştiriyor. Ayrıca, mezunu olduğu İstanbul Drama Sanat Akademisi ‘Yaratıcı Drama Liderliği/Eğitmenliği’ programına katılan lider adayları için ‘Müzede Drama Modülü’ eğitimini vermeye devam ediyor. Kendisi aynı zamanda 2009 yılından bu yana her yaz sezonunda Hatay’daki Aççana Höyük/Tell Atchana kazı çalışmalarında Kazı Evi Yöneticisi, Finans ve İdari İşler Direktörü olarak görev yapıyor. 2020 yılında ise Kazı Başkan Yardımcılığı görevine atanan Gül Bulut, Aççana Höyük’ün bulunduğu arkeolojik alanın toplumla buluşturulmasını hedefleyen ‘Aççana Höyük ArkeoPark Projesi’nde aktif olarak rol almakta ve bu projenin hayata geçirilmesi için çeşitli girişimlerde bulunmaktadır.
*****