“Ağaca Övgü” YENİDEN Açılıyor

“Ağaca Övgü” YENİDEN Açılıyor

Haber : Kemal Gönüleri

  • Bensen Ünlüoğlu’nun 52 eserinin yer alacağı “Ağaca Övgü” isimli tematik fotograf sergisi ; YENİDEN açılıyor.
  • Şirince Artemis Restoran ve Şarap Evi’nde bulunan Zeytin Tarihi Müzesi’nde 21 Eylül 2017 Perşembe günü saat 18.00’de düzenlenecek bir kokteyl ile Sanatseverlerle buluşacak.
  • Bensen B.M. Ünlüoğlu’nun “Ağaca Övgü” isimli tematik fotograf sergisi 28 Eylül’e kadar hergün 10.00 ila 22.30 arası gezilebilecek.

Fotograf Sanatçısı – Arkeolog Bensen B.M. Ünlüoğlu , İzmir’in Selçuk ilçesindeki Efes Müzesinde Ağustos ayında sekizinci kişisel sergisi olarak açılan “Ağaca Övgü” isimli tematik fotograf sergisini ; bölge halkı ve işletme sahipleri tarafından yoğun ilgi görmesi ve istek üzerine bu kez Selçuk’a bağlı eski bir Rum köyü olan Şirince‘de dokuzuncu kişisel sergisi olarak YENİDEN açıyor.

Aynı zamanda meyve şarapları ile de ünlü olan Şirince‘de (eski adıyla Kırkınca) Eski TAŞ MEKTEP, bugünkü adıyla Artemis Restoran ve Şarap Evi‘nde bulunan Zeytin Tarihi Müzesi‘nde 21-28 Eylül 2017 tarihlerinde 52 eserlerinden oluşan sergisini yeniden izleyicilerin beğenisine sunacak.

Açılış kokteyli ise 21 Eylül 2017 Perşembe günü saat 18:00’de yapılacak.

1995-98 yılları arasında Efes kazılarında Antik Tiyatro‘da çalışmış bir arkeolog olan Bensen Ünlüoğlu, Şirince‘de sergi açmaktan çok mutlu olduğunu belirterek “İLK KEZ 1995 yılında  bundan 22 yıl önce, yine bir Eylül günü ilk kez ziyaret ettiğim ve çok sevdiğim ŞİRİNCE Köyü’nde sergi açmaktan büyük onur duyuyorum” dedi.

52 eserinin yer alacağı Ünlüoğlu‘nun “Ağaca Övgü” isimli tematik fotograf sergisi Şirince Artemis Restoran ve Şarap Evi’nde bulunan Zeytin Tarihi Müzesi’nde 28 Eylül’e kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Bensen B.M. Ünlüoğlu Kimdir?

Bensen B.M. Ünlüoğlu 1970 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Amerikan Kız Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü’nden 1993 yılında mezun oldu. 1990 yılından itibaren PergeAssosEphesos, Allianoi, Letoon, Klaros gibi Anadolu’nun belli başlı antik kentlerinde ve Seddülbahir Osmanlı Kalesi’nde kazı ve mimari çizim görevleri üstlendi. 2002 yılında İstanbul Üniversitesi’nde yine aynı bölümde “Anadolu’da İsis Kültü” başlıklı Yüksek Lisans tezini tamamladı. Yurtiçi ve yurtdışında arkeoloji ve Mısır konulu bildiriler sunmuş ve uluslararası sempozyumlara katılmış olan Ünlüoğlu, arkeoloji ve etnokültür üzerine halen sürdürdüğü araştırmaların yanısıra çevirmenlik ve editörlük yapmaktadır. 11 yaşında ona hediye edilen ilk fotoğraf makinasıyla birlikte fotoğraf sanatıyla tanışan Ünlüoğlu, Gazi Üniversitesi mezunu resim öğretmeni bir annenin kızıdır ve temel fotoğraf eğitimini Türkiye’de fotoğrafın duayenlerinden biri olan Şinasi Barutçu‘nun da öğrencisi olmuş annesinden almıştır. 30 yılı aşkındır çektiği fotoğraflarla yaşadığı bu sevdasını sanata dönüştürme yolculuğuna 2011 yılında çıkmış; ilk kişisel sergisini 2011 yılı Ekim’inde Sinop Cezaevi’nde “1. Karadeniz Kültürleri Kongresi” dahilinde açmıştır. Aynı yılın Kasım ayında ise Selçuk-Efes Müzesi’nde ikinci sergisini açmıştır. Fotoğraf çalışmalarında yaşamdan an kareleri, zıtlıklar, yansımalar, mimari ve şehir detaylarına yoğunlaşmıştır. Günümüze dek 7 kişisel sergi açmış olan Ünlüoğlu, üyesi bulunduğu SAKÜDER ve Rekreasyon Derneği ile de 70’e yakın karma sergiye katılmıştır. Ağaca Övgü isimli tematik sergi sanatçının sekizinci kişisel sergisidir. Doğaya ve hayvanlara olan hassasiyeti sonucu 2012 yılından bu yana “sanatla farkındalık yaratmak” ve destek sağlamak amacıyla başlattığı ve bir Sosyal Sorumluluk Projesi olan Hayvan Hakları Sergileri’nin de proje sorumlusudur. 2016 Ekim’inde heykeltraş-ressam Şermin Güner‘den devraldığı Federation Internationale Culturelle Feminine (F.I.C.F.) yani Uluslararası Kadın Kültürleri Federasyonu‘nun da Türkiye Temsilciliği görevini yürütmektedir.

*****

Önceki

19 Eylül Salı GÜNÜN SERGİLERİ

Sonraki

20 Eylül Çarşamba GÜNÜN SERGİLERİ

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar