Çukurova Edebiyatçılar Derneği Şiir Şenliği

Çukurova Edebiyatçılar Derneği Şiir Şenliği

M. Demirel Babacanoğlu Yazdı

Çukurova Edebiyatçılar Derneği, “Türk Dünyası Şiir ve Müzik Şenliği”nin üçüncüsü 5-7 Mayıs. 2017 günleri gerçekleştirdi.

Şenliğe, çoğu Azerbaycan’dan olmak üzere Türk Dünyası devletleri’nden, ülkemizden 200’e yakın şair yazar katıldılar. Sürmeli Oteli’nde konakladılar.

Şenliğe Turizm/Kültür Bakanlığı, Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Belediyesi, Seyhan Belediyesi, Sarıçam Belediyesi, Karaisalı Belediyesi destek verdiler.

Gelenlerin adını yazmamız uzun bir liste oluşturacak. Onun için simgesel olarak yazabildiğim kadar isim yazacağım bağışlasınlar beni.

Derneği başkanı, şenliğin yürütücüsü Halise Tekbaş, sunucu Şeref Kocakaya, derneğin kurucusu eski başkanı M. Demirel Babacanoğlu, Cemal Ünal, Yakup Karaca, Bekir Dağsever, … Ilgar Türkoğlu, Ela Turan Sabit Binnetoğlu, Aida Zeynalova, Arif Müherremov (Karabağ Gazisi), Fazile Qafarqızı, Zeynel Nahçıvan,

Ellil Atayurdu, Arzu Nehremli, Gül Bahar, Murat Ertuna, Aydemir SüleymanAyaz Arabacı, Könül Paşayeva, Ziba Hüseynova, Sevda Mikayılova, Tahire Meğrur, Lale Medetova, Turan Asefli, Eyub Şırlanlı, Şükür Müseyiboğlu… Daha başka Bursa’dan, Malatya’dan, Tekirdağ’dan, İzmir’den, Mersin’den …  katılanlar oldu.

Akşam Yemeğinden sonra Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’ne gidildi, orada şiirler okundu, konuşmalar yapıldı. Şenliği önemi ve özelliği anlatıldı, teşekkür edildi.

İkinci gün Büyükşehir Belediyesi  otobüsleriyle Karaisalı’ya oradan da Karapınar, Yerköprü’den Varda Köprüsü’ne gidildi … Varda Köprüsü, 1910’lu yıllarda Almanlar demir yollarını döşenirken Alman mühendisleri, Türk işçileri tarafından yapıldı. İnce, dantel gibi işlenmiş sanatsal değeri yüksek bir köprü. Köprü’nün yakınında Hacıkırı İstasyonu bulunmaktadır. Köprünün başında, çevresinde sıkmacılar, çaycılar yer almışlar. Sıkma yenildi, çay içildi, fotoğraf çekildi…

Aynı iz üzerinden geri dönüldü, Karapınar’a gelindi. Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan karşıladı. Suların şırıl şırıl aktığı, ağaçların yeşil yeşil baktığı görkemli yerde öğle yemeği yemeği yenildi. Kapıkaya-Çakıt Çayı Kanyonu’na gidildi. Çakıtın sesi, kayaların yüksekliği, dağların yeşilliği büyüledi bizleri. Burada da sıkmacılar çaycılar vardı. Dileyen sıkma yedi, çay içti, fotoğraf çekti. Müzik eşliğinde dans edildi, halay çekildi, oynandı.

Akşam da, Karaisalı Belediyesi çok amaçlı salonunda şiir dinletisi sürdürüldü. Saz çalındı, türküler söylendi, geleneksel halk oyunları oynandı. Saat 01.00’e kadar sürdü etkinlik. Ne yazık ki, Adanalı şairlere sıra gelmedi. Şiirleri tıkalı kaldı boğazlarında.

Dün püsen püsen yağan yağmurda ıslanmıştım. Rahatsızlandım. Ertesi günün “Irak-Suriye Türkmenlerinin Bugünkü Durumu” paneline katılamadım.

*****

Önceki

Annemle Engelleri Aştım Defilesi’ne İlgi Yoğun Oldu

Sonraki

Cafe Parole’de Birce Yıldız sergisi

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar