Erasmus Kulübü’nün engelsiz sergisi

Erasmus Kulübü’nün engelsiz sergisi

Haber : Kemal Gönüleri

Altınbaş Üniversitesi Erasmus Kulübü’nün, Instagram üzerinden #besterasmusmemories etiketiyle düzenlediği fotoğraf yarışması sonuçlandı. Toplam 20 eserin seçildiği yarışma sonrası açılan “Erişilebilir Fotoğraf Sergisi”nde görme engelliler için görsellerin altına eklenen QR kodlarla, fotoğrafın tasviri öğrenciler tarafından seslendirildi.

İlki 2017 yılında düzenlenen Erasmusdays Avrupa Festivali’nin ikincisi 20 farklı ülkede eş zamanlı etkinliklerle 12-13 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleşti. Altınbaş Üniversitesi Erasmus Kulübü bu etkinlikler kapsamında Erişilebilir Fotoğraf Sergisi projesini geliştirdi. Yarışmayı tasarlarken Erasmus tecrübesinin en güzel çıktılarının fotoğraflar olduğu düşüncesinden yola çıktıklarını söyleyen Altınbaş Erasmus Kulübü Başkanı İlayda Şanda, “Yarışmayı #besterasmusmemories etiketiyle Instagram üzerinden yaptık. Erasmus tecrübesi yaşayan pek çok kişiyle iletişime geçerek, onların Erasmus’a dair en güzel anlarını, duygularını en içten ve güzel anlatan kısa metinlerle bize iletmelerini istedik.” dedi.

İlayda Şanda

Amaçlarının sadece bir fotoğraf sergisi açmak olmadığını bunun yanında bir farkındalık yaratmak istediklerini kaydeden İlayda Şanda “Erasmus engel tanımayan bir oluşum. Çeşitli engelleri olan insanlar da katılabiliyor. Biz de istedik ki görme engelliler fotoğraflarımızı göremese de dinleyebilsinler. Bu noktada teknolojiden faydalanıp QR kod kullanalım dedik. Kulüpteki arkadaşlarımızla birlikte metinleri yazdık seslendirdik. Kuru metinler yazmak istemedik. O fotoğraflara baktığımızda ne hissediyorsak karşı tarafa da bu heyecanı ve duyguyu geçirelim dedik. Fotoğraf uçurum ya da deniz kenarındaysa, rüzgarlı bir anda çekilmişse, rengarenk çiçekler varsa göremeyen kişilere de bunları hissettirmek istedik. Sonuçta yerli-yabancı katılımcıların fotoğraflarından seçtiklerimiz ile sergimizi açtık.”
Önümüzdeki sene sivil toplum kuruluşlarıyla da harekete geçerek daha geniş kitlelere ulaşmak istediklerini söyleyen Şanda, “Erasmus’u en kısa ve net şekilde ‘kişisel gelişim’ olarak ifade edebilirim. İçinizde daha önce farketmediğiniz gücü ve kapasiteyi ortaya çıkarıyor. Şu yaşlarda başımıza gelebilecek en güzel şey; tüm öğrencilere tavsiye ediyorum” dedi.

Altınbas Üniversitesi  Hakkında:

2008 yılında Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından ‘İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’ adıyla kurulan üniversitemiz 2017-2018 akademik yılına ‘Altınbaş Üniversitesi’ adıyla yoluna devam ediyor. Merhum iş adamı Mehmet Altınbaş’ın eğitime yatırım vasiyeti üzerine kurulan Altınbaş Üniversitesi, Altınbaş ailesi için her zaman en kıymetli sosyal sorumluluk projesi oldu. İsim değişikliği ile birlikte Altınbaş Holding’in gücünü arkasına alan Üniversite, bu itici güçle birlikte yeni hedeflerine daha hızlı ve daha güvenle yürümeye başladı.
İlk öğrencilerini 2011-2012 akademik yılında alan Altınbaş Üniversitesi kısa zamanda gerçekleştirdiği atılımlarla uluslararası bir araştırma üniversitesi olma yolunda hızla büyüyor. 9 fakülte, 3 enstitü, 2 meslek yüksekokulunu bünyesinde bulunduran Altınbaş Üniversitesi toplamda 30 lisans, 34 ön lisans, 28 yüksek lisans ve 6 doktora programı ile öğretime devam ediyor. Üniversite Mahmutbey Teknoloj Yerleşkesi, Bakırköy Sağlık Yerleşkesi ve Gayrettepe Sosyal Bilimler Yerleşkesinde 10 binden fazla öğrenciye eğitim veriyor.

*****

Önceki

16 Ekim 2018 Salı Günün Sergileri

Sonraki

ŞERİFE BALLI RESİM SERGİSİ

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar