ŞERMİN GÜNER DOSTLUK SERGİSİ

ŞERMİN GÜNER DOSTLUK SERGİSİ

Haber :Kemal Gönüleri

Fulya Sanat Merkezi , “BAŞKA DÜNYA YOK” isimli Şermin Güner Dostluk Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. 22 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat 16.00 da Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat HAZİNEDAR tarafından AÇILIŞI gerçekleştirilecek olan sergiye 33 sanatçı, yağlıboya, akrilik, heykel, fotoğraf ve seramik eserleri ile katılıyor.“BAŞKA DÜNYA YOK” isimli Şermin Güner Dostluk Sergisi , 29 Mayıs akşamına kadar hergün 10:00-18:00 saatleri arasında Fulya Sanat Merkezi’nde gezilebilecek.

ŞERMİN GÜNER KİMDİR?

Güzel Sanatlar Akademisi Zeki Kocamemi Atölyesi‘nden mezun, 1932 doğumlu Şermin Güner 65 yıldır sanatla içiçe yaşayan bir ressam ve heykeltraşımızdır. 1960 – 1980 yılları arasında çeşitli okullarda resim eğitimi vermiş, Sadi Çalık ve Hüseyin Gezer atölyelerinde başlayan heykel çalışmalarını İtalya’da Perugia Güzel Sanatlar Akademisi‘nde sürdürmüştür. Uzun yıllar yine İtalya’da Loppiano Sanat Merkezi‘nde heykel çalışmalarını sürdürmüştür. Halen Arnavutköy’deki atölyesinde çalışmalarına ve ders vermeye devam eden sanatçının çeşitli kurum ve kuruluşlarda da yapıtları mevcuttur.

Bunlardan başlıcaları ;

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 22 rektörünün büstü; İTÜ Rektörlük Binasında

İMKB için 10 broker heykeli – İMKB Bahçesinde İMKB Başkanı Tuncay Artun büstü

Maksimillian Jkolbe büstü – San Antuan Kilisesi /Beyoğlu

5 figürlü Atatürk Anıtı – Şişli Terakki Lisesi

Şişli Terakki Lisesi Müdürleri büstleri – Okul Müzesi’ndedir.

Aynı zamanda 2008’den beri F.I.C.F. (Fédération Internationale Culturelle Féminine / Uluslararası Kadın Kültürleri Federasyonu) ve 1996’dan beri COMAV (Conjugo Mondiale Artistas Visual) Türkiye Temsilciliği görevlerini yürütmüş olan Şermin Güner yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda sergiye katılmış ve sergiler düzenlemiştir.

22-29 Mayıs 2017 tarihlerinde Fulya Sanat Merkezi‘nde açılacak olan “Şermin Güner Dostluk Sergisi” ise yabancı konukların da misafir edildiği uluslararası nitelikte bir sergidir. Günümüzde gerek ülkemizde, gerekse global çapta “yaşam alanlarımız”ın gittikçe kısıtlandığı bir dünyada yaşamanın zorluğuna dikkati çekmek amacıyla “BAŞKA DÜNYA YOK” başlığı kullanılmıştır. Aynı maksatla yola çıkmış bir dernek olan Karbon Emisyonu (Sera gazı) Düşürme ve Kontrol Derneği‘nin sponsorluğunda gerçekleşecek sergide Alman, İtalyan, Rus ve Mısırlı sanatçıların da aralarında yer aldığı toplam 33 sanatçının, yağlıboya, akrilik, heykel, fotoğraf ve seramik eserleri bulunmaktadır.

Sergide eserleri bulunan sanatçıların isimleri şöyledir:

Şermin Güner, Mümtaz Işıngör, Fehmi Bildik, Alessandra Chıllѐ, Ayla Akyol, Aynur Yıldırım, Ayşe Nuran Yapıcı, Ayşe Özalp, Ayşe Ümit Sahilyol, Ayşen Kalkavan, Ayten Yetiş, Doğu Banu Birecikligil, Bensen Ünlüoğlu, Canan Arabacı Doğruer, Erika Sellman-Büschıng, Eser Değer, Gülsen Kazaz, Haluk Naci Tuğcu, Haydar Şendur Cankutan, İnayet Türkoğlu, Mürüvvet Eser Sarı, Nazan Havuş, Nazmi Özüçelik, Nejdet Vergili, Nur Ulubil, Nuran Gönül, Oksana Sevil, Öznur Balcı, Ruhşen Yıldız, Sabahat Bayar, Walid Farouk, Yasemin Toydemir Balkan, Zerrin Çiğdemli Aner.

Her gün 10:00-18:00 saatleri arasında gezilebilecek serginin sponsorları Beşiktaş Belediyesi ve KEDKD; Karbon Emisyonu (Sera Gazı) Düşürme ve Kontrol Derneği‘dir. “Başka Dünya Yok” adlı serginin açılışı, 22 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat 16:00’da Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazİnedar tarafından gerçekleştirilecektir.

 

SERGİNİN SPONSORU ; KEDK Derneği

Karbon Emisyonu Düşürme ve Kontrol Derneği, kurucu üyelerinin arasında üniversite rektörü, uluslararası ticaret hukukçuları, sanayiciler, uzman sosyologlar, karbon finans eğitimli finansçılar ve organize sanayi yönetim kurulu üyelerinin olduğu güçlü bir ekip ile kuruluşunu 2014 ocak ayında tamamlamış ve faaliyetlerine başlamış bir dernektir. Derneğin uluslararası ismi “CERCA (Carbon Emmision Reduction and Control Association)” olarak anılmaktadır. KEDKD 2016 yılında Birleşmiş Milletler’e akredite olmuş, Birleşmiş Milletler Konseyi tarafından Gözetmen Delege olarak seçilmiş ve onaylanmıştır.

KEDK Derneği‘nin amacı; Karbon Emisyonu (Sera gazı) etkilerinin; doğaya verdiği tahribatı, insan, doğa ve diğer canlıların yaşamındaki olumsuz etkilerini belirlemek ve etkilerini düşürmektir. Bu doğrultuda enerji tasarrufu, enerji verimliliği ve  temiz enerji uygulamalarının yaygınlaştırılması, Karbon ayakizinin ölçülerek raporlanması, Sera gazı etkisini düşürmek amacıyla bilimsel ve efektif çözümler üreterek bütün insanlığın bilgilenmesini sağlamaktır.

*****

Önceki

KİTAP EN GÜZEL HEDİYEDİR

Sonraki

22 Mayıs Pazartesi GÜNÜN SERGİLERİ

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar