Şakir Süter TCG’de Anıldı

Şakir Süter

TCG’de Anıldı

Haber: Necati Mumay

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu 2007 yılında hayatını kaybeden Şakir Süter’in 12. ölüm yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:

‘‘Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Yönetim Kurullarında görev aldığı dönemlerde mesleğimize katkı sağlayan önemli işlere imza atmış bir arkadaşımızdı. İyi bir gazeteci idi. Hem muhabirliğinde hem köşe yazarlığında meslek etiğine özen gösteren örnek bir gazeteci oldu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak Şakir Süter’i özlemle, sevgiyle anar, anısı önünde saygıyla eğiliriz.”

ŞAKİR SÜTER KİMDİR? (1950 – 2007)

25 Ocak 1950 günü Bergama’da doğdu. Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nu bitirdi. Mesleğe 1970 yılında Akşam Gazetesi’nde muhabir olarak başladı. Dünya, Güneş, Hürriyet, Tercüman, Bugün, Gün, Günaydın ve Meydan Gazetelerinde çalıştı. Mesleğini Akşam Gazetesi’nde köşe yazarı olarak sürdüren Süter, Araştırma, Haber ve Köşe Yazısı dallarında TGC Başarı Ödülleri sahibi oldu. Süter, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde Balotaj Kurulu Üyeliği, Onur Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Üyeliği, Genel Saymanlık görevlerinde de bulundu. Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi Başkanlığını da yapan Süter, Sürekli Basın Kartı sahibiydi.

*****

Önceki

26Ağustos2019 Pazartesi Günün Sergisi

Sonraki

27 Ağustos 2019 Salı Günün Söyleşisi

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar